20 augusti 2009

IT-företag nu också miljöbovarBirgitta Resvik, klimatexpert på Svenskt Näringsliv, skrev en debattartikel häromdagen. Hon har kommit på att servrar drar elektricitet, vilket resulterar i utsläpp av koldioxid. Detta måste således upphöra. Koldioxid som behövs för allt liv på jorden är samtidigt livsfarligt...

Innan de arga kommentarerna ramlar in så kan jag säga att det självklart är bra att inte slösa energi. Jag själv har aldrig en massa elapparater igång i onödan och jag har svårt att se att en massa företag låter elslukande servrar och annat stå på om det inte finns en bra orsak. Undrar dock varför alla lampbutiker har på sina 1 miljard glödlampor dygnet runt :)

Att måla upp energianvändning i termer av utsläpp av en ofarlig gas gör mig tokig. Alla organisationer, partier och företag har ju självbetitlade klimatexperter nuförtiden men ingen av dem reflekterar över att deras utandningsluft innehåller samma gas som de beskriver som miljöfarlig.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Är inte koldioxiden i utandningsluften en del av det naturliga kresloppet, där bland annat träd och växter tar upp CO2? Det är väl när vi använder oss av fossila bränslen som vi tillför atmosfären för mycket koldioxid, vilket påverkar klimatet på lång sikt? Men variationer har väl funnits sedan länge i klimatet? Jag börjar bli alltmer skeptisk till hua alla organisationer och myndigheter inte är källkritiska till all forskning om "jordens undergång". Således en bra sida ni har som behandlar ett synnerligen aktuellt ämne...

/C.C.

Snowroller sa...

Få se nu, människan släpper ut ca 1 % av all koldioxid som emitteras i atmosfären varje minut, dygn, vecka, månad, år etc. Den totala mängden CO2 i atmosfären är ca 400 promille av den totala mängden luft. Skulle man rita upp detta på ett vanligt A4-ark skulle den prick man ritade dit inte synas förrän vid en ordentlig granskning.

Klart intressant då att den enstaka procent av en promille människan står för ska vara droppen som får bägaren att rinna över, enligt alarmisterna. Inte speciellt troligt att så sker. Det vi släpper ut hade ändå släppts ut vid något annat tillfälle av något annat som släpper ut sånt.

Anonym sa...

Klimathysterin är århundradets bluff om inte årtusendets. F-n vad dom kommer att skratta åt eländet om 100 år.

Anonym sa...

"Att måla upp energianvändning i termer av utsläpp av en ofarlig gas gör mig tokig."
En klockren beskrivning av min åsikt.
/Joakim

Bo Hofvander sa...

Du skriver mycket riktigt:
"Alla organisationer, partier och företag har ju självbetitlade klimatexperter nuförtiden men ingen av dem reflekterar över att deras utandningsluft innehåller samma gas som de beskriver som miljöfarlig."
... vilket skulle innebära att den är LIVSFARLIG!
Vad vi pumpas fulla av idag är en lögn stup i ett som innebär att CO2 är giftigare än senaps- och nervgas!

Leif sa...

Förutom att ”debattartikeln” utstrålar all tänkbart vansinne på den rent naturvetenskapliga fronten, är den egentligen en gratis annons för företaget, Exait. Man vänder sej inte till driftkunnig IT personal, eftersom man inte heller ang. IT, debatterar vekligheten och verkliga problem, utan man vänder sej till inkompetent ledar och chefskap som man försöker klia av lite pengar, för en udda produkt, där kända märken är mer än överlägsna.
Ganska skickligt gjort. Vad kan en halvsida i SvD ha kostat om man betalade den?

Skeptikern sa...

Bo Hofvander: Senapsgas var ordet! I tidningar händer det titt som tätt att utsläpp av koldioxid illustreras med svarta moln. Att gasen är osynlig och luktfri verkar inte höra till saken.

Leif: Exait skrattar hela vägen till banken. Det finns enorma pengar att tjäna på klimatbluffen, fråga bara den blivande miljardären Al Gore.

Peter sa...

Betyder det att man bör stänga ned sajter på internet för att de spyr ut koldioxid? Typ, arbetarens klimatblogg.. realclimate... :-)

Skeptikern sa...

Peter: Japp, dessa sajter bör stängas omedelbart ;)