28 juni 2009

Almedalen - felprioriteringarnas MeckaIgår kväll fick jag en höra en tråkig nyhet om en äldre släkting. Hon behöver en specialistutredning av en läkare men måste vänta i sex månader innan det blir aktuellt. En kötid på ett halvår i den svenska sjukvården för en person som passerat 80 år.

Sedan slår jag på TV4-nyheterna och då säger nyhetsuppläsaren att den viktigaste frågan för partierna som deltar i Almedalen är klimatet.

Vad i helvete!

Klimatet ska inte ens diskuteras - särskilt inte av makthungriga politiker som vill ha fler styrmedel för att hålla befolkningen i schack. Vi har verkliga problem som måste lösas. Jag vill inte höra mer om koldioxid, vindkraft, larmrapporter, havsnivåer, smältande glaciärer och att det snart är för sent innan klimatförändringarna tar död på oss.

Vi har vårdköer, arbetslöshet, mobbing i skolan, organiserad brottslighet, våldtäkter och gud vet vad vilka övriga problem i det här landet. Vi kan ju börja med att prioritera polisen. Jag har inte sett en patrullerande polis i Stockholm på flera år. Om jag får besök av vänner från utlandet så får jag alltid frågan varför det inte finns poliser på gatorna.

Vad ska jag säga? Nej, medborgarnas säkerhet är inte en prioriterad fråga. Däremot har vi satsat 50 miljarder kronor på vindsnurror i Piteå.

Det här absurda klimatfokuset måste bort. NU!

4 kommentarer:

Christopher E sa...

Jag förstår din frustration, Skeptikern. Vi lever i en helt vansinnig tid. Mitt förtroende för (de flesta) politiker har aldrig varit lägre.

CBR sa...

Ja vi har hört för mycket hot om klimatet nu..

HCA sa...

En ärlig undran jag har är varför politiker är så enormt blinda för verkligheten?
Om vi även skulle leka med tanken att de har rätt, de däringa alarmisterna, så är ju satsningarna så gigantiskt fel! Etanolen, ja det blev ju bra liksom.... Vindkraften bör ha verkligen bevisat sin egen kompletta oduglighet (6% effektivitet idag)...
Men ändå så bara kör dom på och tjatar om fortsatta satsningar. Varför?? Fan, vore det så rackarns akut, så är det ju verkligen hög tid att klämma upp ett par kärnkraftverk, eller varför inte bygga ett gäng vattenkraftverk i redan utbyggda älvar? Beprövad teknik och säker leverans, utan co2 som "avgas", borde ju få dessa dårar att hoppa jämfota av lycka och joddla ikapp med Maud, Pär å polare Al.

Men inte då... Nä då ska man utveckla och testa ny teknik, med allt från vågkraft till vibrerande snurror på hustak. Man blir bara matt inför den totala dumheten..

"Vi får inte de ledare vi behöver, vi får de vi förtjänar" - kloka ord från någon klok person..:)

Snowroller sa...

Vad har hänt med jobben, vård, skola & omsorg? Vad har med solidariteten? Mycket som slängdes ut mer än bara babyn då den slängdes ut med badvattnet.