19 juni 2008

100 000 sidvisningarI dag passerade bloggen ännu en milstolpe. 100 000 sidvisningar hittills i år :)

14 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis!

Jonas sa...

Bra Jobbat. Keep on the good work.

Anonym sa...

SvD 2008-06-20 sid 8

Värmechock avslutade istiden

Den senaste istiden avslutades med en veritabel värmechock.
På bara 50 år steg temperaturen med över 10 grader, enligt nya analyser av borrkärnor från isen på Grönland skriver Science. Risken är nu att något liknande kan hända igen. Frågan är vad som låg bakom svängningarna. Studien antyder att den utlösande faktorn kan vara att den atmosfäriska cirkulationen plötsligt förändrades.


Kommentar : Men vänta lite nu - har inte alla miljötalibaner i alla år sagt att visst har det funnits svängningar i temperaturen på jorden, men att de inte kommit så snabbt som nu och det är just det hastiga förloppet som inte är naturligt.

Skeptikern sa...

Jonas: tackar!

Anonym: Också läst om den nyheten. En läsare skriver i kommentar till min artikel "Älgarna demonstrerar" från förra månaden att klimatförändringarna nu går mycket snabbare etc etc. Den här nya studien visar på att det bara är struntprat.

Anonym sa...

Klimathotet.


Det börjar bli riktigt bråttom om vi skall kunna hindra den globala uppvärmningen. Medeltemperaturen har stigit med 0,67 grader och enligt Al Gore, kurv-ritare Michael Mann och Maria Wetterstrand så kommer jorden att glöda inom ett antal år eftersom Manns kurva pekar rakt upp, utan slut. Vi måste med andra ord stoppa klimatändringen på studs.
Nu är ju Sverige ganska litet så om vi lägger av med alla koldioxidutsläpp, och då menar jag alla, så är det som en spott i havet eftersom Kina, Indien, Brasilien och Afrika också vill utvecklas ekonomiskt som vi gjort med hjälp av olja, kol, gas och skövling av regnskogar. Dessutom släpper Sverige bara ut 0,016 % av världens samlade utsläpp. Så problemet är alla dom andra. Men hur blir vi av med dom, etnisk rensning kanske? Men det är ju en politisk fråga som jag med varm hand överlämnar till Miljöpartiet.

Men ju mer jag tittar på Manns kurva ju mer betänksam blir jag. Hur kan den bara fortsätta och fortsätta uppåt när historien visar att alla föregående uppåtgående kurvor alltid så småningom dykt ner igen, efter som dom är just kurvor? Ja, framtiden är ju inte lika enkel att spå som baktiden. Michael Mann kanske inte lärt sig hur man gör.

Sedan är det ju det där besvärliga faktumet att alla jordens värmeperioder, med höga koldioxidvärden i atmosfären, plötsligt har dippat ner igen till nya istider utan att Al Gore, Mann och Wetterstrand ens var påtänkta och att det inte fanns en enda koldioxidsprutande moped att eliminera. Visserligen fanns det kanske en och annan idisslare som rapade då och då och som kolat vippen, men konstigt är det.

Ärligt talat tror jag det blir svårt att med koldioxidens hjälp stanna klimatändringarna. Men jag tror faktiskt att jag har den rätta lösningen. Men först måste vi bestämma vilket klimat vi vill ha. Det måste väl bli kallare än nu efter som inlandsisen redan smälter? Eller vill vi ha ett klimat som rådde på vikingatiden, som var 2-3 grader varmare än nu? Konstigt förresten att den värmeknölen inte kom med på Michael Manns kurva. Då hade kurvan sett helt annorlunda ut.

Klimatet måste, för att bli stabilt, ha en temperatur som inte smälter isarna men som samtidigt hindrar isarna att växa. Annars puttar isen ut oss i Medelhavet så småningom.
Snacka med Al Gore och Mann så räknar nog dom ut hur det skall vara.

När vi väl bestämt vilken sorts klimat vi vill ha så måste vi så att säga stoppa det eviga klimatpendlandet som Jorden håller på med. Det finns ett antal åtgärder som är nödvändiga att vidta, förutom att eliminera kineserna och alla dom där.

1.Få jordaxeln att sluta pendla.
2.Se till att jordens bana runt solen blir rund och inte oval som den är nu.
3.Få solens aktiviteter att bli konstanta.
4.Se till att havsströmmarna pumpar värme och kyla precis som de gör nu och inte hittar på något annat.

När detta är ordnat så skulle jag vilja ha några miljoner och ett eget jetplan att fräsa omkring i, för att hålla koll på det hela.
Gärna Nobels fredspris också.
Tackar på förhand.
Jordens Räddare

Anonym sa...

Hahaha, den var klockren och passar bra i det svala och regniga midsommarvädret, varmare? snarare kallare tycker jag det känns som.

/Andreas

Anonym sa...

Hej skeptikern.

Tack for en bra blogg.

Har du en email jag kan kontakta dig pa?

Johan

Kjell G. Holmsten sa...

Grattis till en bra sida och mycket informativ!
Mycket bra skrivet av anonym - klimathotet! Värkligen skarpa och klara analyser, men varför vara anonym? Gör en blog vet jag!

Skeptikern sa...

Jordens räddare: Längsta kommentaren hittills :)

Kjell G: Tackar!

Johan: skeptikern(at)yahoo.com

Anonym sa...

Tack för uppskattningen kjell g. Tyvärr har jag inte tid med en egen blogg. Har fullt upp med att hålla koll på jordaxeln.
Jordens Räddare

Anonym sa...

fan va fåniga ni är! ni förlöjligar ju bara allt och tar inga andra åsikter än era på allvar. Fanatism stavas det!

Anonym sa...

Svar till "fan va fåniga ni är!"
Fanatism är ett fult ord och hör nog andra sidan till.
Glöm inte att Michael Mann pillat lite med sina kurvor för att få dom politiskt korrekta, och glöm heller inte att skeptikerna har väldigt lite makt så om de har rätt eller fel har väldigt lite att betyda, men om EUs klimatpanel har fel så får hela mänskligheten lida.
Jordens räddare

Anonym sa...

Grattis kämpa på!

Skeptikern sa...

Anonym: "fåniga..." Fanatism?? Det är ju inte så att "vår sida" styr klimatdebatten i världen för tillfället...