30 juli 2009

Fiskmås vs vindkraftverkBBC rapporterar att två mindre vindkraftverk i Devon, Storbritannien, måste plockas ned eftersom fiskmåsar flugit in i dem och slaktats. Vindsnurrorna har skadats av detta men har heller inte producerat så mycket elektricitet som man trodde. Fem månader fick de stå där och mörda fåglar och kostnaden uppgår till åtskilliga miljoner.

5 kommentarer:

Dyas sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Jag gillar varken fiskmåsar eller vindkraftverk.
Men om jag måste välja så fördrar jag defintivt fiskmåsar.

Bra beslut att plocka ner snurrorna. Man kan bara hoppas att våra kära politiker inser att vindsnurror inte är framtiden, utan snarare forntiden.

Mvh Labbibia

Snowroller sa...

Ironiskt nog köpte jag ett vykort precis härom dagen med måsar på och texten "Hur mås det?". Jag känner mej lite äcklad nu faktiskt. Jag undrar hur många måsar som strukit med här i Malung pga Skylla och Karybdis uppe på ett berg här.

Anonym sa...

Labbibia ja jag håller med dej om jag måste välja fiskmåsar eller vindkraftverk så väljer jag också fiskmåsar.

Findus

Osynlige Mannen sa...

Nu var det väl inte fiskmåsar utan havssulor (som är betydligt större än fiskåsar). Och det är knappast omsorg om fåglarna som ledde till beslutet att plocka ner vindsnurrorna, utan krasst ekonomiska skäl. Det var en förlustaffär från början till slut. Att reparera skulle vara att kasta bra pengar efter dåliga. För att framstå som PK och godhjärtad säger man givetvis att det är för de stackars fåglarnas skull...