21 januari 2010

EU - den stora välgörenhetsorganisationenEU har lovat att skicka 4 miljarder kronor till drabbade människor på Haiti.

EU fortsätter samtidigt att betala 500 miljarder kronor/år till Europas kossor.

Och så undrar folk varför jag är emot den Europeiska Unionen.

4 kommentarer:

J-O sa...

Om jag vill ge 100 kr i välgörenhet så skall staten ha 100 kr i "förmedlingsavgift".

Låt välgörenhet bli avdragsgillt !

Tyvärr har jag nu min högst privata policy att jag överlåter allt som har med bistånd/välgörenhet till staten då jag redan betalar så mycket skatt och inte kan påverka hur pengarna används.

Däför gläds jag varje gång jag ser att Robert Mugabe får SIDA pengar eller när Guantanmofångar får flyga regeringsplanet hem.

Sorry RK - skramla inte med insamlingsbössan framför mig - bortkastad tid.

Johnny sa...

Klimatbluffen är ju väldigt poppis inom FN och EU samt bland opportunistiska politiker, som alla hoppas på högre skatter, mera regler, kontroll och byråkrati.

Vi lever sedan årskiftet i en byråkratisk diktatur (EUSSR) och den största frågan som nu diskuteras av EU-eliten är vem som först skall hälsa på president Obama när han i maj landar i Spanien för toppmötet där. Är det den spanske premiärministern som är EU-ordförande eller är det EU-kommissionen's (politbyrån) ordförande eller är det den nye EU-presidenten som först skall hälsa på Obama. Europas folk väntar med spänning på detta historiskt avgörande ögonblick. Förvirringen om EU's ledarskap är total. Välkommen till EUSSR.

Allvarligare är att EU byråkraterna bestämnt att vi skall börja använda kvicksilverlampor.

Det är nu dags för Sverige att ta sig ur EU och fixa ett enkelt frihandelsavtal med de fyra friheterna och sluta betala miljarder till meningslös byråkrati och subventioner.

Nigel Farage, ledare för UK Independent Party, levererar här lysande EU kritik som bara engelskmän kan:

http://rogerpielkejr.blogspot.com/2010/01/sorry-but-this-stinks.html

http://rogerpielkejr.blogspot.com/2010/01/sorry-but-this-stinks.html

Sverige ut ur EU nu!

Skeptikern sa...

J-O: Håller med dig! All välgörenhet borde vara avdragsgillt både för företag och privatpersoner.

En annan idé är att sänka skatterna så folk har råd att ge en slant i välgörenhet också. Men sänkta skatter innebär en mindre stat och så kan vi ju inte ha det. Vem skulle då ta hand om oss?

Erik L sa...

Ofta kan folk få den uppfattningen att det är våra bönder som gottar sej i dessa jordbruksstöd, men i själva verket är det en kompensation för att jordbruksprodukterna säljs till underpris! Av en vanlig svensk bondes omsättning består upp till 25% av EU:s gårdsstöd, Men ändå badar dom inte i pengar för det, dom är faktiskt mer skuldsatta än någonsin, lån i 100 miljonerklassen är normal för en slättbonde. EU:s jordbruksstöd innebär bara en dumpning av det verkliga priset på produkterna med 25%.

Men vart tar pengarna vägen undrar vän av ordning?

Nja, dom tar inte vägen någonstans egentligen, Däremot hade priset på jordbruksprodukter i varit 25% högre utan stödet, men å andra sidan hade EU avgiften varit motsvarande lägre. Så för oss så det är det egentligen bara en rundgång för att förhindra konkurrens utifrån. Med EU:s jordbruksstöd tillsammans med tullar kan vi driva ett dyrt jordbruk med höga löner utan att behöva oroa sej för konkurens från länder utanför unionen.

Eller så kan man säja såhär: vi ger inte Afrika eller några andra fattiga regioner en enda chans att ens med ett effektivt jordbruk kunna sälja några jordbruksprodukter till oss, dom förblir fattiga och något jordbruk i större skala kommer inte att kunna växa fram då export till rikare länder är omöjlig. Dom får förlita sej på att välgörenhetsorganisationer ger dom biostånd. röda korset kan fortsätta stå där och dela ut ris till undernärda, och vi lever gott och slänger en slant i röda korsets bössa utanför konsum då och då , men hade det inte varit bättre att ge dom chansen att utvecklas istället? Om vi minskar jordbruksstöden inom EU och tar ner tullarna mot länder som i dag får bistånd av oss, så får dom en gyllene chans att ta steget ur fattigdom och svält.

Bara lite funderingar från en fd bonnpöjk.