7 juni 2009

Climate of Extremes: Intervju med Pat Michaels

Pat Michaels intervjuas angående sin nya bok Climate of Extremes.

Del 1 av 3Del 2 av 3Del 3 av 3

5 kommentarer:

Snowroller sa...

"There's always an apocalypse", det var ett bra uttryck. Det bekräftar min egen åsikt att människor behöver nåt apokalyptiskt att tro på. Det låter konstigt men det är en psykologisk grej som hängt med oss hela tiden. Vi behöver vara på alerten hela tiden. Det är inte längre lejon som jagar oss över savannen men vi behöver dom ändå.

Anonym sa...

Redan de första raderna i förordet till hans bok gör att man blir nyfiken och måste läsa vidare.

1980 blev Pat Michaels statsklimatolog knuten till universitetet i Virginia. Eftersom han anser att Al Gore och hans gäng inte är vetenskaplig trovärdiga har han öppet (!) debatterat mot dem. Detta har medfört att universitetet inte längre kan ge honom både full akademisk frihet och full lön och nu i slutet av juni (2009) kommer han att lämna posten som "Research Professor and State Climatologist". Han ger fler ex. på att statsklimatologer inte får offentliga göra sin vetenskapliga övertygelse utan repressalier: George Taylor i Oregon, David Legates i Delawere, Mark Albright i Washington State. Att vara statsklimatolog i USA har blivit en politisk befattning!

Resonemangen genom hela boken stöder sig på vetenskapliga artiklar och han kommer fram till att, ja gissa, alarmisterna har inte på fötterna.

För alla klimatmedvetna är boken ett måste och borde översättas till svenska.
/ A

Tomas S sa...

Bra intervju, Pat Michaels är väldigt påläst och sansad. :)

Lite roligt också. :)

"Half ass-id rain"

Per Welander sa...

Oregon i USA har varit/är miljömupparnas paradis. Jag hade ett långt samtal med George Taylor på klimatkonferensen i N.Y. där han berättade sin häpnadsväckande historia.

Politiker vill inte sanningen ska komma fram, de tystar oliktänkande och de vill ha klimathysterin som en religiös rörelse. Sen kan de lättare införa tokerier i religionens namn. Påminner mycket om hur det var på kommunisttiden då "rätta" vetenskapen användes i statens tjänst.

nisse sa...

Klimatförändringen är media made inte man made...