23 juni 2009

Jonas Sjöstedt: Skeptiker tror att jorden är plattVänsterpartisten Jonas Sjöstedt, som arbetar för ett socialistparti i USA för tillfället, skrev också om Nils Lundgren och Marian Radetzkis ifrågasättande av klimathotet. Han liknar skeptiker vid folk som tror att jorden är platt.

Socialister är ju inte direkt kända historiskt sett för att låta människor ha egna åsikter så att Sjöstedt och andra vänsterbloggar svalt klimathotet med hull och hår är inte konstigt. Klimathotet ger politiker och kommer att ge politiker så mycket makt framöver att vi inte kommer hinna reagera. Människors liv kommer styras in i minsta detalj men det har ju ett ädelt syfte - planeten måste räddas.

På klimathotets altare är människans frihet det första att offras.

10 kommentarer:

Wolter sa...

Jag ställde följande fråga på Jonas blogg. Ska bli kul att se om den kommer in och om han i så falla svarar.

Jonas,
Om nu inte Lundgren och och Radetzki har de “rätta meriterna”, vad har du för meriter som gör att du får uttala dig? Klimatforskare? Naturvetare?

Snowroller sa...

I det här fallet är det Jonas Sjöstedt som hör till skeptikernas skara. Det är ju dom som är skeptiska till att låta folk vara individer och de är dessutom skeptiska till den demokratiska tanken, på nån vänster.

Anonym sa...

Liknelsen med folk som tror att jorden är platt är bra - men inte på det sätt socialisten tror.

Det fanns en tid då det rådde konsensus om att jorden var platt. Det politiska- och religiösa etablissemanget var helt överens. Jorden var platt, och universums medelpunkt. Den som argumenterade emot riskerade att bli bränd på bål. Idag tror samma härskande grupperingar att koldioxiden är ett hot mot klimatet.

Olaf

HCA sa...

Den fråga jag söker svar på hos alla som tror på klimathotet: Vart är bevisen?
Hittills har jag inte fått det serverat, utan bara en massa tyckanden eller indicier som är allt annat än vattentäta. Pratar man "live" så blir det till slut bara argumentet "alla säger att det är så" som blir kvar, och det anser jag vara en aningen svag grund att använda för att späka oss till 1700-talet. Sajter som Coola Ner, ja dom bryr sig inte ens att publicera kommentarer som innehåller den enda lilla gnutta kritik eller frågor.

När blir alarmism en egen religion mer officiellt? De har ju ofta precis alla drag som religiösa fundamentalister från alla kanter, samt att de tror på något som inte bevisats existera...

Skeptikern sa...

Wolter: Jonas är socialist och är därmed överordnad pöbeln så det blir nog inget svar från hans sida.

Anonym sa...

Olaf: Du tog orden ur munnen på mig! Liknelsen med att tro att jorden är platt är verkligen högst olämplig som liknelse.

(Det går även att tillägga att redan de gamla grekerna kunde bevisa med vetenskapliga metoder att jorden är rund.)

/Paul W

Anonym sa...

Re: Wolter

Att det finns knäppskallar som är skeptiker borde ingen kunna förneka. Men att det också finns knäppskallar som är alarmister borde inte heller någon kunna förneka.

Googlade lite och hittade http://svt.se/2.33187/1.401804/jonas_sjostedt?lid=puff_401817&lpos=extra_5

Jag kunde läsa att Jonas Sjöstedt är född 1964 har en 2 årig gymnasieutbildning och arbetat som metallarbetare på Volvo Umeåverken där han gjorde facklig karriär. Mellan 1995 - 2006 var han Europa parlamentariker för vänsterpartiet.

Han är säkert ingen dumskalle, men det är lite väl magstarkt att han med den bakgrunden anklaga skeptiker med högskoleutbildning i naturvetenskap och ett helt liv med kvalificerat naturvetenskapligt arbete för att vara "plattjordingar" då dom inte har dragit samma slutsatser som han själv i naturvetenskapliga frågor.

Carl-Fredrik

Snowroller sa...

Jag är just nu lite irriterad för jag var tvungen att snäsa av någon på min egen blogg alldeles nyss. Det berör detta en aning eftersom Sjöstedt verkar vara av den typen som inte vill höra kritik eller ens ge andra rättigheten till en egen åsikt.

Jag snäste i alla fall av en kritiker gentemot Lundgren och Radetzki med orden: "Har åsiktmakarnas kritiker nån rättighet att gå i svaromål om dom överallt då? Underkänner man folks rätt att yttra sej underkänner man samtidigt sin egen rätt att göra det."

Så resonerar kanske Sjöstedt också. Så jag skulle nog i ren ilska snäsa av honom på samma vis.

Per Welander sa...

Vänsterpartiet, f.d. Kommunisterna, ser sin chans att via klimatfrågan införa sin form av socialismen. Glöm aldrig vad kommunismen stod för (och står för). 100 mijoner mördade är en låg siffra.

Lita inte på de gröna. När kommunismen havererade för tjugo år sen försvann de inte. De är nu tillbaka i grön överklädnad men röda inuti. Att få beskatta folk och styra medborgarnas liv i detalj står Nordkorea nära. Tyvärr har Alliansen inte tagit avstånd från detta dravel. Inte ens Stefan Fölster - Svenskt Näringsliv - verkar ha förstått den politiska innebörden. Resultatet blir att en stor del av näringslivet slås ut om de grön-rödas politik genomförs.

Skeptikern sa...

Per Welander: Instämmer. Nu har Jonas Sjöstedt bemött min artikel också. Tyvärr läste han bara titeln på min blogg innan han började spinna på sina tokiga idéer.