5 januari 2010

På tal om dålig journalistikSnowroller tipsade mig om en krönika som Ann-Charlotte Marteus skrev i Expressen i mitten på december. En krönika som verkligen illustrerar mitt tidigare inlägg om journalistikens förfall.

Här är ett utdrag ur texten som får mig att undra om det inte är dags för Expressens chefredaktör att se över organisationen och kanske skära bort några journalister här och var...

"Växthuseffekten är ett gigantiskt marknadsmisslyckande, betingat av att det inte finns något pris på atmosfären. Det inser kloka ekonomer, även liberala sådana. Ett rejält pris på växthusgaser måste sättas - och under trycket från den tvångströjan kan förhoppningsvis vår arts uppfinningsgeni leda oss till gröna lösningar.Men utan restriktioner och nödvändiga försakelser kan kyliga liberaler komma att möta samma öde som de listiga lirare som ignorerar brandlarmet, och sitter kvar med fötterna på bordet:De blir stekta."

9 kommentarer:

Sivan sa...

Journalisterna blir allt dummare och dummare

Mårten sa...

Konsitg att hon inte hittade nån feministvinkel på detta. sist ansåg hon ju till och med "På Spåret" var kvinnoförtryckande

Jesper sa...

När jag var ute med hunden förut var marken helt täckt av vitt globalt uppvärmningsmedel. Ska bli underhållande att se vem som blir stekt. Själv tar jag gärna chansen. Allvarligt talat borde såna här artiklar arkiveras för framtida psykologistudenter.

Anonym sa...

Någon månad tidigare var Marteus också ute i klimatfrågan.

http://www.expressen.se/ledare/1.1775592/ann-charlotte-marteus-kopenhamn-kan-bli-jurassic-park

Där var Marteus argumentet mot skeptiker att de var av fel kön och hade fel ålder. Men klarar man inte av att angripa skeptiker med andra argument har man nog inte själv mycket att tillföra i debatten och borde ha förstånd att istället skriva om idol och liknande.

/Eskil

Skeptikern sa...

Eskil: Marteus verkar vara riktigt sur och bitter.

"Alternativet är att de går till historien som mänsklighetens moraliska amöbor."

eh??

Sveriges förmodligen sämsta journalist.

Amanda sa...

Hon har fått en köldknäpp. I huvudet. ;-)

Anonym sa...

En rolig notering är att hon Marteus måste använda ett gammalt fotografi minst från tonårstiden på sin (löjliga Blogg i Expressen)

Upptäkte detta då jag tillfäligt ställde in och en hjälpte en kompis montera en Europa parabol då vi fick in Svenska SVT debatt kanaler tillfälligt.

Mvh JIMMY.

McVicar sa...

Marteus är dum i huvudet.

Peter sa...

REPENT! REPENT!! :)