23 april 2008

Två nya klimatord från Miljöpartiet


I en kommentar till regeringens budget bjuder Miljöpartiets finanspolitiska talesperson Mikaela Valtersson på två ord som nu kan införlivas i klimatreligionens vokabulär:

Klimatfientlig och Klimatutsläpp.

Man tackar.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hörde en klimatdebatt på P1:s morgonsändning där (om jag minns rätt) Miljöpartiet och FP. tävlade mot varandra i ideer att beskatta CO2. Man hörde inte ett ljud om att det faktiskt finns tunga klimatforskare som tror att människan inte har någon större inverkan på klimatet.
Då slog mig tanken att man kanske skulle anmäla P1 och hela public service till radionämnden för osaklighet och ensidighet i sakfråga. någon som har några ideer i denna sak här på bloggen?


Nisse

Skeptikern sa...

Nisse: Vet inte riktigt hur detta ska gå till. Det råder som sagt konsensus i den här frågan enligt IPCC och en enad politikerkår, två instanser som är svåra att komma åt.

Jag mailade SVT:s tittarombudsman förra året efter ett inslag i Rapport och det ledde inte mer än till en bortförklaring från SVT:s sida. I ett inslag beskrevs en regeringsreform på ett väldigt partiskt sätt och jag ifrågasatte inslaget på den grunden eftersom SVT ska vara opartisk.

Men skicka ett mail till SR med din kritik och håll oss läsare underrättade om hur det går och om du fick något svar. Det är alltid kul att lägga upp som en artikel!

kjellholmsten@comhem.se sa...

Miljöpartiet har väl spelat ut sin roll som nydanare i politiken och framförallt inom miljön. EU vänliga, jo ja tackar!

Mårten sa...

Hur fasen går ett "klimatutsläpp" till????

Jag gillar inte vintern, är jag klimatfientlig då?

Peter sa...

Jag har två ord till:
Klimatstolle och Klimathysteri.

Noterar du, Sture Allén? ;)

Mårten sa...

http://klimatet.org/2008/04/18/klimax-med-i-vetenskapsmagasinet/

lite O/T kanske, men dom här får vara med i vetenskapsmagasinet!!!

Skeptikern sa...

Mårten: Helt otroligt! Jag läser en kommentar från en av alarmisterna som besvarar en skeptisk kommentar. Den visar ju lite på intelligensnivån hos Klimax supportrar.

"Förnekare som Caesar…alltså, dom borde klassas som nazister. Vidriga jävla typer är vad dom är. Nästa gång du öppnar munnen och snackar bajja så ska jag sätta dig i en park i Italien under sommaren och låta dig få uppleva 47 grader utan skugga eller vatten i 3 dagars tid. Du äcklar mig så otroligt så orden saknas."

Caesar sa...

Den där kommentaren var riktad mot mig. Hur bemöter man sånt? Tänkte något i stil med: "OK, ska vi då använda samma 'logik' och sända dig till nordpolen omgiven av ett antal hungriga isbjörnar?"

Skeptikern sa...

Caesar: Precis, hur bemöter man sådana kommentarer. Jag tänkte ett slag att jag skulle ge mig in i diskussionen men kände inte att jag orkade med dessa idioter. Att bli klassad som nazist för att ha en annan åsikt är verkligen sinnessjukt.

Kjell G. Holmsten sa...

Titta in till min blogg så skriver jag lite där om Koldioxid, vad tycker ni? Lämna gärna en komentar!
Miljöpartiet har lämnat miljöfrågan och gått över till samhällsdebatten? eh, öh förlåt till skatthöjareliten. Eller menade jag till miljöfacismen! Någon miljö vill de inte rädda, snarare en mer profithög till Wallenbergarna och Al Goouurarna? Raj, raj raljeri!
Förlåt mig, men kunde inte låta bli! Få se om du godkänner detta inlägg?

Skeptikern sa...

Kjell G: Jag godkänner alla kommentarer så länge de håller sig inom vissa gränser :)