30 januari 2010

Nytt ord: KlimattystnadNu har jag suttit en stund och kollat runt på de stora nyhetssajterna och undrar var alla klimatjournalister tagit vägen. Det är tyst som i graven om den KATASTROFALA GLOBALA UPPVÄRMNINGEN. På DN läser jag exempelvis ordet "Köldrekord"?! Trodde det ordet var förbjudet enligt svensk lag att använda.

För faktum är att vi kan lika gärna vara på väg in i en långvarig kallare period som en varmare period. Politiker, miljöorganisationer, kändisar, utsläppsrättsföretag, aktivister, veganer och andra har dock inte insett detta utan gått "All in" på att det blir varmare och konstruerat åtgärder för flera biljoner kronor för att motverka den förväntade uppvärmningen.

Visst, en enskild kall vinter betyder ingenting i det stora hela men om nu alla tror att jorden blir varmare, varför blir det helt plötsligt knäpptyst om klimatförändringar och global uppvärmning när det blir svinkallt ett par månader? Rent logiskt så borde ju alla aktivister demonstrera lika mycket i januari som i juni. För några månader sedan vill dom stoppa en massa kolkraftverk för att rädda klimatet. Samma kolkraftverk som just nu räddar kvinnor, män och barn från att frysa ihjäl.

Klimataktivister! Var är ni? På after ski i Åre, på en beach i Thailand??..

Och vetenskapsjournalisterna som tilldelats doktorshattar och feta prispengar från miljöorganisationer. Gick luften ur er eller?

Nej, dags att krypa ner i soffan med en kopp varm choklad.

- 17 grader ute just nu.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Om du nu hade vetat vad du skriver om så hade du förmodligen också vetat att innan en global uppvärmning så blir det mycket kallare men naturligtvis under en längre tid.Gör om , gör rätt.

Pelle

Snowroller sa...

Välkommen tillbaka och tack för en mysig lässtund. Om jag får skryta lite med termometern så visar den hos oss i skrivande stund -22.

Det är förvånansvärt tyst från AGW-lägret. Man kan undra om de väntar på en plötslig temperaturstegring eller samlar sej inför en skrivelse om det kommande klimatet. Kanske de gör som augurerna i Rom, sprättar upp en fisk och läser i inälvorna vad som ska hända.

Skeptikern sa...

Pelle: "Well, isn't that convenient"...

Jag har inte hört någon AGW:are prata om kallare temperaturer de senaste tre åren jag skrivit den här bloggen. Metro hade en förstasida i sitt klimatnummer där hela planeten var satt i lågor.

För övrigt så ifrågasätter jag starkt den temperaturstatistik som ligger till underlag för detta larmande.

Snowroller: tack :) jag tycker själv att det är jobbigt att läsa i inälvor om framtidens klimat, det luktar så hemskt om fingrarna. Föredrar att kasta mystiska tärningar i en stekpanna med fräsande råa ägg.

Erik L sa...

Sambon liftade med en kollega till henne som är energirådgivare, så hon passade på att fråga om han hade mycket att göra nu i dessa kalla dagar då energi är högaktuellt. "Nja", svarade han, "som du förstår kan vi inte prata om klimatförändringarna nu, så.."

Skeptikern sa...

Erik L: Hahaha!

Anonym sa...

Lugn! Energiskattemaffian vaknar till så fort vi får plusgrader i April.
Just nu sitter jag och lider med Göteborgarna som ska få bli nästa tjuvskattestad.
/Joakim

Anonym sa...

Yes, äntligen ett inlägg från dig! Klockrent som vanligt. :)

Sivan sa...

Bra skrivet. Har själv funderat var alla rapporter om det allt varmare klimatet tagit vägen. Och i sverige lyser alla rapporter om Climategate med sin frånvaro. Sverige, ett land som förlorat sin framtid.

Anonym sa...

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/environment/article7009081.ece

Anonym sa...

Jag äger ingen termometer, men det ser skitkallt ut därute så jag stannar inomhus och söndagsmyser av den kärnkraftsel som ännu tillåts produceras.

Att klimatalarmisterna håller käften förbryllar mig mycket. Jag trodde deras käkar var glappa bortom räddning...

Anonym sa...

Även om man inte tror på klimatförändringen så kan man väl ändå tänka på miljön?
Skadar det någon om ni sopsorterar eller använder lågenergilampor?
Måste vi vara på randen till katastrof för att folk ska börja agera?

Vad har ni för källor då ni säger att klimatförändringen är en bluff?

Undrande

Skeptikern sa...

Undrande: Det är ingen som påstår att klimatförändringar är en bluff. Klimatet befinner sig alltid i förändring och har gjort så sedan planetens födelse. Bluffen är att det är en enda liten faktor i detta enormt komplicerade klimatsystem som de fakto STYR klimatet - människoproducerad koldioxid.

Att tänka på miljön och verkliga miljöproblem är varken jag eller någon annan emot. Problemet är att verkliga miljöproblem fått stå tillbaka när allt fokus handlar om att minska utsläppen av en helt och hållet ofarlig gas.

Du har förmodligen inte läst fler än den här artikeln men klicka runt ett tag, det finns gott och väl 700 inlägg att läsa.

Snowroller sa...

Nu är Susanna i farten igen på SVD: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ny-chans-for-klimatavtal_4179723.svd

pojoel sa...

http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=3409650

Här stack iofs en klimatist upp näsan för ett förnekande...

J-O sa...

Fjollvinter ... en bit kvar till rekord. Till och med gubbdjvlarna från kriget brukar tystna när MIN "krigsvinter" kommer på tal...

Vintern 84/85 - jo perkele -40 grader i Nyköping !! Bodde glatt i tält utanför gamla F11. Myggfritt !!

Fantastiskt hur man kan få 18-20 åriga grabbar att vänja sig, arbeta i extremkyla. När väl slutövning i sol och värme kom blev allt SÅ LÄTT. Tror inte alarmisterna förstår att kyla faktiskt DÖDAR.

Så rekord - inte då!

Låter bilen gå tomgång så att vi inte skall få nytt rekord ...

Anonym sa...

Undrande.
Fortsätt undra.
JR

Anonym sa...

Klimatfrågan är helt ute idag.
För kallt bbrrrr!
ALI K.

Peter sa...

Mitt bidrag: "Klimatkollaps" = när klimatkorthuset faller och världen nyktrar till igen.

Göran Johnson sa...

AGW brukar ju tillskrivas alla möjliga naturkatastrofer som stormar, översvämningar och extrem torka. Varför inte också extrem kyla? :-)

Skeptikern sa...

Göran: Skrev precis ett inlägg om detta. Går temperaturen upp så är det människan som bär skulden. Går temperaturen ner så beror det på slumpen och naturliga variationer.

Peter: IPCC:s citerande av studentuppsatser, propagandatexter från WWF och direktörens sexnovell borde leda till att klimatbygget kollapsar. Man kan ju hoppas!

Anonym sa...

Det kommer alltid att finnas människor, (majoriteten), som vill skylla på andra människor när Moder Jord bara är just Moder Jord. Det är samma människor som tror att vi står över naturen och är sända hit av Gud.
Det är samma människor som tror de har rätt att exploatera jordens resurser och utrota andra arter bara just därför att de är människor.
Just nu sitter klimatbluffarna och filar på nya inlägg som går ut på att kylan är skapad av människan och att vi därför måste ändra vår livsstil, läs kollektiviseras.
"Det är synd om människorna" August Strindberg