10 januari 2010

Folkpartiets syn på klimatetNär jag läser hur våra folkvalda ser på klimat och miljö är det som att se "En obekväm sanning" om och om igen. Inom politiken så råder det verkligen konsensus om jordens snara undergång orsakad av växthusgaser.

Folkpartiet har till och med sammanställt en (propaganda)rapport som de fakto heter "Bekämpa växthuseffekten - en huvudfråga för EU". Ursäkta, men utan växthuseffekten så skulle det inte finnas mycket till liv på planeten. Här några alternativa rapporter:

"Bekämpa gravitationen - en huvudfråga för EU"

"Bekämpa solstrålningen - en huvudfråga för EU"

"Bekämpa jordens lutning - en huvudfråga för EU"

"Bekämpa molnen - en huvudfråga för EU"...

ja, ni fattar.

Från Folkpartiets hemsida:

"Klimatet på jorden har aldrig tidigare förändrats så snabbt som nu och det råder stor enighet om att utsläppen av växthusgaser i atmosfären måste hejdas inom en snar framtid. Den globala klimatuppvärmningen angår oss alla oavsett var på jorden vi lever och den kan bara bekämpas genom samarbete. Sverige ska arbeta globalt och inom EU för att nå det övergripande klimatmålet som satts upp för EU."

Vidare.... min markering

"Flera av de miljöproblem som var stora i slutet av 1900-talet har blivit bättre – förbud mot miljögifter som PCB och DDT har gett effekt. "

Förbudet mot DDT har verkligen varit framgångsrikt. Jag vågar inte ens räkna på hur många miljoner människor som dött och som fortfarande dör i onödan på grund av detta förbud. Folkpartiet har nog inte en aning.

24 kommentarer:

Jerker Andersson sa...

När DDT infördes så sjönk barnadödligheten pga malaria i de fattiga länderna från ca 1 miljon om året till 50.000 per år. När DDT förbjöds igen på 50 eller 60-talet så ökade barnadödligheten där från 50.000 till 1 miljon om året och stannade på den nivån i över 40 år.
Det var ju bara lite okända fattiga barn i fattiga länder i de varmare delen av världen så vad berör det oss? Vi slapp ju DDT iaf!

30-40 miljoner färre fattiga barn var ju en ren vinst...

Först när de som var med om att förbjuda DDT var döda eller pensionerade så vågade man tillåta DDT igen, jag tror det var nu på 2000-talet.

Peter sa...

Folkpartiet är nog ändå (trots allt) rätt så harmlösa i frågan jämfört med miljöpartiet!

Snowroller sa...

Bekämpa folkpartiet - en fråga för oss alla(?)

Per-Erik Hedén sa...

Dramatiskt klimatlarm - Arktis smälter!

"The Arctic seams to be warming up. Reports fråm fishermen, seal hunters, and explorers who sail the seas about Spitzbergen and the eastern Arctic, all point to a radical change in climatic conditions..."

Så börjar en dramatisk rapport om stora klimatförändringar på Arctis (nordpolen), en rapport som skickades från den amerikanske konsuln i Bergen i Norge till Regeringen i USA.

Året var 1922.

Av historien kan man lära mycket. Bland annat att oro för klimatvariationer är något som förekommit tidigare under historien, och väckt lika stor uppmärksamhet varje gång. Det intressanta i detta fall är att i början av 1930-talet kunde man faktiskt segla över Nordpolen. Därefter svängde isläget tillbaka igen och nordpolen blev återigen tillfrusen året runt. Genom århundradena har klimatet genomgått stora och dramatiska förändringar, alldeles utan någon känd mänsklig påverkan. Någon sa att om man ska förstå framtiden måste man också känna till sin historia. Frågan är varför just klimatdebatten verkar vara helt undantagen från detta synsätt?

Källa http://www.ericsoniubbhult.se/visa.lasso

Anonym sa...

CO2 anhängarna håller redan nu på att omgruppera för vad som jag tror blir en massiv propaganda offensiv så snart det blir lite varmare igen, för mycket pengar är investerat i detta och dom kommer inte att släppa det utan ”strid”.

Hur ser vi det rent praktiskt?
När såg ni något nämnas om jätteskandalen Climategate i något "mainstream media" senast?
Just nu så grävs gamla köldrekord upp för fullt och publiceras i tidningarna inte bara i Sverige utan överallt i media i världen för att berätta att den nuvarande kylan inte har något med bristen på global uppvärmning att göra.
Så just nu och närmaste 6-12 månaderna det är viktigare än någonsin att hålla Climategate levande så att händelsen hålls levande i media och i allas våra minnen.

Några artiklar,

Här förstår vi varför google var som dom var när det gäller Climategate då dom nu ger sig in i CO2 handeln, det var inte bara "Al Saint of The Gore aka Goreacle" personliga intressen i google som var orsaken, jag hörde också att något av hans bolag var på väg in i energihandel som så dvs snart så har vi nog en ny Enron skandal i antågande som vi konsumenter ska betala för, (kan ha varit google som så)
http://www.rightpundits.com/?p=5301

Denna har säkert varit nämnd men för säkerhets skull, rätt bra och visar att med oräkneligt oförutsebara komponenter är det helt omöjligt att förutspå vädret korrekt någon längre tid.
Vilken skada/lidande har inte dessa kultister orsakat runt om i världen då regeringar med flera handlat efter fel förutsättningar för beredskap avseende kylan?

Chief defends Met Office record,
http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/the_daily_politics/8443687.stm

Ett av många exempel där gamla köldknäppar grävs fram för att ta udden av den nuvarande kylan,
Experts Cold snap doesn't disprove global warming - Yahoo! News
http://news.yahoo.com/s/ap/20100107/ap_on_sc/sci_big_chill

Anonym sa...

Folkpartister! Ni som står för kunskap och frihet, hur kan ni ha fastnat i miljömaffians grepp. Stanna upp ett tag och ge verkligheten en chans. Skaffa er en naturvetenskapligt läskunnig rådgivare som inte är ideologiskt infekterad, en som kan informera er om skillnad mellan traditionell forskning och den klimatforskning som gett upphov till klimathotet.
Visa sedan på politiskt mod, hoppa av det politiskt korrekta klimat-konsensuståget.
/ Ann L-H

Anonym sa...

Nu ska vi se....
Vilka kan man INTE rösta på i kommande val....
Inte Kommunisterna (Vänsterpartiet)
Inte Miljöpartiet (aldrig i livet)
Inte Sossarna (RödGrön sörja)
Inte Centern (Andreas Carlgren)
Inte Moderaterna (Co2-hysteriker)
Folkpartiet, som jag röstade på förra gången, går tydligen bort de också......

KD kanske? Nej (Anders Wijkman)

.....vad blir det kvar?

Inte ett enda seriöst alternativ?

Magnus sa...

Snygg bild på en del av Storbritanniens 100 miljarder punds-program för vindkraft finns i denna tills nu vindkraftförsvarande tidning Guardians artikel om energi sedan kylan startade.

Kol gav ynka 45 procent, naturgas 37 procent, kärnkraft 15 procent och 100 miljarder punds-programmet för vindkraft stoltserade med hela 0.2 procent!

(Inte undra på att politiker måste sabba skolans matteämne. :P )

Magnus sa...

Fast vad gäller skolan tror jag ändå på folkpartiet -- och folkpartiet har haft de vettigaste personerna vad energipolitik och vindkraft beträffar, såsom Carl B Hamilton.

Det är nog Wetterstalin vi ska frukta.

Magnus sa...

Hoppsan, blev fel länk ovan till artikel med bild. Denna artikel var det!

Magnus sa...

Liberala partiet är visst "skeptiker", som Skeptikern påpekat.

Annars är väl röstande även en lokal fråga, där V eller Hemstickade Framåtpartiet kan vara framåt. Senast röstade jag nog på M lokalt och till riksdag. Nu har M där jag bor en islamist högt uppe på riksdagslista och jag har insett att dagens stora invandring från regioner med många som stöder politisk islam är för stor, så det får nog bli "nazisterna" detta val. :P Urk!

Snowroller sa...

Ett artikeltips:

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/darfor-ar-det-sa-bistert-kallt-1.1024610

Karin Bojs är tillbaka och hon leker nu tillrättavisande lärare med pekpinnen i högsta hugg riktad mot jordgloben.

Skeptikern sa...

Peter: Japp, i jämförelse med Miljöpartiet så är Folkpartiet mer sansade. Om Wetterstrand får styra så kommer det bokstavligt talat bli jävligt kallt.

Jerker: Förbudet mot DDT är ett av mänsklighetens största misstag/bedrägeri/massmord men fortfarande helt okänt för massorna.

Per-Erik: Alltid bra med perspektiv! Något som helt saknas på AGW-sidan.

Ann-LH: Klockren kommentar som alltid :)

Labbibia: Sofflockspartiet?

Snowroller: Bojs vägrar släppa sargen. Gud så tröttsamt!

Anonym sa...

Ja, det verkar som att just i kärlek och krig är allt tillåtet.

Peter sa...

Alla ni som funderar vad ni skall rösta på: Lägg er röst på alliansen, slösa inte bort det på nonsenspartier. Röstar ni inte på alliansen tar den rödgröna psykopatröran över och DÅ j-vlar blir det klimatstolleri för hela slanten!!
Ingen sansad politiker vågar gå emot co2-strömmen som det ser ut idag, men när det väl vänder så är sannolikheten att tramset försvinner snabbare hos allianspartierna än de andra. Miljövänstern kommer aldrig att släppa frågan. Inte ens om James Hansen och Al Gore själva gör avbön..

Snowroller sa...

Peter har nog rätt. Den rödgröna röran är nog etter värre än de grönblå, trots allt. Med nuvarande regering kan galenskapen i alla fall hållas på en viss nivå. Jag är inte säker på att Reinfeldt egentligen är så engagerad i klimatfrågan, han gör det mest för att få ett finger med.

HCA sa...

Peter: Det är väl som att välja mellan pest och pest? Vilket parti/block man än lägger sin lilla röst på, så stödjer man inte sig själv eller sina medmänniskor. Några vill ha mindre frihet och mer övervakning, andra vill att vi ska totalt underkasta oss EU, en del vill att vi skall späka oss till 1600-talet för att rädda ett klimat som vi inte kan göra mycket åt...
Finns inget vettigt alternativ i det konstlade scenario som kallas val i dagens läge. Oavsett vilka som på papperet styr, så förlorar den lilla människan.

Drömpartiet vore det som:
- gick emot bankerna och deras groteska möjligheter att skapa pengar av luft.
- som hårt slår i bromsen med det gigantiska slöseriet i klimatets namn
-som arbetar för att få oss ut ur Eu
- som verkligen ser över alla biståndsmiljarder.
- som inte går andra länders ärenden som en lydig lakej (FRA, IPRED t.ex)
- som inte vill gå med i NATO.
- som säger JA till mer kärnkraft.
- som kraftigt minimerar statens byråkratiska apparat och dess tentakler in i våra liv.
- som gör allt enklare och mer rättvist för den lilla människan
- och som värnar om vår frihet i alla avseenden..

Drömparti som sagt, för det lär aldrig hända att ett sådant parti skulle få en mm utrymme i gammelmedia. Ännu...

Anonym sa...

Alliansen må vara skitdåligt. Men den rödgröna röran är rena katastrofen.

Så nästa val handlar inte om vad man gillar bäst utan det handlar om vad man ogillar minst.

Och det lutar mot Alliansen, men då måsta de skärpa sig. Annar blir det sofflocket.

/Eskil

Skeptikern sa...

Snowroller: Håller med! Reinfeldt ville frottera i stjärnglansen under ordförandeåret och visa sig viktig bland världens digniteter och politruker, allt för en fråga som inte ens borde existera - klimatfrågan. Bara det faktum att politikerna "kämpade vid förhandlingsborden" i Köpenhamn är skrattretande. Förhandla om jordens klimat? Give me a fucking break.

Eskil & HCA: Problemet är att alla svenska politiker (förutom Vänsterpartiet) är av lag tvungen att röra sig mot mitten och få med de stora massorna. Det är mycket folk samlat kring köttgrytorna och alla måste få sin beskärda del för att rösten ska hamna hos rätt parti.

Ibland undrar jag om det är någon skillnad mellan moderaterna och socialdemokraterna. Nu har till och med den korrupta Mona Sahlin börjat prata om att jobb är viktigt för Sverige. I och för sig inga riktiga jobb hos privata företag utan politiska jobb som bara är en börda för samhället att bekosta.

Skillnaden mellan Andreas Carlgren och Peter Eriksson är vadå?

Ska fortsätta min lilla granskning av partierna. Tyvärr har jag väldigt mycket på mitt arbete den här veckan så bloggen blir lite lidande :(

Anonym sa...

HCA,
Huvudet på spiken, mina önskemål också.

Annika sa...

Kanske folkpartiet skulle ta en titt på det här:
http://c3headlines.typepad.com/.a/6a010536b58035970c0120a7c87805970b-pi

Johnny sa...

Detta var ju en ovanligt vettig blogg. Det är glädjande att det ändå finns så många svenskar på nätet som uppmärksammat att AGW-teorin är en enda stor jättebluff som orsakat en sanslös hysteri över världen.

Som vanligt är det cyniska ledare som vet att det gäller att skrämma skiten ur folkmassan för att få dem att betala mer skatt, köpa böcker, film och föredrag.

Det är intressant att etablerade media och politiker tiger som muren om climategate, vilket gör dem till medlöpare.

Vilket parti som man skall rösta på? Tyvärr har vi ingen Ron Paul i Sverige som har samma politiska agenda som HCA anger, så man vill ju inte rösta på någon. De rödgröna är ju rena katastrofen och Alliansen är jag redan trött på, det politiska läget är hopplöst.

Glad att det finns några vettiga människor någonstans.

Mårten sa...

Fast det fuinns juen annan helt naturlig förklaring också till att det råkar bli kallt på vintern! Karin Bojs hade aldrig kunnat komma på detta :)
http://www.dn.se/nyheter/varlden/svara-kolden-skylls-pa-usa-och-norge-1.1026516

Olav Gjelten sa...

Hej alla hedersfolk som tycker illa om klimatbluffen. Jag älskar er. Men säg mig bara VARFÖR måste så många av er till varje pris ändå rösta på klimatlögnen??
Går det inte att vända ALLA partier ryggen när de endå står för en lögn som i högsta grad påverkar era liv.
Alla partier uppfattar att en röst på just deras parti är ett STÖD för deras politik.