9 oktober 2009

Först Al Gore och nu Obama???Det krävs verkligen inte mycket för att få världens finaste pris nuförtiden...

9 kommentarer:

Snowroller sa...

Jag tänker alltså får jag fredspriset. Så är min syn på att Obama för Fredspriset. Han har hittills bara fått igång diplomatin mellan USA och andra länder. I så fall ligger även Putin (Ryssland) och Hu (Kina) bra till för ett pris.

Anonym sa...

Nåja.
Jag skulle nog ändå vilja påstå att Nobelkommite´n har tagit ett rejält kliv i rätt riktning, om man jämför med bottennappet Gore.

Mvh Labbibia

Anonym sa...

Det har du alldeles rätt i Skeptikern.
I detta fallet är det en muta (i alla fall om man får tro Reinfeldt) för att få Obama att bli mer grön och att få honom att säga ja och amen i Köpenhamn.
Reinfeldt har sannerligen fått hybris.
JR

Anonym sa...

Om inte Mikael Jackson hade hunnit dö, så hade han fått det i år. Obama är bara stand-in.

De utser alltid bara världens mest kända person, oavsett vad denne har uträttat. Det är på denna kändis-parasitism som norska nobelstiftelsen lever. Det stod mellan Obama och Madonna, och de valde den som verkade stå på uppgång.

Var inte Hitler "Man of the world" enligt Time Magazine 1938? Al Obama Gore följer Hans fotspår med all "ära" som det priset ger dem...

Skeptikern sa...

Snowroller: Visst kanske han får igång diplomatin och det är naturligtvis positivt på alla sätt och vis. Men Obama har bara varit president i 9-10 månader så det är på tok för tidigt att kunna bedöma hans insatser bara efter att han har rest runt och skakat hand med dignitärer, presidenter, kungar, diktatorer och statsministrar. Det måste finnas andra personer som förtjänar det här priset mer. (Obama sa också i sitt tal att han inte förtjänade priset)

Labbibia: Allt annat än Al Gore är bra ;)

JR: Reinfeldt sa i sin kommentar i Aktuellt ikväll att blablabla "klimat...fred". Klimat gick före fred. Ännu ett tecken på att mitt epitet Fredrik Gore blir mer och mer användbart.

Anonym sa...

Den enda lilla detalj i allt det här som jag inte begriper, är varför han inte fick nobelpriset i kemi på samma gång!?

Obamas retorik har väl aldrig annat än antytt en gyllende framtid för det där med kemi, eller hur? (för att inte tala om literatur, medicin, fysik et cetera). Om man en gång för alla har tagit makten, så räcker det väl med att man retoriskt föär egen kortsiktig vinnings skull antyder att man är för bra grejer kanske nån gång i framtiden, eller hur?

Anonym sa...

Att ge Obama fredspriset är lite som att ge en lovande, vältalig cancerforskare Nobelpriset i medicin innan denne har visat konkreta resultat. Och Nobels fredspris borde delas ut på samma premisser som de flesta andra priser dvs. för utförd prestation, inte förväntad prestation.

Kan inte undvika att lämna ämnet. Svante Axelsson och Emma Lindberg har fått debattartikeln "Klimatstafetten ökar trycket på EU-avtal" införd i GP. http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.221206-klimatstafetten-okar-trycket-pa-eu-avtal

Över 100 vd:ar bla skrivit under kravet att i-länderna skall minska utsläppen med minst 40% till 2020. Det skall vara bra för ekonomin och affärerna säger vd:ar till våra ledande politiker bla Reinfeldt. Ja alla vill tydligen profitera på klimatfrågan.

/Eskil

Johan sa...

Jag var FN-soldat och ingick således i FN`s fredsbevarande styrkor som tilldelades Nobels fredspris 1988.
Ett tag var jag lite stolt för det, men kriterierna har, verkar det som,ändrats.
Nu räcker det att man förväntas verka för fred likt en kommande fredsmessias.

Först ska man springa. sen ska man komma först, SEN mottar man priset.
Det här blir ju tvärtom!

Skeptikern sa...

Johan: Håller med dig!