19 april 2008

Time Magazines senaste omslag(Tips: Craig James)

7 kommentarer:

Christopher E sa...

Ett skandalöst omslag som förminskar betydelsen av de 7000 amerikaner som dog på Iwo Jima för att driva tillbaka den japanska ockupationen av västra Stilla Havet (för att inte tala om de 22000 japanska soldater som också dog där och hellre hade varit hemma i Japan).

Med den överlevande Iwo Jima-veteranen Donald Mates ord om omslaget:

“It’s an absolute disgrace. Whoever did it is going to hell. That’s a mortal sin. God forbid he runs into a Marine that was an Iwo Jima survivor.”

(uppsnappat via JunkScience)

Peter sa...

Hmm.. kriget mot global warming..
De menar väl striden mot de stolliga alarmisterna då va? ;-)

Tobias sa...

Varför skrivs det så lite om NASA's Aqua project? Vad jag har kunnat förstå så visar satellitmätningar på att idén om positive feedback är felaktig, vilket i princip kullkastar varenda klimatmodell som någonsin skapats...

Anonym sa...

Tobias: Jag undrar samma sak! Det fanns en bra artikel i Nyzeländska Climate Science om det:
http://www.climatescience.org.nz/images/PDFs/climate%20change%20confirmed%20but%20global%20warming%20is%20cancelled.pdf

Inge

Magnus A sa...

Utöver christoffers kommentar behövs egentligen inget sägas.

Jag tänkte i alla fall på att Global Warming-hysterin genom den för environmentalismen så typiskt tanklösa biobränsleexpansionen nog bidragit till att skövla fler träd än något annat i nutid. Så omslaget är även genuint hycklande.


(Och religionen environmentalismens sanningsanspråk är nog f ö även något som utmanar yttrandefriheten. När jag till intresserat lyssnande bokhandlare tipsade om Svensmarks och Calders bok hos var de positiva tills jag nämnde den dispyt som deras forskning innebär i CO2-debatten; då tittade de åt ett annat håll, utropade "Jaha du!" och försvann blixtsnabbt. Alla medier tycks ha samma attityd.)

Magnus A sa...

Apropå det om hotad yttrandefrihet skulle det inte förvåna mig om Times environmentalismer skulle bli nöjda förrän de lyckats tysta kritisk analys av AGW-hysterin (d v s oss "skeptiker") och efter det kaxigt skulle kunna häva ur sig att de räddade planeten genom att de tystade oss (och satte demokratin ur spel).

Visserligen så vansinnigt att det vore ett höjdarskämt i ett Asterix- eller Lucky Luke-album, men inte helt orealistiskt.

Magnus sa...

Ser att bloggen Small Dead Animals har en post om detta med en emormt lång kommentarstråd med diverse länkar och som torde vara intressant. Har själv inte tid att läsa den nu...