14 augusti 2009

Moby spelar i EU-finansierad klimatkampanjEU, världsmästare i resursslöseri, har en egen propagandacentral för att sprida ut AGW-budskapet. Climate For You heter den och snart blir det koncert i samarbete med MTV i Stockholm. Kampanjen heter "Play to stop - Europe for climate". Syftet är att öka ungdomarnas intresse för klimatfrågor inför det kommande Köpenhamnsmötet.

Jag undrar hur många kampanjer som behövs för att ungdomarna ska bli intresserade. De är ju helt indoktrinerade i den här frågan sedan flera år tillbaka.

Moby säger i en intervju på hemsidan att världens regeringar inte gör tillräckligt och att dagens politiker ignorerar problemet med klimatförändringar. Ursäkta, vilken planet kommer Moby ifrån?

Han säger också att inom hundra år är de flesta kuststäder under vatten, att antalet klimatflyktingar kommer uppgå till 1 miljard, att vi måste sluta använda petroleumprodukter och i slutändan inte äta kött. Samma smörja om och om igen.

7 kommentarer:

Travis sa...

"Europe for climate"?

Nej tack - jag vill inte ha något klimat alls! Det är mycket ballare utan, för då får man ha ju en sån där tuff rymddräkt som Herr Moby går klädd i. Skämt åsido...

Om det finns någon global uppvärmning att tala om så är den förmodligen skapad av den hetluft som Bono och Moby och andra "upplysta" världsartister genererar...

Snowroller sa...

Moby har bestämda åsikter om det mesta men det är sällan man hör nåt av hans musik i radion.

Välkommen tillbaka förresten, glömde säja det.

Skeptikern sa...

Snowroller: Tack! Jag är övertygad om att Moby endast spelar för att promota ett nytt album eller liknande. Hans dravel om klimatet (som han säkert tror på) är bara en ursäkt.

Dessutom tror jag inte dagens ungdomar lyssnar på hans musik överhuvudtaget när det finns Lady Gaga och andra musikaliska genier ;)

Anonym sa...

Skeptikern, hittade nyligen denna blogg. Har inte riktigt lyckas avgöra om detta är en fejkblogg som Inger Johansson och Jan O Nilsons blogg, ett pr-stunt från miljöpartister, om du är överdrivet ironisk eller om du bara ska dra ner lite på crazy-pils?

Seriöst, klimathotet är en bluff för att du åker på semester?

(undrar hur stor changsen är att detta inlägg inte censureras?)

Skeptikern sa...

Anonym: Fejkblogg? Censur?

Anonym sa...

Har Kinnarmo fastnat i isen ?
Claes-Göran Carlström

Anonym sa...

Yadå, yadå, yadå......
Jag är ooxå övertygad om att hela Sthlm så småningom kommer att ligga under vatten......
Men då blir det i form av is, och det kommer att dröja ett bra tag till.........
Mvh
Labbibia