5 maj 2009

Jag tänkte att vi kunde....grilla!"Dina matvanor har stor betydelse för dina personliga koldioxidutsläpp. Att äta mindre kött kan vara lika viktigt som att minska bilåkandet. Nötkött orsakar mest utsläpp men kor gör nytta genom att hålla landskapet öppet."

Baltscheffsky på Svenska Dagbladet har ägnat en hel artikel åt mat och giftgasen koldioxid. Och kött ska man inte äta. Nähä.

Allvarligt talat, har inte journalisterna tömt ut det här ämnet nu? Det har skrivit om allting i hela världen och kopplat det till koldioxid men snart får det fan i mig vara nog. Jag känner mig som herr Kreosot och kommer snart explodera.

Om det är någonting jag längtar efter är att grilla och i sommar ska det grillas så det står härliga till. Mycket kött skall intas och vin skall förtäras i rikliga mängder och i gott sällskap!!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jisses, Skeptikern!
Smäll inte av vad du gör för jag kan i viss mån hålla med Baltscheffsky. Rapar den här gubben så smälter jorden. Men vi bloggare behöver dig så ta det vackert med grillningen. Däremot så kan du dricka hur mycket öl du vill för då sväljer du en hel del CO2. Nu skall jag göra av med en del koldioxid. Skål!
JR

Sivan sa...

Har svenska folket blivit allt mer ointelligenta. Eller rent av Galna. Att överhuvudtaget skriva en sådan artikel i SVD är helt enkelt Infantilt

Anonym sa...

Sivan!
Svenska folket är fortfarande bra mycket intelligentare än våra politiker och vår galna miljörörelse.
Det är därför grillröken ligger tät över taken endast Al Gore är naken.
JR

Snowroller sa...

Samtidigt som det konstateras att människor SKA äta kött och mycket mättat fett. Läs Annika Dahlqvists blogg på Passagen bara så får ni alla veta mer om detta.

Så smäll inte av, ge alarmisterna en kollektiv smäll på käften istället.

Anonym sa...

Det verkar som om Blaffan har tagit upp Joachim "klimatsmart"Kerpners (Aftonbladet) fallna mantel. Joachim har inte skrivit någon krönika sen den 24/3....
Helt klart har både Aftonbladet och Expressen tonat ner klimatalarmismen.Det är bara SVD och DN som fortfarande tror att de kan sälja tidningar på dravlet.

Vad gäller grillning kan jag rekommendera hängmörad rostasfilé. Är det gott eller är det gott?

Mvh Labbibia

Skeptikern sa...

JR: Ska ta det lugnt med grillningen. Öl borde förses med en klimatvarnande text eftersom den innehåller koldioxid. Va fan, vi borde förbjuda all dryck med bubblor för att rädda klimatet.

Sivan: Dumheterna vet inga gränser nuförtiden. Tänk på att jag bara bloggar om klimatdumheter, skulle jag ta upp allt annat skit så skulle det krävas tusen inlägg per dag!

Snowroller: Häromdagen var det också farligt att äta frukt eftersom man blir tjock. Det larmas så det står härliga till nu.

Labbibia: Blaffan är Bojs x 2.

Max sa...

Aven om jag ocksa ar skeptisk till klimathotet sa tycker anser jag att kottproduktionen idag ar under all kritik och med den befolkningsokning som vi har plus energisvinnet i att producera kott sa tycker jag att ditt argument ar mycket underligt.

Det finns andra hot mot var miljo an koldioxid.

Anonym sa...

Max
Blanda inte ihop klimat och miljö.
Miljön skall vi vara rädda om, klimatet kan vi inte vara rädd om.
JR

Max sa...

JR:
Jo men det ar ju det jag sager. Kottproduktionen har en negativ inverkan pa miljon i allra hogsta grad.

Lat saga att alla i Kina och Indien ocksa vill konsumera lika mycket kott som vi i vast... da kommer miljon fa kanna av det. Det kommer kravas en stor markyta for att gora det mojligt... vilket innebar att naturen far akta pa sig, skogar avverkas och djur och vaxtarter do ut.

HCA sa...

Max: Vad baserar du dina teser på? Om fler gick från spannmål till kött, så blir ju effekten att marken kan användas av djuren istället för att t.ex. odla spannmål.

Hur mycket markyta går idag åt till att producera mat till människorn OCH djur?

Vad är mest naturligt, en betande kossa eller en traktor som sprejar bekämpningsmedel? Vilket av dessa är i sin tur mest snäll mot miljön?

Hur mycket energi får du från ett kg bröd, sallad, tomat i jämförelse med ett kg kött från en naturbetande kossa?

Hur mycket energi kräver jordbruket i relation till naturligt hållna djur? Transporter? Raffineringar?

För min del har borttagandet av kolhydrater i kostenm inneburit 20 tappade kilon och en mycket bättre hälsa överlag.
Kött, ägg, smör, fisk, fågel, youghurt är det jag främst äter numera.
Mängden mat i vikt och volym är mycket mindre än förut.
Detta dels för att man äter inte lika ofta (man är mätt längre), och portionerna är mycket mindre.
Att äta emellan måltiderna är inte aktuellt heller, eftersom "suget" försvinner när kolhydraterna försvunnit.