15 juni 2009

Danmark har en klimatministerConnie Hedegaard är Danmarks klimat- och energiminister. Landet med vindsnurrorna...

Intervjuas i dagens Metro. Deadline. Bråttom. Kraftfullt avtal. Enighet. Åtgärder. Ansvar. Kommande generationer. Koldioxid. Växthusgaser.

SAMMA SKIT.

Lägg ner hela Köpenhamnsmötet. Om vi räknar upp alla problem som människor på den här planeten lider av så kommer klimatförändringar 100 år in i framtiden garanterat längst ner på listan. Kan inte alla dessa politruker ägna sig åt något vettigt i stället för att försöka styra planetens kaosstyrda klimatsystem? Eller än bättre, avskeda allihopa så att de kan ta ett riktigt jobb och göra lite nytta.

Vi har alldeles för många politiker och de gör tillräckligt stor skada redan som det är. Beväpnade med ett Köpenhamnsavtal så kommer de bli rent av livsfarliga.

5 kommentarer:

Snowroller sa...

Hon ser blåst ut - och jag menar inte hennes hår. Ärligt talat är jag trött på att riktiga miljöproblem ignoreras hela tiden.

Så fort ett samtal om miljön kommer igång när jag är utanför familjen försöker jag hela tiden styra in detta samtal på kvicksilver, bly och andra tungmetaller. Det får i alla fall bort folks tankar på koldioxid.

Det märks dock att de som inom skolans värld ibland kallas ”kodbärare”, alltså personer som personifierar den dominerande kulturen i ett arbetslag eller på en skola, vill styra tillbaka diskussionen på koldioxid. Jag stör dessa genom att styra diskussionen bort från detta till saker som är verkligen påtagliga inom miljöområdet.

Ordet kodbärare är f ö myntat av en f d lektor och forskare vid namn Gerhard Arfwedson, född 1930.

Wolter sa...

Vansinne är vad det är - men hur stoppar man det?
Jorden är nedlusad, inte bara av politiker som vill göra karriär på detta utan 1 milj andra som har sin utkomst från klimathysterin. Allt från datasnickrarna som gör datormodellerna till den lille kommunekologen som sitter ute i kommunerna och tror att han/hon gör nytta.
Hur komma till dom och säga att det inte va nåt - ni kan gå hem nu?

Det är en gigantiska apparat som satts i rullning och ju fortare man kan stoppa den dess bättre är det. Den stannar av sig själv den dag folk inte vill vara med och pröjsa längre.

Per-Erik Hedén sa...

Bilda ett parti för klimatrealister till nästa års riksdagsval och kommande EU-val!

Peter sa...

Klimatminister?? En minister som skall styra klimatet?? Skall hon dansa regndansen i riksdagen då eller? *LOL*

Anonym sa...

Man borde bilda ett klimatparti!

Klimatpartiet kunde ha feminism och elallergi som andrafrågor (och i allt övrigt kopiera VPK:s partiprogram, comme il faux i branschen).

Det handlar ju bara om att alarmera maximalt, kräva allt som är omöjligt och tycka så synd som möjligt om allt "det där". Samt sätta några kossor som inte fattar nånting som frontend för att se fula och därmed stackars-sympatiska ut i TV-rutan, så kommer man säkert att kunna wasta hundratusen röster under 4%-spärren från den etablerade klimatmaffian.