4 juni 2009

8 grader varmt i juni - glöm inte solskyddfaktornDen globala uppvärmningen gjorde sig påmind i Stockholm idag. 8 grader varmt, iskalla vindar och ösregn. Jag känner nästan likadant som mannen i Ontario när han filmade med sin mobil förra veckan.

Och till råga på allt så har Socialdemokraterna tapetserat hela jävla stan med sina "Rösta klimatsmart"-affischer. Miljöpartiet har ju redan täckt upp samtliga väggar i tunnelbanan med sin klimatannonsering så det fanns inte plats där. Undrar hur många regnskogar partierna har skövlat ner för att visa upp sina totalt intetsägande budskap på dessa pappersark.

(Just det, nu är jag tillbaka! En skeptiker utan internetuppkoppling är som en atmosfär utan koldioxid, eller?, eh... ok...)

13 kommentarer:

Anonym sa...

Du tror att bara för att det sägs att jorden värms upp, så kan inte vädret slå fel from gång till gång? Det är just vad det kan. By the way: http://www.youtube.com/watch?v=NBC-dWgElbI

Skeptikern sa...

Anonym: Din länk verkar inte fungera.

Japp, vädret kan slå om ganska rejält. Förmodar att du förklarar att detta har NATURLIGA FÖRKLARINGAR.

Men märkligt nog så kan DOM ACCELERERANDE KLIMATFÖRÄNDRINGARNA inte ha naturliga förklaringar utan endast förklaras genom att människan släpper ut några miljondelar koldioxid.

Anonym sa...

Att klimatförändringarna har mänskligt ursprung är det väl ingen som tvivlar på. Det är ju klimatmaffian som hittat på alltihop.

Välkommen i tillbaka Skeptikern. Utan dig och koldioxiden blir det ruggigt kallt.
JR

Snowroller sa...

Jag tänkte på samma sak härom dagen när det var 24 grader i skuggan, att det här kan inte hålla i sej. Det måste bara komma ett bakslag men att det skulle bli sånt bakslag att det blev 5 grader idag där jag bor och -7 i Kiruna visste jag inte.

-7! Dom sa dessutom att det är nära köldrekordet för början av juni. Det verkar som om AGW mest är munväder...

Magnus sa...

Anonym. Medeltemperaturen är nu 0.04 grader C respektive 0.09 grader C över medeltemperaturen de senaste 30 åren

Din videolänk (jag såg början på klippet) handlade om "electric junk" i tredje världen, och alltså om gifter. Bra. Som alltid har nog problemet någon komplexitet som kanske inte nämns av alla som beskriver problemet, men jag tror säkert att det finns verkliga miljöproblem att uppmärksamma där!

CO2 -- som inte är ett gift på något sätt -- anser jag är något positivt! Detta bl a då historien bevisar att varmare klimat är bättre. Mätdata för CO2 visar att CO2 senaste århundraden varierat på ett sätt som inte iskärnedata kan visa och att en variation alltså är naturlig. Flödet av CO2 mellan hav och atmosfär är 20-30 gånger större årligen än människans utsläpp, så havens förmåga att ta upp utsläppt CO2 är fenomenalt stor, vilket även alla tidigare vetenskapliga studier visat. (En professor har en lista i kap 9 på denna webbsida.)

Vidare är mera CO2 bra för växtligheten på jorden. Tyvärr tyvärr kommer vår utsläppta CO2 knappast att hjälpa mycket för att öka CO2-halten till den som rådde för ett några få miljoner år sedan (hundratals ppm högre än nu) eftersom upptaget i haven är så effektivt. (Att haven försuras mycket är knappast tänkbart då tillskott på 100 år bara blir ett par procent av deras CO2-innehåll.)

Peter sa...

Men snälla nån... det här är ju ett typiskt tecken på den av människan orsakade klimatförändringen!! (observera bestämd form)..
Blir det varmare är det pga AGW, blir det kallare är det pga AGW.. går räntan upp är det AGW, går den ner... ja, ni fattar...

Skeptikern sa...

JR: Tack!

Peter: Läste också att någon rysk forskare angav global uppvärmning som orsak till att Air France-planet störtade häromdagen. ALLT kan förklaras genom antropogen uppvärmning. ALLT.

Pickles sa...

Största hotet mot miljön e väll dessa j-vla reklam och papp affischer... som sen ligger utspridda över hela landet!

Anonym sa...

Hej, länken fungerade perfekt för mig nu när jag provade den. Vet inte vad för fel det kan vara. Jag provar en gång till: http://www.youtube.com/watch?v=NBC-dWgElbI

Vi släpper väl inte bara ut några miljondelar Koldioxid väll.

All rök som fabriker värden runt står och spottar ut, allt eldanden med kål i en värld där människor kör med bilar nonstop. Samt dem naturliga orsaker som inte är orsakad av oss såklart. Men tillsammans blir det väl ändå rätt mycket. Om ni nu inte tycker att köra bil är så farligt. Då ska ni nog kolla in vad oljeindustrin gör med våra hav och regnskogar.
Sedan så är det några afrikanska byar som har blivit utplånade av industrin. Så även om ni inte tycker att det är en skada för klimatet, så är det en skada mot miljön och människor i all högsta grad.

Peter sa...

Anonym: Eldande med kål ger inga nettoutsläpp av co2, det är ju förnyelsebart! :-)

Anonym sa...

Peter: Jag tvivlar på att det inte ger någon skada.

Anonym sa...

Peter(20:15),
nu skall du inte vara elak mot "anonym". Först skall vi lära den att förstå skillnaden mellan kol och kål, därefter skall vi försöka få den anonyme att förstå hur man kan rädda afrikanska byar med hjälp av industrialiseringen. Det kan var en svår uppgift, men jag hoppas...
DV

Anonym sa...

DV: Först ska man bara få urbefolkningen flyttad på alla möjliga sätt å när det inte går. Då nackar man dom en efter en. Sedan så lär dem sig att inte käfta emot. Var har du lärd dig att blunda mot verkligheten så bra? Du har väl sätt nyheterna det senaste, annars borde du.