6 december 2008

Klimax och det felriktade engagemangetOrganisationen Klimax har byggt hela sin idé på att protestera mot koldioxidutsläpp eftersom det leder till, jag citerar, "en kommande klimatkastrof". De har säkert jättekul när de häller ut grillkol utanför Vattenfalls kontor eller sätter upp lappar på Eons kontor och råder de anställda att byta jobb. Men vore det inte bra om de gjorde en faktakoll innan de protesterar och manifesterar?

Temperaturen stiger först och sedan stiger koldioxidnivåerna i atmosfären. Koldioxidnivåerna stiger hundratals till tusentals år efter temperaturhöjningen.

Koldioxid är alltså inte den faktor som driver temperaturhöjning.

Al Gore använder samma graf som ovan i sin film men presenterar temperaturen och koldioxiden var för sig och säger att sambandet är det omvända. Hade han visat graferna ovanpå varandra hade det korrekta sambandet visat sig och då hade korthuset fallit innan det ens hade byggts. Hela klimathotet bygger på denna felaktiga premiss men eftersom det är väldigt många människor, organisationer, politiker och företag som helt lever på denna felaktiga premiss så kommer den kvarstå. Big Green.

Som ni vet så ställer Al Gore aldrig upp i debatter om klimathotet (Inte Pär Holmgren heller för den delen...). Jag är övertygad om att hans lögn om sambandet koldioxid - temperatur skulle bli den första frågan han skulle få och han skulle vara körd redan där.

Klimax fortsätter nog sitt helt poänglösa engagemang "med direktaktioner mot källor till koldioxidutsläpp".

Samtidigt när flera miljarder människor är i akut behov av billig energi (olja och kol) för att kunna överleva så kämpar välmående svenska aktivister mot de enda energikällor som rimligtvis skulle kunna få länder att bryta sig ur extrem fattigdom och skapa möjligheter för människor att överleva. När Klimaxaktivisterna har protesterat klart promenerar de till sina uppvärmda hem, sätter sig i soffan, äter en bit mat, duschar av sig brunkolet från koldioxidaktionen och mår jättebra.

Hyckleriet och omänskligheten vet inga gränser längre.

9 kommentarer:

Fredrik sa...

Tror faktiskt aldrig Al Gore säger att Co2 ökar först, det är en sanning han skickligt går förbi genom att säga "Did they ever fit together" och "we see there is a close co-relation", han säger alldrig dock att co-relationen är att temperaturen ändras först och att co2 följer.

Skeptikern sa...

Fredrik: "“The relation is actually very complicated but there is one relationship that is far more powerful than all the others and it is this, when there is more carbon dioxide the temperature gets warmer because it traps more heat from the sun.”

/Al Gore citerad från filmen

Jonas sa...

Al Gore - Money Money Money.

Nothing more is needed to be said!

Anonym sa...

Miljörörelsen drivs inte av fakta. Den har aldrig varit motiverad av fakta. Allt som miljörörelsen har sagt, i decennier, är antingen rena lögner eller också de kraftigaste av överdrifter. Hur vet vi det? Helt enkelt eftersom inget de säger stämmer överens med verkligheten. I decennier har de sagt att vi håller på att göra slut på mat och resurser. De säger att jorden är överbefolkad och att det bara kommer att bli värre. Men inga av deras prognoser har slagit in eller ens kommit någonstans i närheten. Studerar man fakta ser man att saker och ting bara blir bättre. Varje gång de svamlar om olika miljöproblem såsom dålig luft eller dåligt vatten, eller soptippar, eller användandet av insektsmedel, eller surt regn, eller ozonhålet, visar det sig att problemen är kraftigt överdrivna och mycket lättåtgärdade. Det finns hur mycket litteratur som helst som visar hur obefogade miljörörelsens hysteri har varit. (Se t ex Björn Lomborgs böcker.)

Nästan all "vetenskap" som de hänvisar till för att motivera sin irrationella hysteri är i form av _korrelationer_ som ju aldrig bevisar någon _kausalitet_. Om de kan visa på någon korrelation hos några gnagare som har blivit matade med ett ämne i otroliga doser som inga människor någonsin kommer i kontakt med, och cancer, då tar de det som ett "bevis" för att förklara det livsfarligt, giftigt och kräva ett förbud mot det. Även om människors användande av kemikalierna, i de doser som vi exponeras för, är helt ofarliga. Deras ursäkt? "Försiktighetsprincipen" som säger att det behövs inga vetenskapliga belägg för att tvinga fram bisarra motåtgärder i miljöns namn. Så här irrationell och löjlig är miljörörelsen.

Vad driver då miljörörelsen om det inte är "fakta"? Du ger själv svaret på det: "Samtidigt när flera miljarder människor är i akut behov av billig energi (olja och kol) för att kunna överleva så kämpar välmående svenska aktivister mot de enda energikällor som rimligtvis skulle kunna få länder att bryta sig ur extrem fattigdom och skapa möjligheter för människor att överleva." Eller på ren svenska: ett ofattbart hat mot mänskligheten. De _vill_ inte att dessa människor ska överleva. De _vill_ att dessa ska fortsätta lida och dö. De _vill_ att oss i den industrialiserade kapitalistiska delen av världen ska föras ned till samma nivå så att vi också kan börja lida och dö. All deras hysteri, all deras påstådda vädjan till "vetenskap" och "fakta", är inget annat än rena _rationaliseringar_ för allt det lidande som de vill förorsaka. Att offra människors liv och välbefinnande till förmån för "naturen" är miljörörelsens essens.

aj sa...

Vem är Al Gore? Har han den utbildning som krävs för att tala om för hela världen hur läget är när det gäller klimatet? Naturligtvis inte. Han är en politiker. Att han fick ett pris i Oslo förändrar inte på den saken. Nej, när det gäller klimatet så gäller det att använda sitt intellekt, och inte låta känslorna styra. Bara för man ser en bild på en ensam isbjörn på ett isflak så betyder inte det att hela världen håller på att gå under. Snälla människor, börja tänka efter lite själva. Titta på fakta. Vakna upp.

Skeptikern sa...

Svanberg: Precis som Patrick Moore (en av grundarna av Greenpeace) sade. Att dessa "miljövänner" är antihuman. Håller helt med honom.

Mikael sa...

Koldioxid och temperatur hänger ihop. Historiskt har temperaturen stigit av "astronomiska" orsaker, dvs solinstrålningen har ökat pga att avstånd & vinkel till solen har ändrats. Men koldioxidhalten har då stigit och förstärkt temperaturökningen. Därför dessa dramatiska temperaturökningar som inte alls följer de långsamma svängningar i jordbanan som initierar förändringarna. Detta är väl känt bland klimatforskare och det är ett mycket bra exempel på en typ av fakta som Skeptiker och Förnekare låtsas att man aldrig har hört.

Anonym sa...

miljörörelsen drivs av människohat, då drivs förnekarna av kärlek till människan? (eller kanske - bisarra tanke! - av en ovilja att kompromissa med sin egen västerländska livsstil?)

Skeptikern sa...

Anonym: Vad menar du med "förnekare"?

"...kompromissa med vår västerländska livsstil..." Orkar inte med såna här argument.