6 oktober 2009

Människor eller stridsflygplan?Såg på Rapport ikväll och inslaget om toppmötet i Stockholm med EU och Brasiliens president Luiz Inácio Lula da Silva. Utanför möteslokalen stod några tomtar från Greenpeace och viftade med sina sedvanliga klimatplakat. De hade uppenbarligen fått ledigt från sina ordinarie jobb för att stå där, vad vet jag. De verkar bry sig mer om träd än om människor men det känner vi till sedan tidigare att människors överlevnad inte är någon prioriterad fråga hos denna organisation.

Den viktigaste frågan var självklart klimatet. En fråga som inte ens borde existera men eftersom det ger vår statsminister Fredrik Gore bra publicitet så var det högst på agendan. Den andra frågan var att sälja stridsflygplan till Brasilien...

Med tiotals miljoner fattiga i Brasilien så borde väl det vara fokus på helt andra saker än klimat och stridsflygplan för Lulas del men vad vet jag, jag är ju inte politiker så jag prioriterar väl annorlunda.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Du vet inget om mitt land. Du ska hålla dig utanför allt det där. Jag ska också säga dig MR. Im all for utvecklingen.

Du tycker säkert att det är bra att Brasilien ska få hålla i den olympiska spelen. Det gynnar Brasiliens ekonomi.

Det gynnar dock inte dom fattiga och vad som händer med barnen där. Ja, man kan säga att dom blir en del av upprensnings planen.

Sedan så undrar jag MR. Red Cross Har du varit i Afrika?
Har du sett vilka baracker dom byggt upp och kallar skolor där?

Jag tvivlar på om du skulle förvara det du är minst rädd om i en sån byggnad.

Har du sedan sätt vad för faciliteter röda korset byggt upp för sig själva där. Ah! Nä, jag tänkte det.

Jag har luskat igenom din så kallad climate scam blogg. Jag kan bara svara: Scam on you! Och då talar jag som en neutral Brasse.

Du kan inget, du vänder kappan efter vinden och ändrar dig hipp som happ. Att ingen utav dina följeslagare har lagt märke till detta, betyder att jag inte skulle tänka mig sådana följeslagare.

Det har gjorts många zombie filmer det senaste och om filmskaparna skulle få brist på idéer. Så ska dom bara slå upp denna blogg.

Shit, jag har aldrig sett män kackla som ett par bur höns, som här i denna blogg.

Ni kritiserar Greenpeace för att dom har tagit ledigt från sina jobb. Jag undrar vad det är för jobb ni har, som får er att gå direkt från jobbet hit?
Har ni inget som gynnar eran vardag bättre. Inte undra på att ni inte bryr er om träd och frisk luft. Tror ni denna blogg förändrar något?

Vill ni ha förändring, så ska ni avslöja vem ni är, sluta gömma er bakom en data skärm och göra era röst hörd. För det gör dom andra organisationerna. Eller är ni rädd att ni har fel och kommer att se dumma ut i slutändan?

MR. BRASSE

Wolter sa...

Men herregud, fattar du inte!

Dom ska ju använda planen mot skurkar som avskogar Amazonas, enligt dagens SvD. (OBS! Ironi)

Det finns uppenbarligen inte någon maxhöjd för dumheten!

HCA sa...

MR BRASSE: Skulle vara intressant om du angav några exempel på där Skeptikern vänt kappan efter vinden. Det jag uppmärksammat iaf, är att han har hållt samma linje med att man ska tänka på människorna som lider och dör NU, inte jönsa runt och slösa pengar på ett hitte-på-hot istället.

Anonym sa...

Ja, det är väl enkelt att vara skeptiker som du. Klimatet och miljöförstöring påverkar väl inte fattiga männsikor i Brasilien? Det kan väl bara människorättsliga åtgärder göra? Gäsp. Tråktypiskt att vara så linjerad i hjärnan att det bara från ett håll som man kan hjälpa människor och att det är en sak som är rätt. Hellre tomtar som vill förändra än tyckande soffnötare som gnäller.

Anonym sa...

HCA." hitte-på-hot istället. "
Delvis är Amazonas hem till många människor som inte gillar att få sitt hem förstörd av Shell och en massa andra företag. Dessa människor behöver inte moderniseras, för att dom inte vill Moderniseras. Men enligt Skeptikerns tidigare inlägg, så är han för utvecklingen och dom som stoppar utvecklingen är idioter.

Jag tänker på tidigare inlägg, som Han och några andra, kanske till och med du refererat till afrikaner som dumma folk som inte fattar något. Jag orkar inte gå tillbaks å leta reda på var den diskussionen är. Hur kan man vara för människor samtidigt som man ner talar folkslagen?

Jag kan förstå eran reaktion på klimat hysterin, men att man allvarligt talat påstår att vulkaner släpper ut mer co2 än vad människor gör är att ta i.

Det finns ca 1500 vulkaner på jorden idag och ca 500st är aktiva.
Det mesta utsläpp kommer från så kallade "mud vulcanos", som ligger under vattnet, men bara typ 20-40 är riktigt aktiva och stora producenter av utsläpp.
Skulle dessa vulkaner sluta producera co2 två idag, tror jag att jorden skulle kylas ner. Men att ha vårt körandes, samtidigt som vulkanerna är rent idioti.

Vulkan co2 ut släpp behövs, inte vårat co2 utsläpp. Så sluta jämföra er med naturens krafter och sluta använda argument som att " Får Jorden så får vi! "

Jag vet varken ut eller in om det här med växthus effekten beror på oss och kom inte och säg att ni är 100% säkra. För att det är ni inte. Ingen kan vara 100% säker på något. Ni utnyttjar klimat ordet lika mycket som dom andra. Som ni säger ibland: Klimatet är inget hot, men då ska ni också sluta använda ordet som om det vore ett hot.

Jag skulle kunna go on och go on. Men jag har inte tid. Men tänk er för innan ni säger att ni är för människan. Är ni för utvecklingen och " THE PROFIT " i den fria marknaden. Eller är ni för där det inte rinner gift ut i dom fattigas dricks vatten och deras hem får vara ifred. Indianerna får leva sitt liv utan att ha deras naturtillgångar förstörda?

Nu till Wolter: Du är en idiot. Ursäkta, men läs vad han har skrivit, så har ni ett kort svar på eran fråga till mig. Du tänkte tydligen inte på att det bor människor där också?

Skeptikern sa...

Mr Brasse: Jag vet inte vilken sida du vaknade upp på i morse men uppenbarligen var du arg på något och skrev ner allting i en kommentar här.

Du måste ha missat poängen med mitt inlägg. Jag tycker att det borde vara långt viktigare om vi alla och särskilt politikerna som sitter på makten engagerar sig för verkliga problem och engagerar sig för människor. Att engagera sig för klimatet är helt poänglöst eftersom vi inte har någon kontroll över det. Att diskutera klimat och sedan stridsflygplan kan väl inte gynna någon, särskilt inte dom som har det svårast.

Anonym: Klimatet påverkar människor - ja. Men det är inte klimatet som är problemet utan fattigdom. Ska vi försöka öka välståndet i världen för att folk ska kunna anpassa sig till klimatet eller ska vi försöka ändra klimatet till vår fördel? Att göra det senare är helt och hållet omöjligt, därför är det ett gigantiskt slöseri med tid, pengar och resurser att engagera sig i klimatet.

Så om Greenpeace står och demonstrerar för ett klimatavtal som kommer göra världen dramatiskt mycket fattigare så tycker jag det är idiotiskt.

Det är inte jag som är linjerad i hjärnan. Gissa vem och vilka som är det...

Anonym sa...

Skeptiken: Nej, jag vaknade upp på rät sida av sängen, men på fel blogg.

Vi kan inte kontrollera klimatet än, men vi kan påverka det. Eller menar du att människan är ett neutralt fenomen?

Mr. Brasse

Anonym sa...

"Delvis är Amazonas hem till många människor som inte gillar att få sitt hem förstörd av Shell och en massa andra företag. Dessa människor behöver inte moderniseras, för att dom inte vill Moderniseras."

Det är *kanske möjligt*, för jag känner dem ju inte personligen så jag vet bokstavligen inte vad de vill.

Men allmänmänskligt så undrar man ju om de inte bedrövas över att runt vart fjärde barn som de länge bär gravida och förhoppningsfulla, och sedan föder plågosamt och vådligt, dör i späd ålder bara därför att alla bäbisar saknar tillgång till rent vatten, bra näring alla säsonger, och medicin såsom antibiotika? Man undrar...

Jag tror nog att föräldrarna "i Amazonas" anser att de skulle behöva den hygien, näring och medicin som den kapitalistiska industrialismen har uppfunnit och massproducerat till löjligt låga och evigt sjunkande priser, med evigt förbättrad kvalitet och effekt som "extrafeatures" på köpet!

Kapitalismen har räddat över en miljard människors liv sedan anno 1800. Det är ju t.o.m. långt fler än summan av alla männiksor som rent mekaniskt har hackats ihjäl av alla offentliganställda icke-kapitalister klädda i fin skattebetld uniform och stövlar med stålhätta i deras statliga dödsfabriker!
Produktivitet vinner trots allt i långa loppet över den destruktiva hat-ondskan...

Skeptikern sa...

Mr Brasse: Vi påverkar självklart klimatet på olika sätt men i jämförelse med naturens krafter så är vår påverkan försumbar.

Anledningen till att vi släpper ut koldioxid, vilket är en gas som behövs för allt liv, är just vid vår industriella verksamhet. Vi tillverkar saker, framställer energi och gör miljoner andra saker för att överleva. Vi släpper inte ut koldioxid bara för sakens skull.

Att människan nu får skulden för allt som händer i naturen beror nog på att vi kan se våra aktiviteter, skorstenar, bilar, flygplan, kraftverk och allt annat. Naturens krafter, solenergi, kosmisk strålning, havsströmmar och alla andra naturliga fenomen är inte lika uppenbara.

Anonym sa...

Carbon dioxide (chemical formula CO2) is a chemical compound composed of two oxygen atoms covalently bonded to a single carbon atom. It is a gas at standard temperature and pressure and exists in Earth's atmosphere in this state. CO2 is a trace gas being only 0.0383% of the atmosphere.

Carbon dioxide is used by plants during photosynthesis to make sugars, which may either be consumed in respiration or used as the raw material to produce other organic compounds needed for plant growth and development. It is produced during respiration by plants, and by all animals, fungi and microorganisms that depend either directly or indirectly on plants for food. It is thus a major component of the carbon cycle. Carbon dioxide is generated as a by-product of the combustion of fossil fuels or the burning of vegetable matter, among other chemical processes. Small amounts of carbon dioxide are emitted from volcanoes and other geothermal processes such as hot springs and geysers and by the dissolution of carbonates in crustal rocks.

As of March 2009[update], carbon dioxide in the Earth's atmosphere is at a concentration of 387 ppm by volume.[1] Atmospheric concentrations of carbon dioxide fluctuate slightly with the change of the seasons, driven primarily by seasonal plant growth in the Northern Hemisphere. Concentrations of carbon dioxide fall during the northern spring and summer as plants consume the gas, and rise during the northern autumn and winter as plants go dormant, die and decay. Carbon dioxide is a greenhouse gas as it transmits visible light but absorbs strongly in the infrared and near-infrared.

Carbon dioxide has no liquid state at pressures below 5.1 atmospheres. At 1 atmosphere (near mean sea level pressure), the gas deposits directly to a solid at temperatures below −78 °C and the solid sublimes directly to a gas above −78 °C. In its solid state, carbon dioxide is commonly called dry ice.

CO2 is an acidic oxide: an aqueous solution turns litmus from blue to pink. It is the anhydride of carbonic acid, an acid which is unstable and is known to exist only in aqueous solution.

CO2 + H2O ⇌ H2CO3

CO2 is toxic in higher concentrations: 1% (10,000 ppm) will make some people feel drowsy.[2] Concentrations of 7% to 10% cause dizziness, headache, visual and hearing dysfunction, and unconsciousness within a few minutes to an hour.

Mr.B

Anonym sa...

I resume, that you do not understand what my comment from 15:15 means...
Mr. B

Anonym sa...

Anonym 00.23.
Åter igen. Antingen åker du dit och besöker befolkningen i Amazonas eller så uttalar du dig inte. Kristna människor har redan gjort sitt med att försöka sprida gud ord till urbefolkningen. Innan dom kom, så behövdes ingen antibiotika.

Urbefolkningen i Amazonas har fått många chanser till att byta ut grönskan till grå betong, men tackat utan tvekan nej. Dom som velat, har såklart valt att lämna naturen.

Vi lever i en fri värld, där folk har rätt att välja. Du har valt att skriva en så dum kommentar och dom har valt att bo i Amazonas för att det gör dom lyckligare.

Så snälla, skriv inte mer om att det ligger nog en stackars Amazonas kvinna och drömmer om att få leva ditt liv. Hon vill inte ha ditt och du vill inte ha hennes liv.

MR. B

Anonym sa...

http://svtplay.se/t/102818/vetenskapsmagasinet

Heja kapitalismen för den räddar liv!