23 mars 2009

Kvällens bildSåg den här bilden i en artikel på economist.com, som handlade om protesterna i Washington där James Hansen med flera deltog. Det är rätt intressant att aktivisterna ställer sig framför kolkraftverket och symboliskt eldar upp koldioxid.

Kolkraftverk släpper ut en hel del skit som skadar människor och miljö men detta protesterar man inte emot. Man protesterar mot utsläppen av det enda ämnet (förutom vattenånga) som är helt ofarligt.

Jag blir nog aldrig klok på det här.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Precis sådana här bilder man kommer att skratta åt om sisådär en 10 år eller så.
Lite som vi idag skrattar åt stora axelvaddar och tuperat hår från 80-talet... :)

Med örat mot rälsen sa...

Nu ska visst koldioxid klassas som en förorening i "The land of the dumb":
http://www.iht.com/articles/2009/03/23/america/climate.php

Maran rider hela jorden just nu!

AJ sa...

Om folk ändå kunde slita sig från dumburken en liten stund varje vecka, och bege sig ut på nätet och titta lite på den information som finns där, så hade de kanske fattat vilken blåsning de gått på? De har blivit totalt grundlurade av etablissemangets profeter, och de kan inte ens föreställa sig att en professor i Uppsala eller något annat fint lärosäte kan ha fel. För om man påstår något på Rapport eller Aktuellt så måste det ju vara sant.

Skeptikern sa...

Peter: Man kan ju alltid hoppas!

Snowroller: Dagens sjukaste nyhet. Med samma logik måste ju vattenånga klassas som giftgas eftersom den utgör 90-95 procent av alla växthusgaser.

AJ: Folk vill inte söka upp information själva längre. De vill sitta på sina arschlen och se Lets Dance istället.

Anders Folke sa...

Det mest fokus på CO2. Den är intimt förknippad med energiomsättning (både i växter och i stor mänsklig skala - kol. olja osv). Den är svårast att komma åt just för att den är en slutpunkt vid förbränning. Det är därför denna molekyl får stå som symbol för vårt energiintensiva leverne.

Så ser jag det.

Varför skulle det vara grundfel? Ser inga "skeptiker" några avigsidor med vår energianvändning?

Däremot är synpunkten att t ex kvicksilvret, PAH:erna och annat otäckt från skorstenen vid kolkraftverket troligen är lokalt och hälsomässigt värre än eventuellt global klimatstörning riktig. Det håller säkert de flesta med om. Men ni vet... ofta klarar folk bara en fråga i taget.

Anonym sa...

All förbränning frigör koldioxid, som i sin tur bidrar till en ökad växthuseffekt. Sjukdomar som malaria kan spridas till länder som tidigare inte hade den t.ex. För att inte tala om vilka väderfenomen det kan orsaka världen över.