21 april 2008

Även Spindelmannen protesterar mot global uppvärmning


Såg den här på Arbetarens klimatblogg. Jag tycker Alain Roberts klättring är otroligt spännande att titta på. Så varför klättrar han utan livlina upp för det här hotellet i Hongkong?

För att få folk att inse problemen med, och göra något åt den global uppvärmningen.

Till och med galna klättrare använder klimathotet för att få uppmärksamhet. Vart ska detta sluta?

3 kommentarer:

recon sa...

...och under den där klättringen släppte han säkert ut mer CO2 (mht den mat som måste produceras för att tillföra hans kropp de förbrända kalorierna) än en normal person släpper ut genom sitt bilåkande fram och tillbaka till jobbet under 3 dagars tid...

Andy - Liberal sa...

Ja det är intressant det är med klimatdebatten...Mig veterligen är det t ex också endast Sverige i hela Europa som satsat på etanol för bränsle till bilar (i en rasande fart, dessutom). Detta utan att närmare kolla upp etanolens biverkningar. Var finns det enade EU? Tillfälliga lösningar som detta medför en enorm mackdöd i landet - det är vad som händer när enskilda mackägare inte har råd att investera i etanolpumpar. Och Tyskland har redan sagt sitt - Nej till etanol. Braslien var pionjärlandet för etanol, dock ej av miljöskäl, utan för att det har varit billigt att framställa till gemene man i det fattiga Brasilien under diverse olika oljekriser...

Måste erkänna att jag är aningen skadeglad när jag hör att debatten om etanolens biverkningar börjar ta fart...har alltid varit skeptiskt till etanol och att odla bränsle på enorma ytor som ger dålig utvinning.

En annan rolig sak: Läste i GP om framtida klimatförändringar och vad vi i Norden kommer äta om hundratals år...Kängurur sägs det...*skratt*...kommer vi få se krokodiler i Mälaren också???

Andy - Liberal

Anonym sa...

Han ser ut som en lodis som söker uppmärksamhet!