17 april 2008

Dagens klimatprofetia från Sveriges Television


Vaknade upp i dag, satte på tv:n, hör signaturmelodin för nyhetssändningen och första nyheten är att klimathotet är betydligt allvarligare än vad IPCC tidigare trott. En engelsk man intervjuas. Brian Walker från ett forskarnätverk som heter Resilience Alliance som varit med på någon slags klimatkonferens i Stockholm i dagarna. Han varnar för att vi kommer drabbas av kraftigare följdverkningar eftersom klimatet går över den så kallade tröskeln och då är mänskligheten illa ute.

I inslaget säger Walker att ny forskning visar att det är värre än vad man trott tidigare. Vilken slags forskning det gäller eller vilka de nya resultaten är berättar han inte.

Reportern säger: "Naturen är en fantastisk buffert för att ta hand om människans synder. Men denna buffrande effekt håller på att ta slut." "...naturens gigantiska gratistjänst som vi har överutnyttjat..."

Synder? Överutnyttjande? Vem är det på Sveriges Television som skriver dessa absurda texter? Hoppas personen i fråga blir avskedad nu när SVT ska skära ner...

Walker tar upp spridning av fågelinfluensa som en effekt av den förutspådda accelererande klimatförändringen. Han berättar inte varför just fågelinfluensa skulle sprida sig eller vilken forskning detta uttalande baserar sig på.

Hur ska vi då hindra den accelererande klimatförändringen? Johan Rockström från Stockholm Resilience Centre har lösningen:

1) Etablera en världsomspännande klimatpanel kopplat till IPCC.

2) Att Sverige, som första land i världen, etablerar ett "Superministerium" direkt underställd statsministern för en hållbar förvaltning av ekosystem. En "Supermiljöminister överordnad finansministern", säger Rockström.

Varför just denna supermiljöminister ska stå över finansministern skulle vara intressant att veta. Ska inbillade klimathot prioriteras före betydelsen av ett fungerande ekonomiskt system i samhället?

Kort sagt ett inslag utan någon som helst substans men med en domedagsprofetia som heter duga.

11 kommentarer:

Anonym sa...

såg samma inslag.... som bara sändes i rapport gomorron... ingen annanstans.. inga tidningar har skrivit om konferensen.. så vem ligger bakom ?
svt:s klimatstrateg per homgren ? nyklippt dessutom?

Peter sa...

Läste om det på text-tv. Superalarmisten Hansen citerades.

recon sa...

Det här är en produkt av en konferens som hölls i Stockholm och avslutades häromdagen (länk).

Vad de har gjort är att anamma James Hansens 6-graders scenario och max CO2-tak på 350 ppm, direkt inspirerat av Hansens senaste alarmistiska papper (länk).

Det tjatas ihärdigt om att klimatändringarna sker snabbare än någon har förutsett, jag önskar att man någon enda gång kunde presentera vilka dessa klimatändringar är, och var på jorden de sker? Lite mycket begärt kanske eftersom det inte finns några somhelst påtagliga bevis.

Det är också uppenbart att deltagarna i denna konferens har valt att ignorera i prinicip all Hansen-motsägande forskning som har publicerats sedan IPCC kom ut med sin rapport. Den enda slutsats man kan dra av detta är att agendan var att underblåsa alarmismen och sprida klimatpanik.

Anonym sa...

SU:s AGW alarmister...

Fyran visade också ett inslag igår kväll.
I morse satt de hos Steffo och berättade om den snabbt närmande undergången med 6 graders temp-förhöjning och obebolighet på stora areor....

Såg just att DN:s Karin Bojs blivit utnämnd till hedersdoktor.
Gissa var och på vilka meriter.....

Mårten sa...

Anmäl inslaget till granskningsnämnden, det är horribelt att media får låta en del köra sin helt egen agenda utan några som helst bakgrundsfakta.
Sist var det ju en "forskare" som hävdade att 25% av polarisarna redan smält, han fick en hel dags uppmärksamhet, innan han försvann...

Mårten sa...

Lite O/T, tips: kolla www.gp.se, och Skodas annonskampanj i ovankanten... så dumt så klockorna stannar

Skeptikern sa...

Recon: Såg i SVT:s artikel att man refererade till Hansens vansinnesscenarier men förstod inte att konferensen baserades på dessa. Men med tanke på domedagstemat i reportaget så var det väl inte så konstigt varifrån man hämtat sina idéer.

Anonym: Hedersdoktor... man upphör aldrig att förvånas.

Mårten: Tack för tipsen! Kollade gp.se men jag tror de hade bytt banners. Får se om jag kan se bannern på någon annan sajt.

Anonym sa...

Det gäller nog bara att ha rätt åsikt för att få komma till tals i SVT. Det var en annan konferens i en mycket större storstad för ett tag sedan med en annan vinkling om klimatet men inte fick den ett 5 minuters inslag i SVT...

/erik

Skeptikern sa...

Erik: Exakt! Den konferensen var betydligt mycket större men deltagarna hade så att säga fel åsikt i klimatfrågan. Man kan ju inte ge tittarna en alternativ världsbild..

Mårten sa...

Mjo, bemnnern var bara uppe en dag.. I och för sig den blinkade "klicka här"
sen gjorde man det, och "Nu hjälper du miljön för nu drar din dator mindre ström!"
Det blir nog inte mer dumt än så, eller?

Skeptikern sa...

Mårten: Det låter onekligen väldigt korkat men "klimatreklam" brukar oftast vara det. Lagt upp en ny artikel på temat precis.