3 januari 2010

Svenskarna flyr - till värmenLäste på Expressen att charterbolagen säljer resor till solen som aldrig förr. Kylan har gjort sitt och svenskarna längtar till ett varmare klimat. Märkligt nog så är det just ett varmare klimat som är det största hotet mot hela mänskligheten. Stiger temperaturen 2 grader så kommer allt gå åt helvete. Men en svensk kan resa från - 25 grader till plus 30 grader och överleva alldeles utmärkt.

Vi får hoppas att de soltörstande resenärerna klimatkompenserar sitt syndiga leverne...

6 kommentarer:

Jag vet sa...

Skulle gärna vilja ha lite klimat kompensation nu (dvs. varmare)....

Anonym sa...

Om varje svensk som har bil går ut och kör runt kvarteret 25 gånger så vore det väl sjutton om det inte skulle bli varmare. f-n trot

Peter sa...

Anonym: Det räcker med att de åker till Thailand fram och tillbaka så har de släppt ut två års bilkörning på några timmar.. :-)

Det roliga är att de flesta jag känner till i min omgivning som gnäller om klimatet (läs: har slagit upp en aftonbladet och sett photoshoppade isbjörnar i WWF-annonser eller glott på Al Gore och häpnat) gapar och skriker om bilar men är inte sena att flyga riktigt långt, t.o.m. flera gånger om året.
Tror man på AGW skall man väl leva som man lär??

Snowroller sa...

Hade jag haft pengar så...

Anonym sa...

Jag håller med signaturen "Jag vet"

Nu MÅSTE vi inför nästa klimatmöte föra fram våra krav på ersättning för den istid, detta köldhelvete som vi här uppe i Norr genomlever varje år. ;-)

Anonym sa...

RE: Peter

Det är kanske så att de i din omgivning betraktar flyg som en del av kollektivtrafiken.

/Eskil