30 maj 2009

Slöseriet fortsätter i BrysselLäste precis att EU:s champagnedrickande byråkrater nere i Bryssel slarvar bort 80 miljarder kronor om året på felaktiga utbetalningar. Samma byråkrater som vill slösa tusentals miljarder kronor på utsläppsrätter och andra idiotier för att stoppa klimatet från att förändras. Samma byråkrater som får mer och mer makt över våra liv.

Tänk om fler skulle inse att det är politiker som ÄR PROBLEMET och inte lösningen. Det vi behöver är mer frihet och det är något som vi garanterat kommer se mindre av när denna miljardslukande byråkratkoloss i Bryssel fortsätter att växa som en cancersvulst.

Artikel: SvD

5 kommentarer:

Anonym sa...

Haha.. Någon har parodiserat Svanbergs blogg: http://svaneberg.wordpress.com/

Anonym sa...

Den stora frågan är vad man skall rösta på i eu-valet när man egentligen är emot hela rasket. Har precis ägnat igenom naturskyddsföreningens eu-valspezial och läser man det tväremot vad de har tänkt så var det nog han i KD som bytt från Junilistan samt Junilistan som rösten står mellan idag...dock ej Sören Wibe som svalt klimathotet helt och hållet.

/erik

Gunnar Littmarck sa...

Jag har länge funderat på hur vi ska kunna bryta dagens system där politiker lever hela sitt yrkesliv i den rollen.

Samt hur byråkrat och myndighetssfären tycks öka i oändlighet.

Med makt kunde vi enkelt fixa det.

Maximer till 71 riksdagsledamöter och ge inte något partistöd.

Se till att politiker får en ersättning som baseras på fjolårets heltidsarbetare.

Vi kunde med makt avskaffa allt som skiljer i friheter och trygghet mellan en riksdagsledamot, minister och alla andra vikarier.


Men i verkligheten får aldrig det makt, ty alla i systemet kommer kämpa med näbbar och klor för att behålla sina privilegier.

Jag är dock säker på att mina förslag skulle ge ett avsevärt bättre samhälle.

Många av näringslivets bästa skulle efter 60 gå in i politik med landets bästa för ögonen.

Att leda multinationella företag är som att leda ett land, men mycket svårare.

Kanske kan en motståndsrörelse växa fram på Internet och till sist bilda ett parti mot dagens system, som vinner alla med politikerförakt och de som inser att dagens system är en destruktiv återvändsgränd.

Anonym sa...

Mejlade Junilistan och frågade var de stod i frågan kring klimatethotet och fick svar av Björn von der Esch som bland annat blev sågad av naturskyddsföreningen för hans svaga engagemang i klimatfrågan.

Han skrev att när han var ute och talades så framhävde han att FN´s expertpanel inte alls har står helt oemotsagda i frågan utan att bland annat USA-senatens expertgrupp hävdar att resultaten är missvisande samt att han inte tyckte man skulle satsa stora summor på åtgärder om man inte har bättre underlag för besluten än vad man har idag. Lät hyffsat vettigt i mina öron..

//erik

Skeptikern sa...

Erik: Bra att du mailade och frågade. Tyvärr är det få (läs inga) politiker som vågar stå rak i stil med Vaclav Klaus och starkt kritisera denna monumentala bluff. Det vore politiskt självmord att ens ifrågasätta idén att människans co2 styr klimatet helt och hållet. Skulle Fredrik Reinfeldt eller Mona Sahlin ens tänka tanken så skulle det bli galgbacken direkt.

Gunnar: Om politiker och staten ägnade sig åt kärnverksamheten, lag och ordning och att skydda människans rättigheter från att bli kränkta så skulle det vara mycket lättare. I dagens läge är staten involverad i precis allting, vilket kräver horder av politiker, byråkrater och annat folk för att styra och ställa mer och mer. Människans frihet väger inte särskilt tungt och så länge det finns fler saker som staten hittar på desto högre skatter kommer att tas ut. Att folk i Sverige knappt ifrågasätter att de jobbar för staten 8 månader per år är obegripligt.