2 maj 2009

Utsläppsrätter - politiskt kvacksalveriNu har det framkommit att svenska storföretag som SSAB tjänar grova pengar på att sälja sina utsläppsrätter som de fått gratis av Naturvårdsverket. Det är ju bara att tacka och ta emot. Det är ju som att få stålet gratis av staten och sedan sälja det vidare. Svante Axelsson SNF, som påstår att jorden går under om mindre än sju år, säger att den här situationen är pervers...

Hela systemet med utsläppsrätter bygger på teorin att människans koldioxid värmer upp jorden, vilket i sin tur leder till katastrofala klimatförändringar med död och förintelse som följd. Sveriges utsläpp av den här ofarliga gasen är så små att de knappt går att mäta och ser man till det faktum att Kina och Indien smäller upp kolkraftverk på veckobasis så fyller utsläppsrätter i det här landet ingen funktion alls - förutom att ge politiker en stark miljöprofil och intrycket av att "de gör något" åt detta klimathot. Konsekvensen av politikernas åtgärder är att vårt land kommer förlora vår basindustri och grunden till den välfärd som vi åtnjuter.

Systemet med utsläppsrätter är konstruerat av politiker. Det är detta som är problemet. Politiker. Vi har alldeles för många av dem och de har alldeles för mycket makt att förstöra det här landet - och världen med alla klimatpaket, klimatpaneler, klimatåtgärder, klimatskatter och andra idiotiska påhitt. De rabiata miljöorganisationerna gör inte saken bättre. Med sin intensiva pr-apparat för isbjörnsfaddrar, globala nedsläckningskampanjer och hysteriska larmrapporter så göder de politikernas svaga sinnen att vidta ännu fler åtgärder mot ett hot som inte finns.

Kolumnisten Jonas Fröberg på Svenska Dagbladet uppmanar:

"Utred vad som gått fel".

Det är väl inte så mycket att utreda. Ett system skapat av politiker, för företag att handla med luft kan ju inte gå åt ett annat håll än åt helvete.

Läs mer om utsläppsrättsdebaklet på följande sidor: SVD nr 1, SVD nr 2, SVD nr 3, SVD nr 4.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Som jag skrev igår i min blogg - Norah4you:
"Oavsett om utsläppsrätterna getts gratis som i Sverige av Naturvårdsstyrelsen, eller säljs som i många länder där pengarna går in i en oredovisad statlig kassa utan insyn, SÅ ÄR det INGEN garanti att ens en bråkdel av de pengar som människor som vill ‘kompensera’ för sina resor med flyg eller bil ens går till miljöändamål! "

Det är där största bristen ligger. Den näst största är att betala för CO2 utsläpp i stället för att åläggas betala för metan, svavel och tungmetaller. DE har större åverkan på vår miljö.

Anonym sa...

Och någonstans ska den eller de som betalat för dessa utsläppsarätter "ha igen" sina pengar. Man behöver knappast vara raketforskare för att begripa att det är den vanlige konsumenten som i slutändan får stå för fiolerna.Mvh Labbibia

Anonym sa...

Släcker du i spisen, så ryker det inte. Masugnarna står stilla = inga utsläpp.

Errki sa...

Att utsläppsrätter bara är ett sätt att lura pengar av folk fattade jag för länge sedan, då Johan Stoel Von Holstein stod och babblade i morgon TV om hur bra det var med utsläppsrätter, och att han hade ett företag som handlade med och sålde sådana, och givetvis uppmanade han allmänheten att KÖPA! Vilket jäkla bedrägeri egentligen, först ska vi som skattebetalare vara med och betala hela systemet för handeln, och sedan för "merkostnaden" som utsläppsrätter innebär för företagen då dom påstår att det är en extra kostnad för dom, sedan ska vi köpa överskottet av dom för att vara "klimatvänliga" när vi tex flyger mm Suck vi blir alltså lurade tre gånger på pengarna! det är förmodligen just av sådana skäl som just handel med utsläppsrätter som denna klimathysteri bara fortsätter, företagen tjänar ju pengar på denna hysteri. Ska man se dom tilldelade utsläppsrätterna som en muta från myndigheterna, så att Sveriges företag ställer upp på "klimatbluffen", dom tjänar ju på detta! inte undra på att näringslivet är tyst om klimatfrågan. det är väl bara Sandviks vd som vågar bryta tystnaden

Ingvar Åstrand sa...

För några år sedan kontaktade jag de här stora företagen LKAB, SSAB Oxelösund, Vattenfall, m.fl för att söka 15.000 kr i respengar till en fysik-konferens. Jag talade med några av höjdarna och erbjöd dem i utbyte förklaringen till den okända kolsänka som självreglerar atmosfärens koldioxidnivå.
Ingen var intresserad och jag blev kallad lycksökare.
Tråkigt, för det är intressanta och viktiga nya fysikaliska kunskaper om koldioxiden.
Visste dom då att det skulle gå att göra pengar på utsläppsrätterna tro?

Får jag kommentera Magnus som skriver den 10 maj men inte tar emot kommentarer:
"En punkt där jag inte kan hålla med Rattie är om att lagring av koldioxid måste ske. Jag är snarare tveksam till att det går att göra säkert. (Questar utvecklar visst tekniken.)"

Jag har försökt svara Magnus och utveckla detta faktum.
Angående lagring av CO2 så finns det en okänd sänka som reglerar CO2-halten i atmosfären.
Idén om CO2-lagring är ett misstag som leder till ett enormt bedrägeri.
Men tydligen vill Magnus inte ha kommentarer.
Varför?

Har det att göra med att Magnus arrogant avvisade mig när jag kommenterade hans beundran av Brian Green som med en ”strängteori” förgäves söker en enhetlig fysikteori.
Om Magnus vore intresserad så hade han sett på min hemsida som jag hänvisade till att jag löst denna länge sökta fysikens enhetsteori.

Dessutom tycker jag att bloggen ”The Climate Scam” är som ett Maggies dagis.
Det skriks högt men ingen lyssnar – som en sekt.
Synd att många intresserade tappar intresset.
Tyvärr har klimatdebatten havererat, alla agiterar för sina synpunkter men ingen lyssnar.