20 juni 2009

Det här med semesterOkej. Vi är alla överens om att jorden värms upp snabbare än någonsin. Människan bär skulden och ett varmare klimat kommer leda till jordens undergång. Värme = dåligt. Ett varmare klimat är det största hotet mot mänskligheten som vi måste stoppa med alla till buds stående medel.

Hur kommer det sig att i stort sett alla svenskar tar sin semester på sommaren, den period då det är varmast i det här landet?

Hur kommer det sig att hundratusentals svenskar under sommaren reser utomlands där det är ännu varmare?

Hur kommer det sig att hundratusentals svenskar under vintern reser till länder med tropiskt klimat?

Fortsätt midsommarfirandet alla glada! Själv så var jag inomhus hela dagen igår på grund av regn och kyla...

14 kommentarer:

Anonym sa...

Glad midsommar Skeptikern!

Du måste gå ut, helst naken, så du härdar dig inför kommande svinkalla tidsperiod som är i antågande enligt senaste rön. Själv sitter jag i skuggan bakom huset i mina tangabrallor med sill och nubbe och sjunger " Helan Gore, sjung hopp fadderallan lej."
JR

Nisse sa...

Denna midsommar var lika ruggig och kall som alla föregående jag kan minnas. Men nu har ju IPCC beslutat att människan värmer upp jorden och då spelar absolut inte något så obskyrt som verkligheten någon roll längre. Om så vi skulle vakna upp imorgon med två meter snö utanför fönstret och isbjörnar rotande i våra soptunnor så skulle det vara vårat fel och speciellt då våra obeskattade CO2 utsläpp som ju tydligen är oerhört mycket mer uppvärmande än vad beskattade CO2 utsläpp är.

Skeptikern sa...

JR: "Helan Gore" :) hahaha!

Mårten sa...

säg till IPCC att jag INTE låg å frös i min bil så tänderna skallrade, och at vi INTE fick sitta på altanen med jackorna på när vi grillade för detta djur som anklagas för att släppa upp masa koldioxid, och att vi INTE hade regn, åska och 12C på hele midsommarafton
Samtidigt som Per Holmgren får gapa i media om att vi om ett par år får hit klimatflyktingar och sverige kommer ha 45-50 grader varma somrar!!!!

Men det här ville han inte ställa upp på
http://www.resume.se/nyheter/2006/12/13/svts-per-holmgren-ville-in/index.xml

Snowroller sa...

Hittade en tävling från Bic, tillverkarna av rakhyvlar, där man ska ta sin bästa semesterbild och skicka till dom. Man kan vinna en kamera.

Man har till den 32 augusti på sej och tur är väl det för inte fan har det varit nåt semesterväder att plåta hittills. Nu låter det som om jag gör reklam för tävlingen men så är det inte, inte egentligen.

Jag kom att tänka på den när jag såg detta inlägg om hur likt Ford IPCC och dessa datormodell-forskare agerar. Dvs, de gör som Ford gjorde under 1960-talet när japsens bilar blev populära i Amerika. De struntade i verkligheten och såg bara att de hade haft framgångar på vissa områden. Ända tills de fick verkligheten slängd i ansiktet 1973 och de fick sluta göra sina soppatörstande jättebilar.

Så agerar alarmisterna idag. Kommer James Hansen och Al "Helan" Gore att förstå när verkligheten slängs i deras ansikten?

Skeptikern sa...

Mårten: Du skola icke smäda Pär Holmgren ty han veta allt och behöva icke hava kritiska röster riktade mot sig ;)

Snowroller: "32 augusti", fortfarande bakis? haha!

Christian sa...

Historiskt sett har ju också mänskliga civilisationer blomstrat under varma perioder. Värme är energi. Värme är bra.

Anonym sa...

Jag såg ett program på svt1 idag där en dansk reporter for runt och informaerade allmänheten om hur illa ställt det är med vanliga familjers koldioxidutsläpp. Han var hos en familj där han sa att varje gång ni lyssnar på radio så gör ni livet surare för isbjörnarna!
HERREGUD!!
Nu måste denna klimatgalenskap få ett slut!!

Anonym sa...

Hörni, vi måste väl kunna lyfta blicken lite högre och tänka på att det bor människor även utanför Sveriges gränser. Som inte skulle må bra av en eventuell temperaturhöjning. Juni är alltid kass, det vet vi alla, men april var rekordvarm om ni minns, och även maj var väldigt varmt.

Anonym sa...

Hej Hej Skeptikern

Jag skriver inte för att hacka på dig, vi har olika åsikter och det får man väl respektera... men om du nu inte tror på klimatförändringarna så måste du väl åtminstone se de miljörelaterade problem som människor skapar. Jag tänker på giftutsläpp i fattigare delar av världen, ohållbar skövling av värdeful skog, sötvattensbrist
osv. Och jag menar att även om vi bortser från klimatet och från den evigt debatterade koldioxiden så finns det alltför många problem och dessa pga människan! Hur ställer du dig till dessa problem, är det något du skulle kunna engagera dig i? Jag håller med om att allt inte behöver handla om temperaturhöjningar hit eller dit, det blir snart tröttsamt, men det handlar om människor, det handlar om liv.

Jag tycker själv att din blogg är mycket intresant, trots att jag inte delar dina åsikter till fullo. Men jag tycker även att det finns så otroligt mycket som man kan lägga sin energi på, som inte behöver handla om klimatet. Allt behöver inte gå i svart eller vitt.

Fortsätt vara skeptisk men tänk på var du lägger ditt fokus. du skulle ju kunna uppmana till engagemang på andra plan?

Anonym sa...

Anonym

Du har tydligen läst "Klimatbluffen" ganska dåligt.
Att fokusera på andra miljöproblem än koldioxid och klimat är ju precis vad denna blogg handlar om.

Vi kan inte styra klimatet och behöver inte heller göra det, så se för fan till att fokusera på det som är vettigt, det är det som denna och de flesta andra skeptiska bloggar handlar om. Att slänga tusentals miljoner på hjärnspöken verkar faktiskt ganska sinnessjukt. Det är i alla fall så jag uppfattar dessa bloggar. Skeptikern får naturligtvis rätta mig om jag har fel, det är ju faktiskt hans blogg.
JR

Skeptikern sa...

Anonym: Självklart ska vi försöka ta itu med verkliga problem, bland annat de som du nämnde. Detta har jag skrivit om och om igen i väldigt många artiklar. Människan ställer till med väldigt många riktiga miljöproblem som vi kan lösa och ta itu med. Och jag är självklart inte emot miljöteknik. Men när miljön sätts före människors överlevnad så sätter jag ner foten.

Det handlar inte om att jag "inte tror på klimatförändringarna". Hur kan man tro/inte tro på detta? Klimatet har alltid förändrats och har gjort så i flera miljarder år. Att klimatet plötsligt helt och hållet styrs av en liten spårgas som människan släpper ut är ett hjärnspöke som JR skrev i sin kommentar.

Max sa...

Den här bloggen går från bra argument till ruskigt dåliga argument. Varför inte fortsätta med de bra?

Denna posts argument är i princip: Människor och svenskar i synnerhet tycker om värme, därför är en global uppvärmning bra.

Bara för att folk köper AGW-teorin betyder det inte att de vill leva i kyla. Självklart tycker vi om värme. Det är inte det debatten handlar om. Jag börjar tappa förtroendet för den här bloggen.

Skeptikern sa...

Max: Se inte artikeln som ett argument, mer som en reflektion.

Och ja, värme är garanterat mycket bättre än kyla. Vi hade över 2 kilometer is över hela Sverige för 12000 år sedan, vilket inte direkt är gynnsamt för oss människor.