25 juni 2009

Jonas Sjöstedt strikes back

Jonas Sjöstedt läste tydligen mitt inlägg som jag skrev i tisdags eftersom flera av mina läsare klickade till hans blogg och skrev några kommentarer. Han noterar att:

"Flera av de arga inläggen verkar ha hittat till min sida via denna blogg (Klimatbluffen) som driver tesen av växthuseffekten är en bluff."

Eh???

Jonas bemödade sig nog bara med att läsa titeln på den här bloggen innan han började raljera, hitta på och dra sina slutsatser.

Jag blir så trött... och det är människor som Jonas Sjöstedt som just nu åker på tågkampanj i Sverige för att propagera för klimatåtgärder.

4 kommentarer:

Snowroller sa...

Det är lite av Goebbels i Sjöstedt på nåt vis. Så fort det inte kommer lovord tar vi till den inrepeterade repertoaren om vilka demoner motståndarsidan är.

Snowroller sa...

Måste tillägga att Jonas Sjöstedt inte verkar ha förstått vad växthuseffekten är för nåt och vilken underbar betydelse det har för oss och allt annat levande på jorden.

Anonym sa...

Kunde inte undvika att googla lite på Jonas Sjöstedt och hittade en artikel från slutet av 2006

http://www.vk.se/Article.jsp?article=91438

Där kan jag läsa att han var gift men diplomaten Anne Måwe och de bor i New York där de bor de granne med några av världens rikaste människor. Jonas var hemmapappa och inkomst var riksdagspensionen. Borde inte diplomatlönen räcka för hela familjen?

Dagarna fördrev han med för att ströva runt och upptäcka sin nya hemstad och det finns många författarmöten som bokhandlarna ordnar med poesiuppläsningar som han tyckte var mysiga. Och han gillar att vandrar runt bland gallerier i Chelsea. Däremot nämnde han inget om intresse att studera naturvetenskap.


Vidare kan vi läsa att paret gifte sig på Bali och förlovningen var i Gaza (jag skulle inte ha valt detta ställe för förlovning). Man kan dock fråga sig om det var ett klimatsmart sätta att förlova och gifta sig? Vidare kan man läsa att dom hade pendlat 3 år till varandra innan dom gifte sig. Fråga om dom själv betalade biljetterna (flyg?) eller om det var de svenska skattebetalarna.

Dessutom uppskattar han för att citera "Mest varje vecka är det också besök hemifrån för någon av familjen. I förra veckan var systern från Göteborg på besök, någon vecka dessförinnan fyra tjejkompisar till dottern." Man får hoppas att besökarna inte flög över atlanten?

Det verkar vara en ganska bekväm livsstil, Men om den är så klimatsmart är tveksamt.

/Eskil

Skeptikern sa...

Eskil: Intressant läsning! Högt uppsatta politruker, särskilt socialistiska sådana, är inte sena med att njuta av livets frukter. Pendla mellan NY och Sverige är inte direkt klimatsmart men klimatet var ju inte direkt ett hett ämne för några år sedan.

Snowroller: Exakt. Han blandar nog ihop klimat med växthuseffekt. Kunde lika gärna ha skrivit att jag driver tesen att gravitation är en bluff. Att koldioxid behövs för den livsgivande fotosyntesen är nog också okänt för honom.