5 december 2008

Förbannade solcykler!

I den här kortfilmen påstår ett par forskare, sponsrade av oljebolag, att solen har större påverkan på klimatet än mänsklig koldioxidproduktion. En fullkomligt vansinnig idé. Jag är förbluffad över att såna här människor får komma till tals när världens samlade forskarkår är eniga om att det är människan som styr klimatet och inget annat.


Tips från förnekarsajten Climatescam.

8 kommentarer:

aj sa...

Även jag blir mäkta irriterad på snacket om att solen ligger till skuld för klimthotet. De säger ju i filmen att solen till 99.99 procent är källan som ger jorden all dess energi, så hur kan den då påverka hur varmt det är här? Nej, det måste vara våra bilar och flygplan. Dumma oljebolag som sponsrade filmen. Nej, jag orkar inte skoja om det här mer, för det är egentligen inte kul alls, utan helt sjukt hur lättlurade vi alla är när vi sväljer allt som våra politiker säger, utan att tänka lite själva först. Bra film. Väldigt intressant det där om Grönland. Nyhet för mig att norrmännen började frysa och åkte hem igen. Veklingar.

Mårten sa...

saxat från GP , klimatdemonstrationer.
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=462782

jag fastnade av nån anlednign vid repliken "klimatet väntar inte på att någon skall agera" hmmm, verkar ju som en lysande begåvningsreserv att titta djupt i.

Jonas sa...

Ja sådana här filmer borde förbjudas. Det är ju människan och kossorna som släpper sig.

Fredrik sa...

Ahhh, För mycket ironi just nu, får överslag på min ironimeter !!!

För övrigt såg jag nu att realclimate.com kallar The great global warming swindel för "mockumentary". hehe, ska vi sätta samma stämpel på , ja ni vet vilken film jag menar.

Skeptikern sa...

Mårten: Intressant att en av aktivisterna vill att u-länderna ska komma igång med miljöarbetet. Hur vore det om vi hjälpte dem med mat, rent vatten, medicin och utbildning först?

Fredrik: Ironi? ;-)

Mårten sa...

Utbildning, mat för dagen , tillgång till rent vatten och sjukvård, hur kan såna vardagsproblem gå före viktiga globala angelägenheter *host*

Magnus A sa...

På bl a 1700- och 1800-talet skylldes klimatproblem -- som var stora då, eftersom det var större förändringar än nu och mot *kallt* klimat -- på människans materiella utsvävningar. Det fanns visst även teorier om att den ökade radiovågstrafik över Atlanten orsakade kallare klimat efter 1940-talet.

Att vi idag oroas för *varmare* klimat är, som dagsaktuell kuriosa, unikt.


CO2 som stor klimatförändrare är som bäst ett lustigt skämt (CO2-teorin bygger på att största tänkbara teoretiska direktverkan ska mångdubblas, och teorin negligerar att direkteffekt från andra kända ändring i påverkan, såsom molnförändring eller stoft från vulkaner, inte gett stöd för förstärskning; en politiskt förhandlad 90 procent "säkra" hypotes).

Magnus A sa...

Fredrik.

Har även noterat att Realclimate på sistone haft mycket klankande på "skeptiker", där de ägnat poster år personer jag trodde de bestämt sig för att censurera.

Kanske en liten förändring i innehåll är ett gott tecken? Man får s a s hoppas på varje halmstrå.