9 juni 2009

Har Klimax givit upp?Halva juni har snart passerat och det är fortfarande svinkallt och regnigt här i Stockholm, dvs tydliga tecken på den globala uppvärmningen och den kommande apokalypsen.

De förvirrade tomtarna i Klimax syns inte till och deras hemsida finns inte längre kvar. Är det någon som vet var de håller hus? Har de tagit semester och (gud förbjude) flugit till ett varmare klimat? Har de tröttnat på skiten? Har de kommit till insikt om att deras profet Al Gore är en profithungrig lögnare? Har de beslutat att strunta i allt och flyttat ut till kåtor i norra Norrland för att minska sin klimatpåverkan?

Så många frågor... :)

10 kommentarer:

brodeur sa...

snorungar är aldrig särskilt uthålliga. De gav upp när det blev kallt.

Magnus sa...

Har de kanske skaffat jobb på på IPCC?

Metodik enligt Michael Mann, Josh Willis m fl.

;)

Skeptikern sa...

brodeur: well said!

Magnus: Ja, kanske det. De har ungefär samma kompetens som på IPCC!

Magnus sa...

brodeur. Det kan säkert ligga något i det du säger (även om jag inte sätter min skjorta på att det är orsaken här).

De som är politiska i denna kamp (och det verkar iofs de flesta inom politiken vara :( ), och då gissningsvis i synnerhet unga som vill ha snabba resultat, kan nog ge upp om de anar att de har fel.

Men det kommer säkert på sina håll dessvärre att kämpas hårt för ett KATASTROFALT(!) Köpenhamnsavtal och det även om det blir en kall häst och tidig kall vinter -- d v s om jordens medeltemperatur kryper ner under snittemperatur senaste 30 år (och ev. än kallare på norra halvklotet). Men det vet vi ju inte. (I och med att vi är i botten på ett ovanligt svagt solcykelminimum har jag dock lättare att föreställa mig mer kyla än motsatsen.)

Nästan säkert, enligt de allra flesta solforskare, blir det ju två svaga solcykler nu, på sin höjd inte starkare än en 1928 (NASA:s prognos nu). Kanske även svagare. Därför tror jag att kommande decennier blir kallare än t ex 1960-talet. Men tidigast 2014 gissar jag att temperaturen kan börja falla under 1960-talskyla och ned i ett "rejält" minimum.

(Såg att bloggen "Andas Lungnt" hade en post om Joachim Schellnhuber. Bra! Det är även en som sökt definiera vilka klimathot Köpenhamnsavtalet ska grundas på och hur det ska lösas. IPCC-alarmism med tredubbla förgasare och raketbränsle...

Antingen ned på Lomborg-jorden eller då är vi alla rökta!)

Anonym sa...

Man skulle kanske kunna vitsa lite och säga att deras sorti blev ett verkligt anti-KLIMAX?

Mvh Labbibia

Mårten sa...

dom har alltså försvunnit, lika spålöst som min skatteåterbäring eller lika spårlöst som dessa så kallade asfaltsindianer försvann från stan när dom råka punka däcken på bandidos-ledarens bil... :)

Skeptikern sa...

Mårten: Är det sant? skar dom upp däcken för en Bandidos-ledare? :)

Mårten sa...

Jäpp, dom sprang ju runt i göteborg å skar upp däcken på bilar, främst SUV:ar å sånt. Tills dom luftade fel Jeep :D
Sen har jag inte hört nåt mer om dom, så konstigt.

Anonym sa...

Bloggpaus? Att inte skriva inlägg om klimatet gör mitt livsklimat sämre. Glöm inte det!

Skeptikern sa...

Mårten: Bandidos kanske "tog hand om" Klimax... som man bäddar får man ligga!

Anonym: Sorry, nu är jag tillbaka med fler artiklar!