28 augusti 2009

På Ica värnar man miljönMin lokala ICA-handlare har precis kommit på den briljanta idén att plasta in alla gröna paprikor...

Vad kommer härnäst? Inplastade vindruvor?

11 kommentarer:

Hans Engnell sa...

Vindruvor i Dumleliknande papper. Det vore najs!

Snowroller sa...

Hemköp där jag bor säljer numera nästan enbart vindruvor i plastbyttor. Många salladshuvuden är inplastade liksom gurkorna och vissa andra frukter, rotsaker och grönsaker. Väldigt ekonomiskt och miljövänligt. Plast som det bara finns en sorts bakterie som lärt sej ta hand om och den finns inte på våra breddgrader för det är för kallt...

Snowroller sa...

Lite utanför inläggets ämne men en del av tråden:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3431519.svd

Det börjar röra på sej. Man börjar erkänna solens roll i hur klimatet styrs. Frågan är när man ger upp det där andra, det där med kålen.

Heinrich Flimmer sa...

I Linköping finns det ekologiska bananer inplastade i plastfolie (=

Skeptikern sa...

Snowroller: Kors i taket! Solen nämns i samband med klimatförändringar på SVENSKA DAGBLADET! Höll på att trilla av stolen här när jag läste detta.

Jag fattar inte varför så mycket grönsaker ska plastas in. Plast görs som sagt av ondskans råvara - olja...

Heinrich: Så bra ;)

ades sa...

All internationell skeppad frukt besprutas ju med hemskheter.. Det är därför dom måste använda plast för ekologiskt och dylikt.. Men det är ju fortfarande bullshit.. :)

Snowroller sa...

Ett tips: läs boken "Den hemlige kocken" av Mats-Eric Nilsson. Där får man reda på lite mer om hur vi misshandlar vår mat.

Skeptikern sa...

Snowroller: Den ligger på läslistan!

Anonym sa...

plasten gör att de inte blir skrumpna lika fort som utan. //ica-arbetare :P

Skeptikern sa...

Ica-arbetare: Ok. Men varför bara gröna paprikor och inte de röda, orangea eller gula?

Och varför just nu? Jag har handlat oinplastade gröna paprikor i den här butiken i gott och väl 6 år. Kanske svårt för dig att svara på men jag bara undrar.

Erik L sa...

Jag har ingen aning om paprikan, men krav-bananer som ligger i plastpåse är faktiskt odlade i påse! då kommer inte skadeinsekterna åt bananen och besrutningsproceduren med extrmt farliga medel uteblir, inga spår av gift i dom bananerna, om ett barn tar och biter i skalet på den så är det ofarligt, men den vanliga bananen så..... Dett är ett riktigt smart sätt att odla på, tyvärr är det inte alla krav och ekologiska varor som är lika smart producerade. Men en liten plastpåse är väl inte hela världen, kanske gör påsen att varan håller längre, och bidrar med att minska kasseringen med hälften eller något! Herregud titta på alla andra varor du köper, vad befogar tex att ett par kallsånger eller en skjorta ligger i en platspåse när man köper dom? och förresten, när man köper oemballerade grönsaker och frukt, så lägger man väl ändå dom i en plastpåse?

Nä! detta ser jag inte som ett problem. vill man hacka på dagligvarukedjorna, så har jag ett förslag. COOP har nu egna järnvägscontainrar som passerar på järnvägen här utan för, på dom står det något i stilen "COOP! En KLIMATSMART transport" ...suck