15 oktober 2009

Reinfeldts bastu och bristen på proportionerFredrik Reinfeldt har tydligen renoverat en bastu på Harpsund och läsarna på Aftonbladet rasar eftersom det innebär en kostnad för skattebetalarna på 1,9 miljoner kronor, eller 25 öre per svensk.

25 öre per person.

Gissa vad klimatpolitiken kommer kosta per person...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Christian Azar nämnde för några år sedan att klimatpolitiken skulle kosta motsvarande en pizza per person och månaden. Om en pizzalunch kostar 70 kr blir kostnaden för klimatpolitiken 840 kr per person och år. Dessa pengar räcker till drygt 3000 basturenoveringar av Harpsundsklassen.

Men jag måste erkänna att jag känner mig väldigt korkad som har svårt att förstå hur en nedmontering av industrisamhället inte skulle kosta Svenska folket mer per år än drygt 3000 exklusiva basturenoveringar.

/Eskil

Snowroller sa...

Så där ska högdjuren sitta och jäsa - för våra pengar. Hoppas dom bränner sej eller att ekan kapsejsar.

GunnarE sa...

1,,9 mille för en basturenovering???

Anonym sa...

Jo, men tänk på att Angela Merkel, Andreas Carlgren och Reinfeldt skall basta där. Det får ju vara någon j...a ordning.
JR

Fredrik N sa...

Förmodligen har det mesta av pengarna gått till en anläggning för att fånga upp alla (växthus)gaser som släpps ut i bastun.

De explosiva gaserna (CO2 hämtar SKB upp med tankbil för slutförvaring) åker sedan i pipeline till en bergskammare under Rosenbad där de kommer att antändas vid ett eventuellt regeringsskifte. De beryktade tsunamibanden förvaras även de samma bergskammare.

Så måste det vara!

Fredagstrött? Jag?

Skeptikern sa...

Eskil: Nedmonteringen av den svenska livsviktiga industrin (som numera benämns i termer av klimatbovar) kommer leda till gigantiska problem. Men det finns alltid en lösning: HÖJDA SKATTER!

Snowroller: Societeten måste få ha det lite skönt efter långa dagars konfererande om hur människors frihet skall minskas till förmån för mer politisk kontroll.

GunnarE: Ett vindkraftverk kostar mer än tio gånger så mycket :O

Fredrik N: Också riktigt fredagstrött och nyss tvingades jag se Andreas Carlgren på TV. Han pratade om betydelsen av att klara 2-gradersmålet...

Peter sa...

Ok, jag skall faktiskt ta det här lite i försvar för en gångs skull..
För det första var det inte Reinfeldt som initierade renoveringen. Dessutom skall man inte glömma att Harpsund (och i synnerhet denna bastu) används i representationssyfte för många höga statshuvuden från övriga världen. Då är det väl okej om det ser lite flådigt ut..

Men det klart, 1.9 millar.. låter som om hantverkarna tog lite väl många fikapauser.. :-)