22 juni 2008

10 frågor om klimatförändringarnaNya bloggbesökare: Börja med en liten frågesport om klimatet sammanställd av ICSC.

7 kommentarer:

nils.a sa...

Lyckades pricka nio rätt om klimatförändringar. Missade den om väderballonger!

Kristina sa...

Hejsan.
Nu har jag 68 inlägg
som tar död på mytor.
Kom gärna förbi med en fråga eller ny myt!
MVH
www.myter.blogg.se

Skeptikern sa...

Nils: bra jobbat!

Kristina: Kul blogg :)

Martin sa...

Fråga 11

Om person x stryper person y med resultatet att y mister livet

är y:s död då ett resultat av att:

A) Person x:s handlande
B) Y:s oförmåga att tillgodogöra sig syre till hjärnan
C) Y:s avsaknad av förmåga att frigöra sig från x.

Snälla, frågorna är trams, vattenånga är självklart den drivande växhusgasen, biosfären är naturligvis beroende av en växthuseffekt, det finns ingen ens tvivelaktigt beläst person som ifrågasätter detta.

Om man inte anser att klimatförändringarna, delvis, är ett resultat av mänsklig aktivitet så gör man sig nog en tjänst genom att lägga fram argument som faktiskt vederlägger detta, inte genom att, föga framgångsrikt, förvirra diskussionen.

Att bloggen driver linjen att vänsterkrafter "använder" klimatkamp för att driva fram en annan politik må vara hänt men det är inget argument för att klimatförändringar genom mänsklig aktivitet är en myt.

Dessutom är Tim Ball & Tom Harris som varit med att ta fram "frågorna" välkända haverister och ICSC en organisation som saknar trovärdighet utanför sin egen väldigt begränsade sfär.

Tycker "Skeptikern" borde använda sin skepticism på sina egna källor.

Du kanske bör ta till dig Descartes mantra "Allt bör betvivlas" och inte bara det som inte stämmer in med vad du tror dig veta.

Tack för en tragisk blogg.

Skeptikern sa...

Martin: "Haverister"?" "Saknar trovärdighet"... Gillar man inte budskapet så är det bara att skjuta ner budbärarna...

På Naturskyddsföreningens hemsida sade man i våras att jorden går under om 11 år. Trovärdigt?

Tragisk blogg... jag orkar inte. Läs något annat i stället.

Lars sa...

re. Martin

Vi kanske skall börja med den grundläggande frågan. Jag vill ha en lista med vilka "klimatförändringar" som du anser så alarmerande med en förklaring av vad det är som är onormalt (dvs. inte är naturliga variationer som vi sett tidigare). Tror att det är mycket svårt att ens presentera en sådan lista och då faller liksom hela diskussionen . . . eller handlar allt om HYPOTESEN att klimatat någon gång i framtiden kommer att ändras pga. CO2?

Anonym sa...

Martin: Vänd inte på resonemanget nu. Det är klimathysterikerna som ska bevisa för oss vanliga varför vi ska betala bluffskatter och plågas med sänkt levnadsstandard. Det är ni som har de undermåliga bevisen. Förklara varför den här senaste minimala temperaturökningen skulle vara pådriven av mänskligheten? Använd gärna ett perpektiv längre än 1,5 generationer.