29 juni 2009

Sämre vatten i Mälaren - gissa varförIngress från artikel i Dagens Nyheter:

Efter decennier med förbättrad vattenkvalitet i Stockholm har det nya årtusendet inneburit smutsigare vatten. Orsaken är klimatförändringar. Mest syns påverkan i den inre skärgården.

– Det här beror på klimatförändringar, det är vi säkra på. Framtiden kommer att bjuda på mer av samma slags väder, säger Christer Lännergren (vattenexpert på Stockholm Vatten)

Och så är vi där igen...

6 kommentarer:

Skatt är Stöld sa...

Jag undrar om inte de extrema överdrifterna och medias usla research, när det gäller klimathysterin, är av godo.

Ytterst kommer detta slå tillbaka när folk märker att det som skrivs inte stämmer. Som du själv säger, en dålig artikel fick dig att starta den här bloggen. Hade man varit lite mer nyanserad och försiktig i sina uttalanden så hade fler lyssnat.

Att tex. avfärda Lundgren och Radetzki med ord som högertrams, istället för med argument och fakta, är att rigga det hela så att man får en massa kritiskt tänkande människor mot sig.

Och det är just de tänkande individerna som man behöver ha på sin sida. Det är de som kan övertyga andra. De personer som ändrar uppfattning utan argument och fakta har ändå inget långsiktigt värde.

Det är som i Othello. Motståndaren kan få en massa lättvända brickor i mitten, men det viktiga är att säkra hörnen för det som avgör vem som kommer vinna matchen.

Magnus sa...

Har inte hunit kolla dessa länkar, men det verkar just nu vara klimathärdsmälta.


http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5371050

"Biskop Lennarts sju miljöteser
I Martin Luthers anda spikade han upp dem på kyrkporten"


http://sydsvenskan.se/sverige/article449105/Vackelsemote-nar-direktorer-pratade-klimat.html

"Väckelsemöte när direktörer pratade klimat"

GunnarE sa...

Nåväl, vad jag förstod klämde artikeln fr.a. på minskat vårflöde under ngra år. Är det klimat eller väder? Under längre tid har dock vintrarna varit snöfattigare. Klimatvariationer har vi och kommer alltid att ha. Det som det stora tjafset handlar om är om människan "gjort det" och mera specifikt om hon gjort det med hjälp av CO2. Sedan kan ju lite rediga Augustiregn över Mälardalen förbättra läget rejält förstås. Det är inte nödvändigt med just smältvatten.

Peter sa...

Michael Jackson dog pga klimatförändringarna också!!!

Vera sa...

Du har ju missuppfattat... Artikeln handlar om skärgården.

Skärgården = Saltsjön eller Östersjön. Inte Mälaren...

Anonym sa...

Hör nu Vera!
Hänger inte Mälaren och Östersjön ihop på något vis?
Rätta mig om jag har fel.