25 juni 2009

Bedrägeriet med utsläppsrätter lockar investerareVindkraft var inget för fondspararna men det politiskt skapade systemet med utsläppsrätter lockar däremot investerarna. Mannheimer Swartling har skapat en trevlig liten klimatgrupp med ett par delägare. De liknar handeln med utsläppsrätter som ett derivatinstrument och vill naturligtvis göra sig en hacka på detta.

"Vi såg ett uppsving av klimatfrågorna förra året och ville därför stärka vår expertis. Eftersom handeln med utsläppsrätter är en viktig del av gruppens verksamhet och den påminner mycket om derivatinstrument är några av oss bankjurister i botten, säger han (Zoran Stambolovski, delägare)"

Detta monumentala bedrägeri baseras på IPCC:s datormodellerande som säger att människans lilla andel av co2-utsläpp leder till katastrofala klimatförändringar och det vanliga eländet. Uppbackat av politiker så kommer detta system att bestå och byggas ut. Resursslöseriet kommer uppgå till gigantiska proportioner, investerare kommer spekulera vilt och klimatet kommer inte påverkas ett endaste litet dyft. I stället för att vi använder våra knappa resurser där de behövs mest så kommer de slussas runt i ett handelssystem som kommer göra människor som Al Gore extremt rika och alla andra fattiga.

6 kommentarer:

Snowroller sa...

Påminner om såna där smarta skurkar som lyckades "sälja" Eiffeltornet, Hagia Sofia, Trafalgar Square m m till amerikanska turister i början av förra seklet.

Svindlare finns överallt och när nästa skrämselhicka drar igång om ca 10-15 år kommer de att sikta in sej på den också.

Skeptikern sa...

Snowroller: Det här svindleriet överträffar det mesta. Om vi skulle följa logiken med växthusgaser så borde det ha varit rimligare att ha utsläppsrätter för vattenånga.

Vattenånga klingar inte lika ödesmättat som koldioxid. Koldioxid låter verkligen som en hemsk och dödsbringande gas, vilket det OCKSÅ är enligt politikerna.

Jag ser framför mig ett rum där Mannheimer Swartlings toppjurister och delägare sitter och spekulerar i vattenånga. Eller föresten, de sitter nog i ett turkiskt bad och spekulerar för att få den rätta känslan!

Snowroller sa...

Vi får skylla på diväteoxiden! Den dödar tusentals varje år. Där har vi nåt att satsa på.

Ingvar Åstrand sa...

Hej,

Får jag påminna om Penn & Teller som namninsamlade mot dihyrooxid.

Part 1 -- 10:26 Bullshit Debunked: Environmental Hysteria
(de sista 2 minuterna namninsamling emot dihyrooxid)
http://www.youtube.com/watch?v=2QmktIMPaBA

eller 3:43 minuter om enbart namninsamlingen
http://www.youtube.com/watch?v=hzLs60ZaNW4&NR=1

Part 2 -- 10:39 Bullshit Debunked: Environmental Hysteria
http://www.youtube.com/watch?v=Xn6--jIz4Go

Kolla här:
http://svtplay.se/v/1604649/gomorron_sverige/klimatdebatt_usa_s_mellanosternpolitik?sb,p102831,1,f,-1
Häpnadsväckande kommentar – men så här tror nog alla lättrogna efter medias klimatmarinering av deras hjärnor.
4:35 minuter in säger profeten Anders Wijkman ”koldioxiden stannar i atmosfären under en mycket, mycket lång tid”.

Detta är fel!

Jag har talat med Elbranschens debattredaktör som var intresserad av mitt inlägg som vederlägger ovanstående trosföreställning.
Det finns en intressant men okänd koldioxidsänka (eller fälla) som jag upptäckt och som kan beläggas med publicerad forskning.
Är det taktiskt att publicera detta nu?

Så undrar jag varför ingen har intelligens och intresse för att få veta att det mesta av den moderna fysiken är bedrägeri.
Det finns många paralleller mellan dessa forskningsbluffar.

Ingvar

Anonym sa...

En liten kommentar till skeptikerns visionhttp://www.kallestrokirk.se/09jun26.htm

Skeptikern sa...

Kalle Strokirk: hahaha :)