24 juni 2009

Kors i taket! Oppositionen vill höja skatternaOppositionen har symboliskt hoppat på tåget för en kampanjresa i Sverige. De vill satsa på jobben och klimatet. För att göra detta har hjärntruster hos socialdemokraterna, vänsterpartiet kommunisterna och miljöpartiet kommit fram med en hittills helt obeprövad metod:

HÖJDA SKATTER!

Sverige har världens näst högsta skattetryck. Det finns alltså bara ett enda land (Danmark) på hela planeten som tar så mycket pengar från sin befolkning som Sverige. Det måste bli ett uppror mot detta men paradoxalt nog så är Sverige nog det enda landet där skattesänkningar ses som något negativt. Ju högre skatt desto mindre individuell frihet. I stället för att vi själva får välja vad vi vill göra med våra pengar så tas större delen av våra inkomster av politiker som sedan beslutar vad DOM tycker är bäst.

Jobb skapas inte av politiker. Jobb skapas av privata företag. Höjda skatter kommer leda till att färre företag startas och att befintliga företag inte nyanställer. Staten kan inte satsa något för att få ur landet ur krisen. Alla deras satsningar måste finansieras med pengar som tas från den privata sektorn och det är ingen outtömlig kassakista som de flesta verkar tro. Om Sverige ska lyftas ur krisen måste statens utgifter minskas radikalt. Och ska det satsas så ska det satsas på att underlätta företagande i det här landet. Sverige har en god tradition av uppfinningsrikedom, ingenjörskonst och företagssamhet men med tanke på att inte ett enda svenskt storföretag har bildats de senaste 40 åren så är det något som är väldigt väldigt fel i det här landet. Och om höjda skatter är botemedlet som politikerna föreslår så kommer vi nog aldrig få se ett nytt svenskt storföretag bildas.

Vinner oppositionen valet nästa år så kan vi vänta oss en chockhöjning av skatterna för ni tror väl inte att klimatåtgärderna är gratis. För att bekosta dessa drakoniska klimatpaket kommer vi inte bara tvingas avstå från en större del av våra inkomster. Vi kommer tvingas avstå från en mängd olika bekvämligheter. Miljöpartiet har ju bland annat sagt att de vill förbjuda inrikesflyget. Bara en sån sak.

Läs mer om oppositionens planer att avveckla Sverige: Aftonbladet, Svenska Dagbladet1, Svenska Dagbladet 2.

(Jag var lite off topic i det här inlägget så jag grubblar på att starta en till blogg med inriktning på politik och ekonomi. Det är inte bara klimathotet som får mig att vilja blogga... mer om det snart!)

3 kommentarer:

Per-Erik Hedén sa...

På följande länk kan man läsa om hur fel vallagens beräkning av mandat slår.

http://www.valmatematik.se/
forl_mandatfordelning.htm

Beräkningen gynnar det största partiet, socialdemokraterna.
Det finns ingen demokrati i beräkningen, som använts hela tiden sedan 1907-1909.

Per Welander sa...

Tyvärr har inte heller Alliansen och Anders Borg förstått att nya företag måste komma fram som ersätter de gamla som går under. Genom att flytta sig åt vänster knuffar Alliansen motståndarna ytterligare mot socialismen.

Om de röd-gröna kommer till makten blir vi alla fattigare. Staten skapar inga riktiga jobb. Folk tycks tro att det är ett nollsummespel och det gäller att fördela "pengarna". Men rättvist blir det om alla är fattiga. Gröna jobb är ineffektiva och förstör riktiga jobb.

Snowroller sa...

Det är uppenbarligen läge att försöka vinna tillräckligt med pengar för att kunna lämna Sverige för ett land som uppskattar folk och fä för vilka de är. Finns det nåt sånt land kvar?