5 januari 2010

Men vänta nu...istid?När jag ändå är inne på kvällstidningarna. Ovan är en artikel från Expressen. För ett par veckor sedan så var tidningarna fullproppade med artiklar om den globala uppvärmningen och allt elände som människans koldioxidutsläpp orsakar. Nu är det tyst som i graven om någon uppvärmning.

Varför?

För hela satans planeten har drabbats av en köldknäpp. Aftonbladet har till och med ett galleri som visar hur kylan slagit till mot världen. Har ett par goda vänner i Norrland som håller på att frysa ihjäl samtidigt som jag skriver detta. Dom kanske inte överlever natten.

Är jag ensam om att reflektera över hur totalt jävla meningslöst mötet i Köpenhamn var? Tusentals potentater och politruker skulle hitta på åtgärder för att temperaturökningen ska hållas under 2 grader. Ett par veckor senare sjunker temperaturerna ner till botten på ishavet - trots att människan vräker ut koldioxid i atmosfären.

Hoppsan! Det behövdes visst inga "kraftfulla" klimatavtal för att temperaturen skulle sjunka.

Jordens klimatsystem skiter fullständigt i våra koldioxidutsläpp. Denna globala köldknäpp visar på ett föredömligt sätt att klimatet är okontrollerbart, kaosartat och totalt oförutsägbart. Det är bara att gilla läget och ett par varma långkalsonger.

Nej, nu måste jag rusa iväg. Ska haka på några klimataktivister och propagera för en nedläggning av kärnkraften, kolkraften, oljekraften och naturgaskraften. Kände att det var läge för det nu när världen inte har något större behov av elektricitet för uppvärmning.

17 kommentarer:

Snowroller sa...

Rumpnissarnas vanligaste fras i "Ronja Rövardotter" passar väldigt bra här:

Voffo gör di på detta viset?

Journalister är i sanning en samling opportunister som hoppar på första bästa sensation. Finns det ingen skapar de en. En köldknäpp precis som vilken annan, som dessutom uppkommer varje decennium, gör de numera till rena rama istiden. När ska de hitta katastrofforskare som vill uttala sej i pressen om detta (mot en frikostig ersättning)?

Magnus A sa...

Ta i trä! De får tydligen rapportera detta för Helin, men de måste krama ur allt ur varje bild:

"En kvinna försöker skydda sig från det svåra snöfallet över Sofia".

KATASTROF KATASTROF!

Bild: Enstaka snöflingor i vindstilla miljö, kanske någon minusgrad och välsituerad dam med paraply och rävskinnspäls. :)

Det fanns iofs några värre bilder och visst är det riktigt kallt på många håll nu! I Storbritannien tömmer pensionärer bokantikvariat och bränner böckerna. Antikvariaten tycks tömma svårsålda lager på detta sätt. Bara inte vintern blir så lång att antikvariaten blir andefattiga :)

Sivan sa...

Du har så rätt, Det märkliga är att ingen säger ingen reporter i SVt ens törst ställa en motfråga inför kvällens väder till våra meterologer. I tv 4 står allas vår klimaalarmist i snön och kölden och ler sitt vanliga fåniga leende och reporten INTE ger en minsta vink om "Är detta förenligt med vad du förespråkar". Rädda reportar som inte törs ställa en motfråga utan bara åker med. VIDRIGT, NAIVT, och urbota dumt.

Nils sa...

Någon där uppe måste verkligen hata Al Gore...
Men om Al Gore et al nu börjar skrika om att vi är på väg mot en ny istid (om vi inte tar ut en skatt på CO2) Så ska ni se att vi får några riktiga varma vintrar fram över... :)

Thomas sa...

Nog är det kallt alltid. Se bara på isutbredningen i Arktis:
http://www.ijis.iarc.uaf.edu/en/home/seaice_extent.htm

Eh, hoppsan.

Mårten sa...

eller också lyckades dom osedvanligt bra med köpenhamnspektaklet :D

Anonym sa...

Jag är skeptisk mot CO2-hypotesen men att utbröla istiden kommer lär inte gynna den mer skeptiska sidan.

Micke sa...

Hej, så jäkla rätt du har! Jag har också gått å småflinat för mig själv senaste månaden; global warming, jojo...

Tror du journalistskrällena fattar nåt å tar till sig nåt? Jag e skeptisk,de kommer fortsätta gåpåi ullstrumporna så fort snön smält bort - i maj!

Ha de så gött i kylan kompis, hoppas kompisarna överlever i Norrland. Jag superuppskattar din blogg!!!

Anonym sa...

Men tänk om Köpenhamnsmötet inte blivit av.
Det genererade ju lika mycket Co2 som ett mindre land i Afrika gör på ett helt år. Då hade det varit ändå kallare nu.
Nu gäller det att fixa fram koldioxid i stora högar för så här kan det ju inte få fortsätta...
JR

kvasersalitur sa...

Tja
Köpenhamnsmöte kanske var vad som behövdes?

Skeptikern sa...

Anonym: Det är inte jag som utbrölar istiden. Det är tidningen Expressen...

Magnus: Bokbål för att hålla värmen. Det var något nytt! :)

Sivan: Nu är det locket på för global uppvärmning i media. Men det är bara en tidsfråga innan denna köldknäpp omvandlas till människoorsakade klimatförändringar.

Thomas: 12 miljoner kvadratkilometer is. Ser inte ut att vara någon fara på taket.

Micke: Tack tack :) Mina vänner har börjat elda upp sina möbler för att få lite värme så dom bör klara sig till hjälpsändningarna anländer i morgon bitti.

Kvasersalitur: Köpenhamnsmötet gick ut på att minska koldioxidutsläpp, dvs skära ner vår industri och kraftproduktion. Trevlig tajming nu när energibehovet är gigantiskt.

Anonym sa...

Hörde ryktesvägen att temperaturläget är rätt hyffsat i Dalarana just nu, endast -3C.
Så de lär klara sig.

Fast det är lite kallare utomhus.

/Jerker Andersson

Skeptikern sa...

Jerker Andersson: Touché!

Anonym sa...

Men förstår du då inte att det är global uppvärmning som har gjort klimatet så instabilt att det har lett till global avkylning? Ansluter du dig inte till Den Enda Sanna Religionen?

Joakim sa...

Hm. Bilderna visar iofs bara Europa och Asien, dvs norra halvklotet. Hur är temperaturen söderöver? Köldknäpp där också?

Anonym sa...

Läste du om pubgästerna som blev fast (insnöade) tre dygn på Englands högst belägna pub. De skulle fira nyårsafton, men 3 dagar senare satt de fortfarande kvar på puben och hävde ale. :-)

Länk till intervju med pubägaren.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8438278.stm

Snowroller sa...

Labbibia: Snacka om pub-crawling!