13 oktober 2009

Bilistövervakning i Storbritannien"Motorists should be forced to pay to drive on the busiest roads to slash greenhouse gas emissions, the Government's climate change watchdog says today.

The Climate Change Committee, led by former CBI chief Lord Turner, wants ministers to introduce compulsory road pricing to prevent global warming.

Under the controversial scheme, cars would be fitted with electronic tags and tracked either by satellite or roadside beacon. Charges would rise at times of peak congestion to around £1.50 a mile."

Europa har inte direkt ett underskott på knäppa politiker och vansinniga klimatåtgärder. Läs mer på Dailymail.

(Tips: Climaterealists)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Svenska politikers våta dröm. Inte behöva göra budgetarbete, bara att vrida på utgiftskranen för bilisterna.

Joakim

Anonym sa...

Fantastiskt. Klimatstafetten tillbaka till 1200-talet är nog snart avslutad. Undrar om man får betala skatt för metanutsläpp (hästfisar) om man kör häst och vagn?

Lejeune sa...

Det är inte svårt att förstå varför klimatmupparna driver frågan....!

Snowroller sa...

Lord Turner är en ekonom. Väldigt vad många sådana som blivit experter på klimatet på sistone och påfallande många som blivit alarmister.

http://en.wikipedia.org/wiki/Adair_Turner,_Baron_Turner_of_Ecchinswell

Elakingen sa...

Och i Sverige bråkas det om FRA-lagen... Elektronisk fotboja på bilarna i övervakningssyfte - låter det inte lite värre?

Peter sa...

Vi kanske skulle sätta elektronisk fotboja på klimatmupparna, NGO:er, "nyttiga idioter" och annat slask som följer i klimathysterins spår. DE är det stora hotet i framtiden, inte co2..

Skeptikern sa...

Joakim: Precis, bilister är som vi alla vet, en outtömlig källa av pengar för staten. Fordonsskatt, koldioxidskatt, bensinskatt, trängselskatt o.s.v. Varför inte lägga på en till skatt när vi ändå håller på? :)

sfish: rent logiskt så borde hästar beläggas med metanskatt.

Elakingen: Är det något som gör mig trött så är det detta FRA-trams så att vi kan jaga terrorister som inte existerar, som om terrorister skulle sitta och chatta på msn och skriva statusuppdateringar på Facebook.