17 juni 2008

Jippi! Regeringen tillsätter klimatsamordnare


Lars-Erik Liljelund, chef för Naturvårdsverket, har fått rollen som klimatsamordnare direkt underställd Fredrik Reinfeldt. Syftet är att samla världens ledare för ett nytt klimatavtal. Yes!! Precis vad vi behöver. 

Skönt att Reinfeldt inte införde någon onödig FREDSSAMORDNARE. Koldioxidskatter är som sagt viktigare än fredsmäklande och skall så långt det är möjligt prioriteras högre än de verkliga problem som människor brottas med.

I en artikel i SvD slår sig Reinfeldt för bröstet för att Sverige har den högsta koldioxidskatten i världen. 1 000 kr per ton.


Är det inte lite sjukt att beskatta en gas som människor andas ut?

Vore det inte bättre att låta företagen få ha kvar pengarna för den här vansinniga skatten och i stället kunna använda dem för teknikutveckling?

Och när vi ändå håller på och beskattar livsfarliga växthusgaser så bör det rimligtvis införas en skatt på vattenånga. Vid köp av en vattenkokare bör det således läggas på 100 kr i vattenångeskatt. På så sätt kan även privatpersoner hjälpa till att motverka klimathotet.

6 kommentarer:

Mårten sa...

det är ju en självklar fyskalisk egenskap hos alla sammansatta ämnen i gasform att de automatiskt mer miljövänliga ju mer skatt man plockar ut på den.

Maggie sa...

Får jag lägga till att staten borde subventionera medicin som förhindrar gasbildning i mag-tarm-kanalen.

Kjell G. Holmsten sa...

Sittande regering är ett hot mot skattebetalande knegare. Klimatskatterna kommer att öka! De vill ju inte skylla på att oljan är en bristvara och måste ransoneras.

Skeptikern sa...

Maggie: Låter som ett rimligt förslag. Det bör även avsättas ett par miljarder till Sveriges bönder så att nötkreaturen inte släpper ut för mycket klimatförstörande metangas.

Kjell G: Klimatskatterna kommer garanterat att öka och i Sverige är det inga problem att införa sådana skatter eftersom ingen kommer protestera ändå. I andra länder blir det fullt kaos med blockader, strejker och demonstrationer. I Sverige tankar vi för 14 kr litern och säger inte ett knyst.

Anonym sa...

På SVT1 pågår just nu riktigt illaluktande propaganda med vinklingen att metanutsläpp från idisslare tydligen påverkar klimatet väldigt mycket. Och sverige är visst en av Europas värstingar enligt SVT! Bakom detta propagerar bland annat Johan Zachrisson Winberg samt Jan Bertilson från SLU. Idioter!!!! Vägra betala skatt, dags för civil-olydnad!

Anonym sa...

Maggie och Skeptikern,
Nu får ni allt skärpa er!
Mårten påpekade klara och tydliga fysikaliska samband och så plöstligt börjar ni tjafsa om subventioner och andra politiska åtgärder.;)
DV