10 mars 2009

Ett klipp som måste sesKlicka på bilden för att komma till klippet.

(Tipstack till Magnus)

7 kommentarer:

Jonas sa...

Han snackade om sin lärare som hade sagt att olja skulle ta slut år 2000. Märkligt att jag hörde samma snack under min gymnasietid på 60-talet. Oljan är snart slut. Kris kris. Ransonering. Hade en filosofilärare som insisterade att olja skulle räcka i massor av år. Han hade rätt, men fick sparken från skolan.

Anders Folke sa...

WOW! Killen har alla rätt.

De träffande kommentarerna passar kanske inte perfekt på "Klimatbluffen" eftersom han faktiskt bryr sig om överkonsumtion och att vi tillför CO2. Det senare tillstår han kan påverka klimatet, men förmodligen väldigt lite. Därom tvista...

Mer en fråga om övriga luftutsläpp, ja alla utsläpp, livsstil, slösaktighet osv.

En av hans poänger gillade jag inte riktigt dock: Att larmen skulle vara onödiga och farliga. Ja, om de lamslår människor såklart! Men lite stillsam eftertänksamhet eller små förståndiga vardagsval gör nog större effekt än vad många tror.

Anonym sa...

Bra! Jag har använt den i min blogg.
http://igrevenstid.blogg.se
Tack

Anonym sa...

Falsklarm är farligt. Om folk ständigt larmar falskt så kommer ingen att bry sig den dagen det är en verklig fara på gång.

Olaf

Snowroller sa...

Till Anders Folke: Hellre att en kille som denna har rätt än en hel kår med grälande forskare som inte kommer överens. Samma typ av forskare sitter i Sverige och hävdar att potatis är hälsosamt och inte fettbildande, tvärtemot böndernas långvariga vetskap om hur fettbildande en diet på potatis är. Bara för att ta en jämförelse med ett annat ämne.

Skeptikern sa...

I grevens tid: Spread the word :)

Magnus sa...

A Folke: "gillade jag inte riktigt dock: Att larmen skulle vara onödiga och farliga ... Men lite stillsam eftertänksamhet..."

Gratulerar om du missat alla klimatfilmer, såsom Planeten eller Gores horror-ångvält. Jag har sett Gores film och delar av andra filmer och kan tyvärr inte hålla med dig. Detsamma när man hör Holmgren, Rockström och diverse andra skrämmas så att Krösamaja förbleknar.