6 oktober 2009

Om att göra rätt prioriteringarUNICEF (den del av FN som tack och lov har fattat det här med prioriteringar) släppte idag en skrämmande rapport om barns situation i världen. Det är inte någon rolig läsning och borde vara en väckarklocka för många att vi människor har verkliga problem som vi måste ta itu med.

Jag har skrivit många inlägg om just detta men jag måste fortsätta. Varje dag läser jag den ena idiotiska nyheten efter den andra vad vi ska göra för att rädda klimatet. Tidningarna är fulla med eko-specialsidor, var och varannan nyhetssändning har ett inslag om koldioxid, politikerna överröstar varandra med än mer vansinniga klimatpaket, kändisar lägger ner miljoner på dokumentärfilmer om klimatet, det är klimatneutralt, klimatsäkert och klimatsmart varenda jävla dag. Denna totala felprioritering av engagemang och resurser är det som stör mig absolut mest med hela klimatfrågan.

Kan vi lämna jordens klimat därhän och börja fokusera på rätt saker. Det finns väldigt många människor som kämpar för sin överlevnad under omständigheter som vi inte ens kan föreställa oss. Våra insatser måste riktas dit där de gör mest nytta och till områden där vi HAR en chans att påverka. Planetens klimat ligger helt utanför människans kontroll och kommer vara det för all framtid.

Hjälp mig, hur ska jag få fler att inse detta?

7 kommentarer:

Snowroller sa...

Gårdagens Vetenskapsmagasinet tog upp plastproblemet, dvs all plast vi slänger ut i haven som sen samlas där havsströmmarna flyter samman. Jag har inte sett mer om det nånstans. Det ska komma en längre dokumentär om det 25 oktober. Det är väl en prioritering om något för världens ledare?

Eller är detta och barns utsatta position i världen inte tillräckligt stort för politikerna?

Anonym sa...

Sätt på dig en miljöpartiet-tröja och ställ dig vid en lååång rulltrappa. Precis när första personen (av väldigt många) får igång rulltrappan så trycker du på nödstopp och utbrister något om att du räddar klimatet och att så och så många gram koldioxid sparats in. Då tror jag att åtminstone några bägare borde rinna över... problemet är bara att du blir närmast till hands för dem som fått *riktigt* nog.

:)

HCA sa...

Håller med dig Skeptikern.

Personligen blir jag heligt förbannad över t.ex. vindkraftsutbyggnaden, en påtagligt synlig effekt av klimatpolitiken. Monster efter monster byggs, till hutlösa priser..
Fortum kör sin makalösa idiotreklam om att när vindkraften inte ger nog med kraft så skall man öka effekten på befintlig vattenkraft!!

Hur många miljoner liv har egentligen AGW-kramarna redan på sitt samvete?
Hur många brunnar och elkraftverk skulle man kunna bygga i Namibia för den kostnad som Köpenhamnsmötet kommer gå på?

Fast, om man läser vad tydligen. VäderPär menar, så är det antalet människor som är det största problemet: "Grundorsaken till det mesta är den snabba befolkningsökningen."
http://nwt.se/sunne/article594733.ece
De med denna åsikt är väldigt farliga och onda människor...

Johan sa...

Håller med fullständigt!
Såg för några dagar sedan ett nyhetsinslag där en amerikansk medborgare, nyfrälst Al Gore-anhängare, eldade i sin värmepanna med majs.
Och högtidligt proklamerade att den globala uppvärmningen var den enskilt största utmaningen mänskligheten stod inför.
Undrar om han sett nyhetsinslagen från Etopien nyligen?
Jag tror trots allt att många inser det absurda med dagens klimatdebatt och politikernas hybris.
Men det blir ju inte mindre frustrerat för det,tyvärr.

Lejeune sa...

Klimatmupparna skiter fullständigt i utvecklingsländerna, det är u-länderna som får betala för klimatizternas tokerier. Svält, undernäring, sjukdom, AIDS, malaria, you name it!

Koldioxidreligionen är ett tydligt utslag av grön misantropi!

Anonym sa...

Johan
Elda med majs?
Blir det inte en jäkla massa pop-corn då?
JR

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=qAQrsA3m8Bg