19 maj 2009

Svenska Miljöinstitutet fortsätter larmandetSvenska Miljöinstitutet, som till stor del är statligt med sina 23 miljoner kronor i anslag årligen, fick med en debattartikel i dagens Svenska Dagbladet: "Fullt möjligt att nå klimatmål".

De har suttit och lekt med olika scenarier. Va fint. Premissen är som alltid att vi måste få ner utsläppen av koldioxid. Gud vad originellt. Tänk att vi svenskar kan kontrollera klimatet på egen hand.

Varför inte ta in följande fakta i scenariot:

Kina och Indien, med 2,5 miljarder invånare, smäller upp kolkraftverk snabbare än Miljöpartiet kan säga "Avveckla kärnkraften". Det spelar ingen som helst roll om Svenska Miljöinstitutet lyckas få fram lösningar där Sverige ersatt all form av energiproduktion med stillastående vindsnurror, ersatt alla transporter med häst och droska och odlat upp varenda kvadratmeter av Svea Rike med ekologiska morötter. Kan inte någon banka in lite vett i huvudet på dessa klimatmagiker som tittar in i dunkla kristallkulor?

Om Sverige når sina vansinniga klimatmål så betyder inte det att klimatet påverkas i endera riktning. Ingenting kommer hända. Absolut ingenting. Ingenting kan utvärderas, undersökas eller verifieras. Alla åtgärder är bara politiskt kvacksalveri, ivrigt framarbetade av datormodellerande forskare som använder ordet "hållbart" i var och varannan mening och som naturligtvis är helt eller delvis försörjda av skattebetalarna. Det enda som kommer att hända är att Sveriges forna välstånd endast kommer finnas till beskådning på ett museum där välmående turister kommer på besök. Förslagsvis turister från Kina och Indien...

Och för att dundra in sitt trötta budskap skriver artikelförfattarna att tiden är knapp...

*suckar djupt*

(det är älgbajs på bilden för er som undrar)

16 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju uppenbart att AGW -sidan nu lägger in slutspurten inför klimatmötet i Köpenhamn i december. Det gäller att skrämma (älg)skiten ur folk så att de (vi) snällt ska acceptera de nya skatter och pålagor som väntar.

Men finns det inte rätt mycket av desperation hos AGW-förespråkarna nu? Tonläget börjar gå upp i falsett. Det kan ju förstås bero på att de faktiskt skrämmer sig själva mest med sina domedagsprofetior? Isåfall, det kan de gott ha!

Mvh Labbibia

Anonym sa...

Ånej suckar djupt också

findus

Sivan sa...

Sverige är på väg mot ulandsstatus.

Bosse J sa...

Det handlar inte om rationella resonemang eller argument och har inte gjort de senaste 20 åren för miljövännerna. Det handlar bara om MORAL.

Skit samma att MORALEN inte leder till resultat, det är bara det egna samvetet som betyder nåt för miljövännerna.

HCA sa...

*torkar ett gäng tårar*.....som kom av ett mycket gott skratt så här på nattkröken..:)

En alldeles underbar sågning, å så sann....

Tack för de extra minuterna jag förlängde livet med :)

Anonym sa...

kul att miljömupparna bara kan tänka lokalt när det gäller åtgärder men tänker globalt när de prisar vad de vill uppnå. sunt förnuft borde vara tvärtom

robban

Skeptikern sa...

Labbibia: Det kommer komma en lavin av larmrapporter nu när övergödda delegater ska samlas kring pölsegrytorna i Köpenhavn.

Sivan: Sveriges föregångsland är Kuba verkar det som.

Bosse J: Det egna samvetet plus en rejäl dos av statliga pengar.

HCA: "At your service" ;-)

Anonym sa...

Tänkte en sak?
Hm. Hur gör vi med alla djurens i naturen som skiter co2?
Ut med jägarna i skogen!
Masaker och co2 tillsammans med miljörörelse blir människans ändpunkt här på klotet.

Anonym sa...

De förste klimatizten som verkligen gjorde något för klimatet måste väl ha varit BUFFALO BILL, som redan i slutet av 1800 talet bidrog till att nästan utpånade alla 60 miljoner (60 000 000 st) Bison oxar som fanns i världen. dessa både andades ut co2 och och pruttade metan, enligt ipcc mf, så står ju köttproduktionen av idisslare i världen för ca 20% av växthusgas utsläppen (om jag minns rätt)Hade Buffalo Bill levt i dag, och utrotat alla idisslare i land efter land, så hade jorden kanske kunna ha räddats ;)

/Erik L

brodeur sa...

Nej nej Bufflarna var "naturliga" och påverkade således inte klimatet.

Eller ??

S-E Sundman sa...

Kom att tänka på:
Att lyssna på en CO2-alarmist, är som att titta på en blind person som går med vit käpp:
- Ser ingen helhet och har dessutom inte mycket att luta sig emot!

Tycker dessutom synd om barnen i anglosaxiska och motsvarande länder, när dom inser att tomten är en stor miljöbov, med sina metanfisande renar...

Anonym sa...

Miljömuppen Bodil Ceballos kan inte räkna ens en gång!
Hur skall deras kalkyler kunna rädda världen?
Näha, skicka hela miljöpartiet till grundvux på en elementär matematikkurs!

Anonym sa...

Jag skrattar åt älgbajs och jag är uppvuxen med min pappa o bröder som dom jagar älg, men inte jag för jag är inte intresserad av att jaga. Men jag tycker det är roligt att lyssna på älgjägare som har skjutit eller skjutit bom berättar hur det gick till.

Japp trevlig helg!

Findus

Skeptikern sa...

Brodeur: Helt rätt uppfattat. Klimatförändringar har ingenting med naturliga orsaker att göra. Fram till 1880 så var klimatet statiskt. Klimatet var oförändrat sedan planeten skapades och var oförändrat i över fyra miljarder år.

När människan började använda olja och kol så började klimatet förändras, och det är det vi ser idag. Men vi kan stoppa det om vi bara vill! Det krävs dock kraftfulla åtgärder i Köpenhamn så att klimatet återgår till sitt statiska läge. Klimatsystemet är linjärt och styrs av en faktor, människoproducerad koldioxid. Över 2500 vetenskapsmän säger det. Det råder ingen tvekan!

Anonym sa...

Grillare varnas för lurendrejeri
Malmö (TT) Tänd på rätt sätt, om du vill grilla klimatsmart i sommar.
Både tändvätska och tändblock kan vara riktiga miljöbovar, för att inte tala om engångsgrillar.

– Det pågår en hel del lurendrejeri här, säger Naturskyddsföreningens presschef Anders Grönvall.
Han har sett många exempel på grillprodukter som marknadsförs som miljövänliga, trots att de innehåller paraffin.
Det mesta av den tändvätska som finns på marknaden är baserad på paraffin, som är tillverkad av oljeprodukter. När sådan tändvätska förbränns bildas koldioxid som påverkar klimatet.
– Det går mycket snabbare med eltändare. Den fungerar som en doppvärmare som stoppas i kolen, tipsar Anders Grönvall.
Grillmästare ute i naturen kan ta hjälp av tändpapper, men för att få miljövännernas välsignelse ska det vara baserat på stearin, inte paraffin.
De populära engångsgrillarna får inte godkänt av Naturskyddsföreningen. Dels är de laddade med paraffinbaserad tändvätska, dels är tillverkningen av aluminiumformarna mycket energikrävande.
Nästa fråga är förstås vad man med gott miljösamvete kan lägga på grillen.
– Kött orsakar mycket utsläpp som påverkar klimatet. En bra grej är att lägga mindre köttbitar på grillen och att grilla grönsaker också, säger Anders Grönvall.

Herregud Anders är tom i hjärnan

findus

Anonym sa...

http://svtplay.se/v/1543822/vetenskapens_varld/de_tre_polerna

En världslig bluff eller en felande skeptiker?