28 maj 2009

Vansinne att rösta på Miljöpartiet i EU-valetMiljöpartiet är riktigt vassa på klimatfrågor och det är dit jag söker mig för att få reda på vetenskapliga, väl avvägda och opartiska fakta som ger mig en bred bild av jordens klimatsystem.

Nu pågår valet till Europaparlamentet och Miljöpartiet vill självklart skicka ner fler parlamentariker så att ödeläggandet av vårt välstånd kan ske fortast möjligt. Varenda valaffisch använder ordet klimat. Hade jag haft en öppen spis i min bostad hade jag ryckt ner dessa affischer och använt som brasved.

hemsidan skriver Miljöpartiet självklart att klimatet är den stora frågan. Jag kopierade hela texten och förundras över att någon kan ta detta på allvar. Läs denna text och grubbla lite över konsekvenserna om dessa miljöpartister skulle få igenom sina vansinniga idéer. Bilden ovan kanske ger en vink av det som väntar.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Temperaturen på jorden stiger och vi människor är ansvariga. Eftersom det är vi som orsakat klimatförändringen är det också vi som kan stoppa den. Det är vi som ska ändra vårt sätt att leva, här och nu - och ingen annan, någon annanstans, någon annan gång.

Politiska beslut behövs för att människor ska ha möjlighet att göra bra val när det gäller varor, bostäder, transport och energi.

EU har förstått att klimatet är ett allvarligt problem, men är inte i närheten av att ta konsekvenserna av det. Att fortsätta pumpa in pengar i motorvägar, flygplatser och kärnkraftsforskning är inte särskilt smart om man på allvar vill klara klimatet.

Omoderna, smutsiga bränslen och kärnkraft har ingen plats i ett hållbart samhälle. Miljöpartiet vill stoppa all utvinning av olja och kol, och väljer hellre billiga och rena energislag än farlig och dyr kärnkraft. Den nya tekniken är redan här och med moderna energikällor och ny infrastruktur kan vi både rädda klimatet och skapa ett samhälle med nya gröna jobb, högre livskvalitet och vettig konsumtion.

Situationen är allvarlig, men kan också föra goda saker med sig. Vi har chansen att ta tag i dessa livsnödvändiga frågor och göra samhället grönare och mänskligare - men det kräver modiga politiker. EU kan vara dragloket för klimatarbetet i världen och Sverige kan vara dragloket för klimatarbetet i EU."

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det räcker egentligen att läsa första stycket för en rationellt tänkande människa att inse att Miljöpartiet är ett parti som inte går att ta på allvar. Ett parti som helt tappat greppet.

I en värld där miljarder människor helt saknar tillgång till energi så vill dessa politiker stoppa all utvinning av olja och kol och dessutom avveckla kärnkraft. Det vill säga alla tre energislag som utgör de bästa, och inom de närmaste årtioendena, förmodligen de enda verkliga alternativ människan har för att lyfta folk ur extrem fattigdom och mot ett ökat välstånd.

Konsekvenserna av denna gröna politik skulle innebära en mänsklig katastrof av groteska proportioner.

Och precis som med alla politiker så kan detta problem (som inte existerar) bara lösas genom att politiker får mer makt, mer kontroll och mer sätt att styra över människors liv. Vi dumma kretiner till människor kan ju inte veta vårat eget bästa och måste styras från ovan och inte av vilka som helst utan av löjromsätande, välgödda, skattefifflande, champagnedrickande, mötesskolkande, ostronätande, traktamentsutnyttjande, bortskämda och stenrika politiker i Bryssel.

Till råga på allt så går de säkert till prostituerade också...

19 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att du tar i och säger ifrån. Miljöpartiet kan/ska man inte ta på allvar. Har dom inte ställt til nog skada i samhället redan? Nedläggning av glebygdsmackar, Botniabanan mm

//Anders

Anonym sa...

Ja, vad skall man egentligen tro om miljöpartiets kompetens?
I miljöpartisten Bodil Ceballos radiointervju häromdagen förklarar hon hur mp tänkt sig att minska Co2 med hela 80% i världen: EU skall sänka med CO2 40% och resten av världen med 40%.

Det blir summa 80% i miljöpartistisk nymatematik.

http://www.sr.se/webbradio/?type=db&Id=1754745&BroadcastDate=&IsBlock=0

/J

Mårten sa...

och dom verkar vara omedvetna om att större delen av all olja och kol går till annat än bränsle?

vad tror dom den glättade delen av deras valaffisher är gjord av?

Snowroller sa...

Jag tycker det har varit vansinne att rösta på Miljöpartiet så länge de har funnits. Det har funnits en del bra förslag från dom men de har drunknat i floden av idiotiska uttalanden från Per "mästersuparen i stövlar "Garthon, Eva Goës "west" och Maria "jag får inte nog av att vara med på TV" Wetterstrand. Att dessutom höra hennes Eskilstunadialekt komma fram är faktiskt för mycket. Jag har inget emot folk från Eskilstuna men deras dialekt borde skjutas!

Peter sa...

Stoppa ALL utvinning av olja och kol??? Kan de kanske specificera hur de skall ersätta 86 miljoner fat olja om dagen och hur jordbruket skall klara av att föda hela planeten??

Märk väl hur de stoppar in ordet "kärnkraft" i meningarna... Skall man ersätta kolet (co2) så går det inte med något annat... eller visst ja, det nämns någon ny banbrytande teknik...Vad kan det vara...vindkraftssnurror???

Tack för att du belyser vilket stolleparti mp faktiskt är!!

Anonym sa...

Tyvärr så börjar det gröna byket att indoktrinera våra ungdomar med lögner som dom går på.
Vi måste kontra med tex.
Slå på datorn! Glöm det, den går på ström.
Titta på TV! Glöm det, den går på ström.
Skjuts till fotbollsträningen(eller dyl)! Glöm det, ta gratisbussen.
Åka och bada! Glöm det, om det inte går gratisbuss eller cyckelväg dit. för du vill väl cyckla 2 mil.
Semesterresa!! ja om resemålet ligger vid en tågstation.

Kristoffer sa...

Bra inlägg och jävligt bra blogg. Lögnaktiga miljöpartister måste kritiseras.

Är det någon som har tips på vem man ska rösta på i EU-valet? Det ska helst vara en person som aktivt ifrågasätter mänsklig inverkan på klimatet. Alternativt går det bra med en person som aldrig nämnt klimatet som en viktig fråga för EU.

Kristoffer sa...

Grattis förresten, såg att din blogg klättrat upp till Google Pagerank 5. Detta påverkar din synlighet på Google positivt. Jag slänger upp länkar till din blogg på alla mina sajter och hjälper dig att klättra vidare!

Tack än en gång för en bra blogg, och för att du orkar slåss mot människors dumhet.

Anonym sa...

Men det stora problemet med førsta stycket är att folk i allmänhet tror samma sak. Det är inte bara miljøpartister som tror att detta är en vedertagen sanning, dvs att människa orsakar uppvärmning.

Anonym sa...

Håller med dig till 100%
Vi kan bara hoppas att det finns kritiska TV-journalister som börjar granska vad MP:s politik VERKLIGEN skulle innebära för vårt samhälle och för oss alla.....I praktiken. Totalkatastrof.
Och så snackar dom om Co2-hotet.
Fy Fan på ren svenska!

Mvh Labbibia

Anonym sa...

Det är ju ANDRA stycket som är nyckelfrasen:

"Politiska beslut behövs för att människor ska ha möjlighet att göra bra val när det gäller varor, bostäder, transport och energi."

Det är där de motiverar sin parasitiska existens. Att världen går under är ju i sig på inget sätt alls nåt argument för att ge politiker mer makt. "Magin" ligger ju helt i budskapet att påstå att "mer politisk makt över ditt liv kommer att göra allting bra".

Skeptikern sa...

Anders: Det värsta som kan hända är att de bildar regering med s och v i nästa val. Då kan de åsamka landet ännu större skada. Nu tror jag inte att de har någon chans men man ska aldrig säga aldrig.

J: 40 plus 40 är väl 80, eller? ;)hahaha!

Mårten: Mycket bra poäng!

Snowroller: Hur skjuter man en dialekt? ;)

Peter: När miljöpartister och andra miljömänniskor säger att tekniken redan finns så syftar de nog till vindsnurror som står still och solpaneler (som kostar skjortan) och som fungerar sådär när det är molnigt och inte alls på natten. De har inte någon aning om hur beroende vi är av tillförlitliga strömkällor.

Kristoffer: Tack och kul att du länkar till mig från dina egna hemsidor! Kul att pageranken gått upp. Jag har tappat räkningen på hur många bloggar som länkar till mig :)

Vem man ska rösta på i EU-valet?... Nu har Hökmark gått ut och sagt att han vill lägga ner jordbrukspolitiken, en ståndpunkt som även Marit Paulsen har. Detta skulle kunna vara skäl att lägga en röst på någon av dem. Men alla är säkert helt på det klara med att jorden värms upp och vi är skyldiga.

Min egen röst hamnar på Piratpartiet.

Anonym: Politiker vill ha makt och med ett globalt påhittat hot så får de mandat att driva igenom vansinniga åtgärder som alla på ett eller annat sätt kräver statlig inblandning.

Peter sa...

NEJ skeptikern!! Inte piratpartiet!! Det hjälper inte i sak att rösta fram ett nonsens- och slackerparti. Lägg hellre din röst på ett etablerat alliansparti så att inte vänsterblocket (som är än mer rabiata i "klimatfrågan") får övervikt.

brodeur sa...

Retoriskt blaj på hög nivå, "dyr och farlig kärnkraft" för typ 10 öre kwh eller billig och rent vindkraft för 1 kr kwh . You be the judge.............

Anonym sa...

Svårt att ta den här bloggen på allvar. Är den ett skämt eller?

Skeptikern sa...

Peter: point taken. Det blir kanske Marit ändå.

Anonym: PÅ vilket sätt skulle bloggen vara ett skämt?

Alfa sa...

Ni är alla rädda för att släppa taget om er välfärd. det är därför ni gnäller så. Hur tror ni folk överlevt innan ni kom till jorden och hur tror ni folk utan kärnkraft, tv, Mc donalds, dator, bil, osv överlever nu i denna stund. Släpp taget girigbukar och satsa från början om ni törs, så kan vi erbjuda våra barn och oss själva en jord att leva på. Nu behövs något radikalt inte bortskämda människor som håller fast i det de har medans jorden går under. Skärp er!

Skeptikern sa...

Alfa: Exakt! Vi vill inte släppa vår välfärd för livet blir fan inte roligare utan elektricitet, utan rinnande vatten och inga fordon att transporteras i.

Om du vill avstå detta så varsågod. Anslut till de 3 miljarder övriga människor och se hur ditt liv förkortas drastiskt.

Skärp dig själv.

Anonym sa...

Ta cykeln - låta bilen stå?Semestra inom Sveriges gränser istf att flyga?? Äta närodlat istället för goa välpumpade grisar som tranporterats genom hela europa??? Inte ha 2 TV-apparater och 3 datorer igång utöver alla lampor i huset...

"Njut" så länge det varar :-)