15 juli 2009

Copycat på Newsmill

Egentligen en parentes men jag såg en debattartikel på Newsmill, som plockat mycket av innehållet från min artikel "Problemet med politiker" som jag skrev förra veckan. Även en av kommentarerna där en bloggläsare tog upp ett citat från Groucho Marx. En liten källangivelse eller liknande vore inte helt fel.

Hur som helst, jag är tillbaka efter ett par dagars semester och ska försöka få upp ett par inlägg de kommande dagarna!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nu var det ju väldigt bra det du skrev. Nu skall jag gå till Newsmill för att se hur plagiatören lyckats. Jag håller under alla omständigheter med dig om att källhänvisning hade varit rimligt.

Snowroller sa...

Kopiering är ju den vanligaste formen av smicker. Påminner om en grej där Aftonbluddrets Lasse Anrell plagierade en text skriven av nån journalist på en damtidning nästan ord för ord. Hennes kommentar var "Jag är lite smickrad över att en så känd journalist vill stjäla mitt material".

Anonym sa...

Hej Skeptikern!
Visst, jag inspirerades av vad Du skrev i Din blogg, eftersom det Du skrev var bra! Det viktiga i kampen att sprida så mycket fakta och kunskap gentemot AGW-folkets vetenskapligt dåligt underbyggda hypotes och de absurda politiska beslut som tas pga denna hypotes är dock inte att vi som kämpar för upplysning cirkelrefererar varandra. Det viktig är att vi hörs och syns på så många ställen som möjligt, detta för att äntligen få genomslag i media och för att våra synpunkter ska bli kända bland folk i allmänhet. Du fick ju dessutom genom min artikel en förevändning att länka till Din egen blogg, som därigenom förhoppningsvis blir ytterligare känd.
Bästa hälsningar
Ernst Herslow

Skeptikern sa...

Ernst Herslow: Inga problem :)

Gunnar Littmarck sa...

Jag tycker det är super mesigt och ynkligt att stjäla sig till uppmärksamhet och respekt, genom att ta så mycket från dig.

Heslow borde klarat att skriva en likatydande artikel med eget tankegods.

Citatfullträffen från den oefterlikneliga Marx, borde skrivits..

I denns fråga såg jag en bloggkommentar som hänviade till.... så kommer översättningen.


Lite som att snegla på duktigare studenters svar under tentan.

Anonym sa...

"Heslow borde klarat att skriva en likatydande artikel med eget tankegods."

Precis! Det är min uppfattning också. Den som plagierar text ska källhänvisa.

Att "plagiera" *ideer* som formuleras på nytt sätt, däremot, är en tjänst för den som är ideens upphovsman (idealisten)! Det främjar ju ideen i sig att den sprids i nya ord. Även om även då en hänvisning till inspirationskällan bara skulle förhöja och fördjupa ideen för den intresserade läsaren.

Klippa och klistra kan bots göra. För det behövs ingen hjärna.