4 juni 2009

Ella Bohlin: "Vi har inte tid för klimatförnekare"Johanna Melén bloggade om politikerdebatten ikväll. Ella Bohlin, som ni säkert sett i de extremt risiga reklamfilmerna där hon går och ser fejkallvarlig ut tillsammans med Göran Hägglund, sade tydligen detta i debatten och lade till "Jorden har feber och det går snabbare än vi trott."

Det finns korkade uttalanden och så finns det korkade uttalanden. Det här var det senare...

Hur smart är det att skicka ner henne till Bryssel för att åsamka Sverige, Europa och världen ännu mer klimatpolitisk skada?

Finns det någon EU-parlamentskandidat som har kvar något vett i huvudet och som inte gått på den här bluffen?

EU kostar oss redan 1380 miljarder kronor per år. Om vi lägger till de förödande klimatpolitiska åtgärderna som ligger för dörren så är det bara att hälsa hem. Det pratas en del om klimatflyktingar men jag tror det kommer få en ny innebörd inom en mycket snar framtid.

Klimatflyktingarna kommer vara välmående européer som fått se sina länders välstånd fullständigt raseras i jakten på koldioxid, rapande lamm och pruttande kor. Situationen kommer att bli ohållbar så den enda utvägen blir att fly till länder, förslagsvis i Asien, som insett att politikerna i Europa och USA blivit tokiga. I Asien finns framtiden och tillväxten.

I Europa....ja vad kommer finnas kvar här? Vindsnurror?

16 kommentarer:

Snowroller sa...

Ella Bohlin, aldrig hört talas om henne förut. Men vi har inte tid för henne. Det finns mycket viktigare saker att göra än att göra politikerna en tjänst.

Kristoffer sa...

Jag vill rösta på Sossarna men kan inte. De har gjort det omöjligt genom att inleda nära samarbete med Miljöpartiet (De som tagit Hitlers skrämselpropaganda in i 2000-talet) och Vänsterpartiet (Stalins efterträdare). En röst på Om jag röstar på Socialdemokraterna betyder det att jag hjälper MP och V att komma till maktens korridorer. Och då röstar jag på vilket annat parti som helst, utom möjligtvis Sverigedemokraterna.

Anonym sa...

Vad jag vet finns det inte ett enda parti som är rationellt i denna fråga. Alla försöker framstå som "klimatvänliga". Till och med moderaterna som gör vad de kan för att göra miljöpartiet överflödigt som parti. Det är därför jag inte kan motivera mig själv att rösta i valet. Det finns inte ens ett "mindre ont" att välja. (Det enda som jag föraktar mer än de etablerade riksdagspartierna är de icke-etablerade. Inte minst piratpartiet. Jag anser att de som stöder piratpartiet är inget mindre än förrädare till kapitalismens sak.)

Anonym sa...

Jag förstår dig Kristoffer,
Mina föräldrar är genuina sossar men i sista valet gick det inte längre.
De röstade blankt för att rösta på den blåa sidan kan dom inte och det gröna byket är ännu värre(pest eller kolera). Jag letar febrilt på högerkanten med energiskattefanatikerna har spritt sig som en pandami.
Joakim

Peter sa...

Det här börjar bli otäckt... propaganda sprids, röster som höjs emot den blir marginaliserade, mantran hamras in i medborgarnas huvuden (i synnerhet i barnen via skolan) och politiker mässar att "vi har inte tid"...
Dvs, vi har inte tid att tänka efter och bedöma rimligheten i det vi tänker göra..

Det otäcka är därefter inte att politikerna verkligen monterar ned välfärden, någonstans känns det för overkligt för att vara sant. Det otäcka är istället att det när autonoma grupper som tex "Klimax" och andra stollar i samhället vars aktioner legitimeras med att budskapet ÄR sant och inte får ifrågasättas.
Fortsätter denna hetska stämning kring jordens förestående undergång att pumpas ut kommer vi nog få se betydligt värre saker än att en och annan skatt höjs eller tas ut..

Skeptikern sa...

Snowroller: Hon var ordförande i KDU förut. Nu vill hon inte att folk ska ha andra åsikter än henne själv. Det finns liksom inte tid för det när det extremt välbetalda jobbet i Bryssel hägrar.

Kristofer: Rösta för guds skull inte på SD, där har vi verkligen ett gäng dårar. De enda alternativen är Junilistan eller Piratpartiet, alla andra partier tycker ju samma sak.

Peter: Propagandan är nu så hårt cementerad att det krävs trotyl för att spränga bort den.

Anonym sa...

Jag håller med om att man skäms för att komma från det upplysta (?) Sverige då inte en enda av våra EU-politiker kan/vill/vågar gå mot strömmen och ifrågasätta om koldioxid driver klimatet. Länge hoppades jag på "kärringen mot strömmen" Marit P., men att både gå emot ekoodling och klimathysterin på en gång är kanske för mycket även för henne.

För tillfället läser jag geologiprofessor Ian Plimers givande bok Heaven and Earth där han tar fram Al Gore som vår tids Lysenko. Det värsta är att Al Gore nu fått politiskt genomslag inte bara som Lysenko i en diktatur utan över hela världen genom att "Obama I´m the world" inte heller har tid/lust/kunskap nog att ta reda på hur det står till med den vetenskapliga grunden för klimathysterin. Märkligt nog är det faktiskt i diktaturerna ryssland och Kina som han röner störst motstånd.

Förhoppningen står till alla upplysande bloggar på internet. I Australien, Ian Plimers hem/ö/kontinent, har man sett tecken på att medievinden håller på att vända tack vare denna hans senaste bok.
/ A

Skeptikern sa...

A: Intressant kommentar! Ian Plimers bok har jag inte hittat via svenska bokhandlare ännu men jag hoppas den dyker upp. Den har fått bra recensioner och om den till och med lyckats skapa debatt i Australien så måste den absolut läsas.

Anonym sa...

Heaven and Earth liksom ett flertal andra intressanta böcker om klimatfrågan har jag både fått vetskap om och inhandlat (Amazon) via internet,inte gammelmedia inte!
Stor skam att massmedia inklusive FoF och Sveriges Radio inte ens tycks ha ambitionen att ge annat än en ensidig bild av kunskapsläget. Frågan är om Vetenskapsradion inte borde anmälas för osaklig information. Bekymret är väl att det förmodligen inte finns tillräckligt kunniga och självständiga domare i landet i stil med Englands högsta domstol, som utvärderade Al Gores film.
/ A

Anonym sa...

Ja Ella Bohlin 24 år- vet inte vad hon talar om... Jag tycker personligen att inga fysiska medborgare under 40 år - skulle överhuvudtaget få sitta i Riksdagen eller så kallade EU som vi nu snarast måste lämna då det har utvecklats och blivit ett nytt Sovjetunionen Nr2.. Här är fakta och en pdf datafil med fakta om den nedkylning i klimatet vi nu går in i och med Sol cykel 24 och 25, Motsvarande kyla var under 1700 talets sol cykel minimum då thames floden frös varje vinter även kallad lilla istiden. Mvh JIMMY
http://icecap.us/images/uploads/SUNSPOT_MINIMUM.pdf

http://www.prisonplanet.com/sunspot-minimum-may-be-at-hand.html

Per-Erik Hedén sa...

I Svenska Geofysiska Föreningens kvartalstidskrift Tellus från augusti 1962 finns en forskningsrapport av B. Dzerdzeevskii från den sovjetiska vetenskapsakademien i Moskva. Rapporten har titeln "Fluctuations of climate and of general circulation of the atmosphere ...". Han och hans medarbetare har analyserat de första 56 åren av 1900-talets synoptiska markväderkartor och även höjdväderkartor sedan dessa blev tillgängliga (mer än 20000 dagliga kartor) för norra halvklotet.Man har undersökt förhållandet mellan meridian- och zonal-komponenterna (nord och syd respektive väst och öst) av vindarna och solaktiviteten.

Det framkom då att vid låg solaktivitet är den huvudsakliga vindkomponenten meridional (nordlig eller sydlig) och vid hög solaktivitet är luftströmningen mestadels zonal (västlig eller östlig).
Jag kan tillägga att här i Älvdalen har den dominerande vinden under november, december 2008 samt även januari och februari 2009 varit nordlig. Under mars 2009 var det sydsydost och i april sydlig. Just nu har det varit kyliga nordvindar en längre tid. Helt i linje med den nu rådande låga solaktiviteten.

Ovanstående medför att det ofta förekommer stillaliggande blockerande högtryck vid låg solaktivitet. Vid hög solaktivitet är lågtrycksaktiviteten stor.

Anonym sa...

Ella Bohlin påstår "Jorden har feber och det går snabbare än vi trott." Jag antar att hon menar att temperaturökningen är snabbare än IPCC har prognostiserat. Andra brukar säga att uppvärmningen accelererar.

Är det någon som känner till vilka mätserier som styrkes Ella Bolins påstående? Och jag skulle vara tacksam över referenser till dessa.

/Eskil

Snowroller sa...

Per-Erik Hedén:

Det du skriver om har jag också märkt av, utan att vara forskare eller ens hänvisa till en forskare. Jag tycker mej också märka att under en period då solen är aktiv med fler norrsken är himlen också klarare. Eller är det bara som jag tycker?

För övrigt anser jag att man borde gå tillbaka för att studera de undersökningar som gjorts av t ex Dzerdzeevskii och andra. Det kan finnas en hel del matnyttigt bland tidigare forskning.

Kalle sa...

Ella Bohlin har tidigare varit med i Livets Ord i Uppsala, enligt SVT igår...Klimat + religion = sant.
= OTÄCKT!

Snowroller sa...

Det ser i nuläget ut som om nestorn Alf Svensson ska snuva Ella Bohlin på KDs plats i EU-parlamentet. Man ska inte räkna bort gamla uvar när skrikhönsen är för högljudda.

Anonym sa...

För övrigt har Ella Bohlin utsetts till årets förvillare 2005 av föreningen Vetenskap och Folkbildare med motiveringen "för hennes vilja att jämställa skapelsetro med vetenskap i svenska skolor".

http://sv.wikipedia.org/wiki/Årets_förvillare

/Eskil