18 maj 2009

Prisa Pär Holmgren!Miljöpartiet har prisat Pär Holmgren:

"Årets kongresspristagare valde att lämna sin anställning för att kunna lägga all sin energi på folkbildning om klimatförändringarna och dess effekter. Han ger energi, hopp och kunskap till människor som känner sig osäkra, vilsna och utlämnade."

På vilket sätt ger man hopp när man lurar massorna och predikar om jordens undergång?

Läs mer på UNT eller Climatescam.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Av bilden att döma så vill han bli en ny Al Gore. Många slantar att hämta, ära och berömmelse och slutligen kanske en klimatopera på Broadway med bandet Titta Det regnar och klimatsmart varmkorv i pausen. Ja... Gud vad en del kan få till det. :-)
JR

Skeptikern sa...

JR: Charlataner finns det gott om!

Magnus A, 60-talist sa...

Man skulle skriva en skeptikerlåt med samma tryck som Ola Magnells Opportunisten! Ola är rätt långt ut på vänsterkanten, men å andra sidan stämmer den väl bra med WWF-kapitalisterna. :)

http://www.youtube.com/watch?v=i-jfvnB2lp8

Magnus A, 60-talist sa...

Videon har mest ett virrvarr av bilder, men Charles Bronson 2:43, som opportuni$t.

Yngre läsare bör veta att mobiltelefonen var ofattbart statusladdat.

Så här kanske:

Jag är det grönaste profeten
Ekochartrar ständigt jorden runt
Jag cashar in isbjörnsprojekten
Kör Prius och bankkontot är runt

För dum för universitet
För ohederlig för ett vanligt jobb
Bär jag likväl idag epitetet
Klimatsmart men kalla mig snobb

Klimatizt igår
Klimatizt idag
Det ska va en klimatizt i år
Och denna klimatizt är jag ...

Robert sa...

"På vilket sätt ger man hopp när man lurar massorna och predikar om jordens undergång?"


Därför att en rungande majoritet av världens klimatforskare anser att människans utsläpp är orsaken till klimatförändringarna. Då jag menar jag inte alla de bluff-debattörer som Lars Bern och Roy Spencer som försöker få oss att fortsätta som förut med dödliga resultat.

Kom igen nu gott folk. Är det inte dags att lyfta skallen ur sanden och börja agera istället för att diskutera denna meningslöshet huruvida människan påverkar klimatet eller inte?

Snowroller sa...

Det är bra att det finns såna här för ju fler som babblar desto mindre lyssnar gemene man på det och snart försvinner det i mediabruset.

HCA sa...

Robert: Bevis på det sista du skrev, kan du inte vara snäll och lägga fram dom? Jag har letat, å letat, å letat, å letat men går bet på att finna dom.
Kan ju såklart vara jag som letar helt galet.

Eller menar du att man helt enkelt helt blint ska lita på politiker, media och politiskt tillsatta utredningsgrupper med uttalad agenda?

Anonym sa...

Jag glömmer aldrig när Pär Holmgren i kallpratet dom brukar ha i mellan avdelningarna i programmen en gång förra året sa:

"Jag är egentligen inte alls intresserad av meteorologi, det är bara mitt jobb"

Så då är frågan av vilken anledning han nu lägger ner så mycket energi på att resa riket runt och pratar klimat?...... :- ?

hade varit kul att hitta detta klipp någonstans. jag har för mej att det var på morgon TV han kläckte detta.

/Erik L

Anonym sa...

Robert - för oss som inte förstår tillräckigt för att genomskåda R Spencer, snälla beskriv på vilket sätt han resonerar fel då han kommer fram till att återkopplingen snarast är negativ och inte positiv som IPCC förutsätter.
/ Anders H

Peter sa...

Robert, skall du inte själv bara ta och lägga ned dumheterna och flosklerna om "majoriteten av forskarna" och "bluff-debatörer"??
Få huvudet ur arslet och sluta köp allt nonsens som pk-media kör ned i halsen på dig.
Jag instämmer med HCA: Var är bevisen???

S-E Sundman sa...

Intressant med metrologer när dom kastar sig huvudlöst in i klimatdebatten och försöker att framstå som experter!

Detta då dom dagligen jobbat med väder på det lokala planet (nationellt) och har svårigheter med att sätta en hygglig prognos, som är längre än 3-5 dagar... Hur kan man då få det att gå ihop i ett globalt och längre perspektiv ?

Skeptikern sa...

Robert: Det är ingen här som påstår att människan inte påverkar klimatet. Det vi påstår är att människans roll i förhållande till klimatförändringarna är försumbara i förhållande till naturliga variationer, vars krafter vida överstiger våra.

Gängse uppfattning i media, hos politiker och hos företag och hos miljöorganisationer att det BARA är människan som styr klimatet via vår co2-produktion. Alla pratar om växthusgaser och några miljondelar koldioxid men ingen tänker på solen.

SE-Sundman: Jag tror Pär Holmgren vill bli Sveriges Al Gore, dvs en charlatan som profiterar på ett inbillat hot som bara kan lösas av politiker.

Anonym sa...

När man tänker efter så gör ju VäderPälle en storartad, oegennyttig insats. Tänk på att han sagt upp sig från sitt jobb och inte har någon inkomst längre.
Han ger människorna närproducerade morötter så de får energi, hopprep så de får hopp och klimatsmart kokbok så de får kunskap och inte behöver känna sig osäkra och vilsna längre. De som känner sig utlämnade lämnar han in.
Jag tror han kan gå på vatten också.
JR

Anonym sa...

Robert! Fram med bevisen!
Anders H

brodeur sa...

Att kalla Roy Spencer för "bluff" är bara pinsamt. Det finns inte en enda "klimatforskare" av hans kaliber i hela sverige.

Pinsamt värre för troende när det går upp för dem att det finns en hel drös vetenskapsmän som inte tror på megga stor positiv återkopplinp.

S-E Sundman sa...

Skeptikern:
Du har helt rätt! Ett problem är dock att politikerna inte är intresserade att vända på skutan i dagsläget.

Man kan ju fråga sig varför?
Duperade genom lobbyverksamhet? (som allmänt bör förbjudas, enligt mitt tycke!)
Bestickning?
Egenintresse? (Vinstintresse ger jävsituation...)
Stupiditet? (Man undrar ibland...)