26 juni 2009

Nytt lågvattenmärke från ExpressenExpressen gillade inte att Nils Lundgren och Marian Radetzki yttrade en åsikt häromdagen. Tidningen har därför ägnat en hel ledarartikel åt dem och kallar deras åsikter för "högertrams". Deras åsikter bör inte komma fram eftersom de är ekonomer och leker naturvetare.

Men samtidigt hänvisar Expressen till Stefan Fölster på AGW-sidan. En ekonom (!)

Rajendra K. Pachauri, som är generaldirektör för IPCC, är också nationalekonom men det känner inte soporna på Expressen till.

Jag startade den här bloggen efter att ha läst en synnerligen idiotisk artikel i Expressen. Kände då att måttet var rågat och att klimathysterin passerat gränsen till vansinne. Läs mitt korta inlägg så förstår ni.

Den här tidningen har inte skrivit en enda sansad rad i klimatfrågan men det är inte konstigt. Dagens journalister, med några få undantag, har inget som helst intresse av kritisk granskning, analys eller opartisk rapportering. Texterna som soporna på Expressens redaktion producerar hör hemma just där - i soporna.

Läs mer på Moderna Myter eller hos Snowroller.

12 kommentarer:

Per Welander sa...

Hårda ord men ack så sanna. Att Expressen, med sin lågvattenjournalistik, ska mästra dessa kompetenta ekonomer är patetiskt. Gammelmedia är slut - håll er till kändisvärlden och låt bli att rapportera om vetenskapliga fakta. Det klarar ni inte Expressen, inte ens på er s.k. "ledarsida". Ni är en del av politiskt korrekta makten och tänker inte själva.

Snowroller sa...

Det IPCC till syvende och sist håller på med är alltså ekonomiskt baserat. Modellerna är framtagna med maximal ekonomisk vinst i åtanke. En sorts kommunistisk kapitalism således. Karl Marx roterar säkert i sin grav nu om det vore möjligt att göra så.

Sivan sa...

Håller fullständigt med att dagens journalister saknar fullständigt förmåga till kritisk granskning. Men det är klart har man som journalist hankat sig fram i Sveriges usla skola och ständigt fått beröm fast man inget kan är man stor i truten.

Skeptikern sa...

Per: Japp, hårda ord skrivs när de är motiverade :) Gammelmedia bör förpassas till historieböckerna.

Blogo sa...

Jag håller med. Lågt av Expressen - men ännu sämre av Uppsalainitiativets Magnus W.

Anonym sa...

Lugn bara, Al Gores mijoner kommer inte att spela någon roll i framtiden, för när allt ställs på sin spets kommer ingen att tillåtas
göra större avtryck i naturen än någon annan. I Tellberg talar man även om att använda militär makt för att hålla miljösyndare i örat.
Ack, ljuva framtid äntligen ska frid råda över jorden och människan ska möta sin broder och syster i jämnlikhet och harmoni.
Nisse

Ingvar Åstrand sa...

Per Welander,
jag läste snabbt den sista meningen i ditt inlägg som så:
Ni är en del av den politiskt korrupta makten...
Jag skrattade till och tyckte att det hade varit en sannare formulering.

Annars undrar jag-- varför reagerar ingen på theclimatescam på min kommentar och hänvisning till SR1 Medierna?
———-
Sponsorjournalistik
http://www.sr.se/sida/default.aspx?programid=2795

”Nyligen bröt en hård debatt ut om tidningen Veckans affärer och så kallad sponsorjournalistik, ett fenomen som blivit vanligare. Det är prisbelönte journalisten Gunnar Lindstedt, före detta reporter på tidningen, som anklagar chefredaktören Pontus Schultz för att ”köra tidningen i graven”. Han anser att Schultz säljer ut tidningens trovärdighet och att och tidningens reportrar inte längre får koncentrera sig på oberoende granskning utan istället ska fylla sidorna med ”material som dikteras av sponsrande storföretag med material som dikterats av sponsrande företag”.
Vi pratar med fler reportrar med insyn i tidningen, och med chefredaktören Pontus Schultz, som slår tillbaka och kallar kritiken ”falsk”. ”
———-
Detta förklarar Veckans Affärers aktiva agiterande för AGW-sidans problemformuleringsprivilegium.
Affärsidén finns hos flera tidningar – WWF-annonser markerar korrupt samarbete.

Är det inga fler som inser ??

Snowroller sa...

Aningen utanför ämnet men så här som Don Henley beskriver det i den här låten har faktiskt media uppfört sej gentemot alla typer av människor:

http://www.youtube.com/watch?v=vb7GNzzIVIo

Han skrev låten om mediadrevet som gick igång efter mordet på John Lennon och den låten blir bara mer aktuell för varje gång media går igång om vad det än är.

nisse sa...

detta är ett bra exempel på hur man gör det normala till en katastrof...
http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/christopherbooker/5664069/Polar-bear-expert-barred-by-global-warmists.html

Skeptikern sa...

Ingvar Åstrand: Pontus Schultz och hans tidning är helt och hållet köpta. Inte ett uns av kritisk granskning finns kvar - om det ens funnits där innan.

Nisse: Intressant länk! Sverige behöver en Chris Booker.

brodeur sa...

Lite löjes skimmer över det hela när man låtsas att det finns en lösning på det fiktiva problemet AGW och inget att diskutera gällande hur man skall lösa problemen. Förenklingen är minst sagt häpnadsväckande.

Vaddå lyssna på forskarna, Ekonomer är de som har något att komma med när det gäller att bedöma möjliga lösningar. Ta detta med tramset om att isbjörnarna drunknar (vilket de inte gör) som argument för att vi skall vräka ut tusentals miljarder. Ekonomen (Lomberg) säger börja med att sluta skjut isbjörnar. Lite billigare kan jag tala om.

Ett väldigt bra exempel på koko lösningar från icke ekonomer. ”Naturvetare” kan definiera problemen men ekonomerna måste vara med och bedöma vad som är bästa lösningarna. Så fungerar det i näringslivet.

Att man dessutom börjar kritisera dem på förhands infon i tidningen och inte vad de tänker säga i sin artikel visar bara hur rabiata dessa AGW nissar är. För att inte tala om det faktum att man inte diskuterar sakfrågor utan hänvisar till IPCC och annat trams.

pojoel sa...

Ett tips om en balanserad ledare, kanske känns trevligt i dessa tider:
http://www.blt.se/opinion/ledare/-en-nyhet-vard-namnet(1397111).gm#comments