16 juli 2009

Danmark rustar för klimatkrigVårt grannland med vindsnurrorna har nu kommit på den briljanta idén att öka den militära närvaron på Grönland. De vill anpassa sin militär till de kommande klimatförändringarna som kommer öka trafiken i Arktis, öka råvarutvinningen och skapa grogrunder för konflikter i de nordliga delarna.

Tro fan att det kan bli mer konflikter om alla länder rustar upp sina militära styrkor. Politikerna har ju varnat för klimatkrig framöver men det blir ju en självuppfyllande profetia om de samtidigt ökar den militära närvaron.

Vapenindustrin vädrar säkert morgonluft eftersom politikerna även pratar om stridsflyg. Vem vet, kanske kommer en delegation Gripenmänniskor från Sverige med mutor i högsta hugg för att få sälja ett par skrothögar till grannarna så att de kan bomba Statoils oljeriggar från ovan.

Och varför bryr sig Danmark egentligen om råvaror i Arktis? De har väl inget behov av olja eller naturgas i framtiden. De har ju den fantastiska vindkraften som ska sörja för befolkningens elbehov.

Det mest skrämmande är att den danska staten utökar sitt våldsmonopol med hjälp av klimatbluffen. De redan hårt beskattade danskarna får givetvis betala för vansinnet. Frågan är hur länge de är villiga att göra det?

Länkar: SVD, DN, Aftonbladet, Expressen.

10 kommentarer:

Snowroller sa...

Första världskriget handlade om stater som till varje pris bara skulle ha krig. Andra världskriget handlade om expansion och hat. Tredje världskriget kommer att handla om resurser och pengar. Jag är inte säker på vem som vinner men den stora förloraren är vanligt folk, som alltid.

dogdaze sa...

Hittade denna film http://www.moviesfoundonline.com/great_global_warming_swindle.php
som visar en otäck trend mot klimat-kolonialism.

Anonym sa...

Patrik.

Gripenplan skrothögar!? Är du från vettet pojk? Eller är du kommunist?

Hursomhelst. I svensk flygvapenindustri finns det mycket skickliga ingenjörer. I världstopp. Våra stridsflygare tillhör eliten i världen. Det är faktiskt något att vara stolt över.

Tillhör du kanske dom svenska självhatarna som hatar allt svenskt? Ja då är det synd om dig för då är du inte riktigt frisk.

Skeptikern sa...

Patrik: Jag såg JAS-planet störta i Stockholm 1994 och har inget större förtroende för denna gigantiska felinvestering som kostat oss långt över 100 miljarder kronor. Och inga andra länder verkar hellre vara intresserad av att köpa planet.

Skrothög kanske är att ta i, det är säkert en massa fin svensk ingenjörskonst bakom det hela. Men jag hade önskat att dessa ingenjörer satsat på något vettigare än ett dödsbringande stridsplan.

Per Welander sa...

Du låter som en flummande pacifist. Visst kan man drömma om ständig fred på jorden. Sverige har ju i stort inget försvar kvar så Reinfeldt har väl uppfyllt din dröm för Sverige.
Sen när det gäller Gripen undrar jag om du har kompetens att bedöma den tekniskt. Att ett militärflyplan störtat under utvecklingsfasen är väl inget nytt. Skulle du döma ut ett plan för det så har du inget förtroende för något plan. Och det har du väl inte!? Men det beror nog mer på dina känslor än teknikkunskap (Ursäkta att jag la ord i din mun)

Skeptikern sa...

Per Welander: Gripen är säkert ett jättebra plan på alla sätt och vis men det verkar inte som om särskilt många länder är intresserade av att köpa det. Vad kan det bero på?

Jag har aldrig förstått logiken i varför ett litet land som Sverige skulle satsa dessa groteska summor på att utveckla ett stridsflygplan överhuvudtaget men det kanske någon har ett bra svar på.

Att vi avvecklar vårt försvar har jag inget emot. Då kan vi frigöra en mängd resurser till något mer produktivt. All personal som friställs besitter garanterat kunskaper, färdigheter och egenskaper som är guld värda i andra delar av samhället.

Snowroller sa...

Märk väl att JAS fortfarande kallas Jakt, Attack, Störtning i folkmun. Vi hade ett väl fungerande system i Viggen som mycket väl hade kunnat vidareutvecklats utan att skapa ett helt nytt system.

Anonym sa...

För en gångs skull Skeptikern, så håller jag inte med dig (angående JAS Gripen)
Gripen är ett av världens bästa stridsflygplan.
Det vet till och med Amerikanerna.
Att det inte har haft framgång med försäljningen har med politik att göra.
JR

Anonym sa...

Snowroller.

Du kan inte jämföra Viggen med Gripen.
Viggen är i dag ett omodernt plan. Gripen är ett så kallat instabilt flygplan, nästan baktungt och piloten måste därför ha hjälp med styrningen via en dator. Man kan säga att utan datorhjälpen är styrningen av planet att likna vid att balansera en smörklick på en het potatis.
Planet är oerhört vändbart vilket också var syftet med konstruktionen.
Var stolta över Viggen som konstruktion.
Kom ihåg att "Flygande Tunnan" också var bland värdens bästa på sin tid. SAAB kan vara stolta över sina flygplan.
JR

Skeptikern sa...

JR: Att Gripen tekniskt sätt är ett av världens bästa stridsflygplan kan jag köpa, men inga länder vill köpa planet ändå. Att det förmodligen är politiska orsaker till detta är inte konstigt. Det är precis som med alla andra problem i världen, de är politiska :O