23 juni 2008

Paul McCartney: "Inför köttfria måndagar"


En av huvudförfattarna till IPCC:s senaste rapport och tillika välmeriterad klimatforskare (främst inom atmosfärisk strålning), Sir Paul McCartney, har gått ut i engelsk press med ett påbud för det brittiska folket.

Köttfria måndagar.

"A lot of people go to the gym on a Monday. With meat-free Mondays, it's a bit like going to the gym but with the added advantage of protecting the planet.../"One of the most significant conclusions of the recent report on climate change was that we should eat less meat. This is not the Vegetarian Society that said that. It's the UN."

Imorn blir det hamburgare till lunch!

14 kommentarer:

Magnus sa...

Läste att denne vetenskapens gigant även köpte miljöbil i Japan, som flögs hem till kungadömet. Ingerö om denna fina miljöinsats.

Mikael sa...

Underbart! Jag har gått och nynnat på Penny Lane i flera dagar utan att förstå varför - men nu förstår jag!

Anonym sa...

de verkar inte sunt att införa ett förbud mot kött, särskilt inte en speciell dag. men jag tycker att det verkar sunt att vi ska äta lite mindre kött! det hade vi nog alla mått bra av!!

Anonym sa...

Han såg blek ut, ätit för lite biff?

Kjell G. Holmsten sa...

Sunt är att vi skall äta kött och låta bli fågelmaten, förlåt grönsakerna!
Kött har människan ätit i miljoner år, långt innan vi började äta mer åt det gröna hållet!
Vegeterianer lever inte länge och de måste tillgodogöra sig vitaminer på annat sätt, b-vitaminsprutor bland annat! Det behöver en köttätare inte bry sig om.
Mitt råd är ät animaliskt fett, som smör, grädde och ost, samt kött och lite ca 15 % kolhydrater som potatis, ris och spagetti!

Peter sa...

Nu förstår jag plötsligt vad McCartney menade med: "Back in the USSR... you don't know how lucky you are boy.." :)

brodeur sa...

Anonym har du hört talats om Atkins. Somliga mår väldigt bra av att äta mycket kött.

kristina sa...

Hallå bloggranne!
Ha en bra kväll.
MVH
www.myter.blogg.se

Gubben sa...

Hej där!
Någon som vet var jag kan hitta aktuella fakta om koldioxidutsläpp (från kolkraftverk, fordonsbränsle mm)

Anonym sa...

Hej! Skeptikern.
Läser din blogg rätt ofta nu för tiden.
Om du,jag eller någon annan har rätt angående klimathotet kan jag inte avgöra. Men problemet är att det kan ingen annan heller. Därför: håll igång din blogg den är viktig för att debatten inte skall tystna.
Mitt långa inlägg "Klimathotet" skrev jag som en insändare till pressen men den kom aldrig in, så jag skickade den till dig istället.Här fick jag ju i alla fall viss respons vilket var kul.
Efter Kjell G:s uppmaning startade jag en blogg (hejajorden.blogspot.com) Till slut, har väldigt svårt att se en Beatels medlem som en moraltant antingen det gäller miljö eller något annat.
Häll igång diskusionen!
Jordens Räddae

Skeptikern sa...

Kjell g: Instämmer. Människor har ju extremt starka hörntänder av naturliga anledningar.

Kristina: Tack! Ska lägga dig i bloggrollen men jag har haft problem med Blogger de senaste dagarna. Tappar anslutningen i redigeringsläget.

Jordens Räddare: Kul att du startade en egen blogg! Lägger den i blogrollen när Blogger börjar uppföra sig!

Chrille sa...

Partsinlaga. Paul McCartney var ju gift med den vegetarianska aktivisten Linda (vet inte om han var vegetarian själv). http://en.wikipedia.org/wiki/Linda_McCartney
Precis så enkelt är det.

Vill man istället vara elak så kan man också säga att Paul rökt för mycket grönsaker och ätit för lite kött.

David sa...

Läste nyss att arealen döda bottnar i Östersjön motsvarar hela Sveriges åkermark, pga utsläpp från framförallt jordbruket, och att kött förbrukar tio ggr mer resurser och ger motsvarande mer utsläpp. Men det är ju så gott! Och på sommaren vill man ju grilla också. Inget lätt val...

Skeptikern sa...

David: Hellre än medium rare entrecote än linssoppa, så enkelt är det. Att jordbruket släpper ut massa skit är inte konstigt. EU sponsrar ju det hela med över 500 miljarder kronor - per år, för att det ska fortgå.