17 augusti 2009

Kostnader för klimatåtgärderFör att få loss pengar till alla vansinniga klimatåtgärder så föreslår jag att vi börjar med att ta bort de generösa fallskärmarna från våra folkvalda politiker och floran av byråkrater...

Läs mer på E24.

6 kommentarer:

Magnus sa...

Effektivt för tokdyr klimatpolitik ja! (Såg förresten att Susanna på SvD häromdan nämnde mer rimliga Lomborg och Tol, vilket nog ändå var positivt.)

Generellt ligger iofs något i att dåliga politikervillkor gör att kompetens rasar (beror nog även på vänskapskorruption mm). Ett kusligt exempel på inkompetens i USA är Senator och "Energy Leader" Debbie Stabenov:

"Climate change is very real ... Global warming creates volatility. I feel it when I’m flying. The storms are more volatile. We are paying the price in more hurricanes and tornadoes".

Jag undrar om det där inte delvis var sensorrelaterat med tanke på den ökade massvikt den torde fått.

Sivan sa...

När jag tittar på bilden, så får jag faktiskt ångest. Självgoda maktgalna människor på trappan till något palats. En samling varav många aldrig haft ett riktigt arbete.

Anonym sa...

Först misslyckades Ryssarna med kärnkraften och då beslöt våra idiotiska politiker att vi skulle avveckla. Nu sket det sig med deras största vattenkraftverk också! Konsekvensen blir väl att våra miljökommunister snart kommer att kräva avveckling av vattenkraften också. Hur står det till med vindkraften i Ryssland - får den behöver ju verkligen avvecklas härstädes eftersom den är en ebberödsbank - den enda företagsform som gröningarna älskar! Olönsamt skall det vara annars får det vara.

Gunnar Littmarck sa...

Problemet är hur dagens ordning kan ändras utan en blodig revolution...

Jag anser att Parkinsons law är anledningen att länder som blivit utslagna i krig, snabbast växer upp igen.


Men vad är alternatiet till krig vart 50:onde år?

Jag hoppas att de ytterst få människor som bidrar (kanske 500.000 i Sverige) börjar flyttta allt mer frekvent.

Då kommer länder konkurrera fullt ut, med skattesystem, regelverk och ersättningssystem till ledande folkvalada.

Anonym sa...

Kanske lite utanför ämnet, men för några dagar sedan fanns det en debattartikel i GP "Klimatförändring är vattenförändring". http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=114&a=511425

Förutom Johan Rockström så var artikeln undertecknad av 6 personer med fina titlar. Klimatetalarmismen och olika aspekter runt det har uppenbarligen blivit en bra karriärväg för många.

David Jonstad har nyligen också fått plats på GP med debattartikeln "Inför ransoneringskort för koldioxidutsläpp" http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=114&a=511427

Det verkar som om GP nu har åtagit sig rollen som den blaska som ger störst utrymme på debattsidorna för de som försörjer sig inom den expansiva klimatindustrin.

/Carl-Fredrik

Anonym sa...

Antarktis har en medeltemperatur på -55 grader Celsius så man kan förstå de foskare som uttalar sig om att glaciärer försvinner.2009-08-22 var temp -73 grader Celsius,så nog förstår man att allt snart smält bort,om man är köpt expert av politiskt korrekta naiva politiker.