1 januari 2010

Nyårskrönika2009 fick ett fint avslut då iskylan svepte in över Europa och USA. I takt med det allt kallare vädret har fler och fler besökare nått Klimatbluffen.

Antal besökare: 186 113 st
Antal sidvisningar: 236 972 st
Mest lästa artikel : Lättklädda tjejer - mot global uppvärmning (erhmm...)
Näst mest lästa artikel: Karin Bojs strikes back

Årets största händelse är utan tvekan Climategate och jag är övertygad om att fler och fler kommer börja ifrågasätta hysterin om klimatet ju mer som dyker upp kring det här monumentala bedrägeriet.

Under året har Fredspristagaren Al Gore inte deltagit i en enda debatt om klimatet. Men han fakturerar duktigt för att hålla sina tal för ryggdunkande politiker som dreglar av ordet utsläppsrätt.

Fredrik Reinfeldt valde bort de svenska medborgarna och for kors och tvärs över jorden för att mäkla klimatfred, bland annat i Indien med över 1 000 000 000 invånare. Resultatet av denna (skattefinansierade och klimatkompenserade) resa återstår att se...

Världsnaturfonden (dom där isbjörnsfaddrarna) anordnade världseventet Earth Hour. Jag påminde om att Earth Hour redan firas varenda timma av dygnet - i Nordkorea.

Lars Ohly sade i en intervju att "kärnkraft är gammaldags", ett energislag som använts i 37 år i Sverige. Han tyckte naturligtvis en satsning på högteknologi skulle vara på sin plats, det senaste inom energiframställning, det modernaste som finns.... VINDKRAFT.

Och i december samlades tusentals delegater i Köpenhamn för att på fullaste allvar komma på åtgärder för att kontrollera temperaturen på planeten Jorden. Bara utgångspunkten för mötet skulle kunna ha hämtats ur en Monty Python-sketch men år 2009 så var idén att politiker har en termostat för en hel himlakropp som vilken annan idé.

Media skickade ner horder av journalister för att täcka minsta lilla detalj, aktivisterna skrek och gormade utanför, Andreas Carlgren sprang runt som ett skållat vårtsvin bland möteslokalerna för att medla och se viktig ut, Reinfeldt kom dit för att trycka på och frottera i stjärnglansen, Obamas säkerhetspersonal spärrade av flygtrafiken för hela norra Europa och hotade med att skjuta ner minsta lilla radiostyrda flygplan för att han skulle komma till mötet med sitt bränsletörstiga monster till flygplan. Och så höll det på i två veckor. Resultatet blev ett enda stort kostsamt fiasko.

För Sveriges del blev det särskilt kostsamt eftersom vi ska skicka iväg 8 miljarder kronor i flummigt klimatbistånd. Om pengarna ska distribueras via det korrupta och diktaturstödjande Sida så blir det än värre. Men som jag påpekade så rasslade det in 7,6 miljarder i EU-stöd till våra övergödda bönder i Sverige två veckor senare och EU passade också på att behålla tullar på skor från Asien så att vi förlorar några miljarder till. Om det är något politiker är duktiga på så är det att slösa bort våra pengar.

I slutet på året så ryckte Miljöpartiet framåt i opinionsundersökningarna. Partiet som vill avveckla kärnkraften och helst förbjuda inrikesflyget i stora delar av Sverige. Tja, i deras värld så borde vi väl avveckla alltihopa och flytta ut till kåtor i skogen. Idéer som många svenskar stortrivs med.

En förhoppning för år 2010 är att det blir mer kritisk granskning av klimatbluffen och att vi slutligen lämnar klimatet därhän. Problem finns det gott om på jorden så det är på tiden att vi börja göra rätt prioriteringar!

Stort tack till alla läsare och lycka till ni som har kommit igång med egna klimatbloggar! Ju fler vi är desto bättre och det börjar bli tydligt att folk vänder sig till bloggosfären för att få en bredare uppfattning om klimatfrågan.

6 kommentarer:

Snowroller sa...

Gott nytt decennium! Länge leve skepticismen (och det menar jag!).

Vi är fler nu som uttrycker skeptiska åsikter. Det var länge sen nu vi som skriver om klimatdebatten fick påhälsning av häcklare. De verkar ha förstått det lönlösa i att komma med lösryckta papegojfraser från tidningarna.

Anonym sa...

God fortsättning Skeptikern. Du har ju kommit i form riktigt ordentligt på det nya årtiondet.
Kan det ha att göra med mitt nyårsvin? Vore ju kul att få dela på äran menar jag.

Nu är det ju så att det verkar vara si och så med yttrandefriheten här i Sverige efter som det censureras rätt friskt i tidningar och TV angående klimatet, så skulle du hamna på Kumla så får du tala om vilken cell så kommer jag och hälsar på dig. Absolut. :D
JR

Peter sa...

Miljöpartiet är nog de som tjänat mest på klimathysterin. 10 procent i opinionsmätningarna visar tydligt att det finns en (lurad) del av befolkningen som vill ha politiker som gastar om "klimathotet" (eller än värre: "Klimatkrisen" - vad f-n är det?? kris???).
Det kan kanske förklara varför Reinfeldt gör en så stor sak av frågan... (vilket jag faktiskt föredrar framför en rödgrön stolle-regering som kan hitta på vilka tokigheter som helst!)

Skeptikern sa...

Snowroller: Desamma!

JR: Ditt nyårsvin gjorde succé ;)

Peter: De har självklart tjänat mest på klimathysterin eftersom folk inte verkar förstå skillnaden mellan miljö och klimat. Alla vill vi leva i en bra miljö och att vi gör så mycket som möjligt för att minska våra utsläpp av farliga ämnen, men man behöver inte vara miljöpartist för att ha den åsikten.

Tyvärr, som med alla andra miljöorganisationer, så är Miljöpartiet drabbat av tunnelseende. De vill en massa men deras förslag och lösningar kan inte fungera praktiskt, bara i teorin.

Anonym sa...

Tack Skeptikern för alla synpunkter och God fortsättning på ett år som börjat riktigt bra! Nu när Indien och Kina ihop med övriga BASIC-länder visat sin insikt och styrka i Köpenhamn och Climategate briserat ser världen helt annorlunda ut än bara för en månad sedan.
Frågan är bara när journalisterna börjar göra sitt jobb och förmedla en aktuell bild av världen där också en rejäl granskning av miljörörelsen ingår.
Dags för allmänheten att få del av "The Sweet Sound of Exploding Watermelons" (J. Delingpole, ang köpenhamnsmötet)

Jesper sa...

Bra krönika och gott nytt! Hoppas besökarstatistiken fortsätter spikrakt uppåt. Det verkar vara ett globalt fenomen att fler får upp ögonen för bluffen och dumpar gammelmedia när de vill ha fakta istället för alarmism. Ett tydligt tecken på hur mainstream-journalistiken totalhavererat. Apropå Delingpole så är han alltid riktigt kul och intressant att läsa. Senaste projektet är att blottlägga Al Gores nobelprispolare Pachauris ruffel och båg, eller som Delingpole kallar honom: "The jet-setting, troll-impersonating, cricket-loving, ice-and-meat-shunning millionaire beardie" :)